Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 1:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Miliputa je donedavno bilo u HMS-u. Možda je najbolje da nazoveš čovjeka na telefon. |
Nema ga. Provjereno.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| niko
 | | Član od: 23 Sij 2006 | | Poruke: 291 | |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Miliputa je donedavno bilo u HMS-u. Možda je najbolje da nazoveš čovjeka na telefon. |
Nema ga. Provjereno.  |
dolazi kroz 10 dana , ak je hica javi se na PM imam jedan viska |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| niko Napisao/la: | | barakuda Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Miliputa je donedavno bilo u HMS-u. Možda je najbolje da nazoveš čovjeka na telefon. |
Nema ga. Provjereno.  |
Kroz 10tak dana! Eeeee to je super vijest. Samo se nadam da će ovaj put i doć. Tako je meni rečeno i početkom prošlog miseca pa ga još uvik neeeeeeeeeema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | | niko Napisao/la: | | barakuda Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Miliputa je donedavno bilo u HMS-u. Možda je najbolje da nazoveš čovjeka na telefon. |
Nema ga. Provjereno.  |
Kroz 10tak dana! Eeeee to je super vijest. Samo se nadam da će ovaj put i doć. Tako je meni rečeno i početkom prošlog miseca pa ga još uvik neeeeeeeeeema. |
Ma bilo mi se lakše odvesti do tamo da mi u facu kaže da ga nema neg nazvati.
Srećom, Niko je uletio.... _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 1:04 am Naslov poruke: |
|
|
Nabavio milliput...sad čekam aplikator. Slijedeći post slike s zimmeritom! _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima, nadam se da vam je bilo lijepo na natjecanju....ja nažalost nisam mogao doći, bio sam u Brnu. Stvarno su prekrasni radovi.
Evo kao što rekoh, u prethodnom postu, ide zimmerit.
I moj favorit, slikano prije zimmerita.
Zimmerit nije pukao niti išta slično nego su to oštećenja, znam da znate ali da se osiguram od potencijalnih napada...  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
 | | Član od: 23 Velj 2007 | | Poruke: 317 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je zimmerit, samo mislim da nebi triba ic ispod bocnih blatobrana.
Neka me netko ispravi ako griješim.
I šta onaj King Tiger radi iza, restauracija ili? _________________ MAK Reoplan, Split
Meine Ehre heist Treue-SS
Black metal ist krieg!!!
Eddie: poruka promijenjena dana: Ned Svi 18, 2008 2:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
odličan zimmerit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| 101Airborne Napisao/la: |
|
Zimm ti je ispao super, jedino neznam, mozda se to meni cini, mi na ovo dijelu ramak izmedu "udubljenja" (ovaj vertikalni) je malo predebel.
Ako sam u krivu ispravi(te) me... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Probati ću to malo izravnati da nije debelo.
King Tiger se tamo našao tek tako.
Koliko sam skužio po drugim slikama, ostali Tigeri imaju zimm ispod bočnih.... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalan posao - tko nije probao ni ne zna kako je ovo zahtjevno napraviti.
Bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| može mali opis rada i način rada vidio si kako ja radim zimmerit i kako to odvratno izgleda |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | Fenomenalan posao - tko nije probao ni ne zna kako je ovo zahtjevno napraviti.
Bravo! |
Frende, kad od tebe dobijem pohvalu onda znam da sam sigurno na pravom putu. Stoga, hvala ti.
Pa.....zimmerit....prvo sam isprobao na nekom starom Pattonu da vidim kako to funkcionira..probao sam prijeći preko njega aplikatorom i zalijepio se za kit.. zatim sam namočio aplikator pa je prošao lijepo ali je za sobom ostavio gnjecavu smjesu koja nije najbolje izgledala. Tu mi je ponestalo ideja... jer sam ja nestrpljiv i ne prihvaćam neuspjeh u radu..zatim sam odlučio nanijeti na plastiku, kad je pokrila površinu namočio sam prst par puta i prošao preko toga, voda ti napravi mutan film na tome al to nije greda, ostaviš malo da se to osuši i onda mu pustiš da se sve skupa osuši 10-tak minuta. Nakon toga sam išao probati prijeći preko toga suhim valjkom pa je potegnuo zimm na nekim dijelovima..tu sam lagano poludio ali me držala volja jer ovako kvalitetan Tiger ne smije biti uništen. Onda sam navlažio aplikator i valjao i tada je bilo dobro. Neke dijelove sam više puta ponavljao jer il su bili loši ili je bilo predebelo ili nešto treće...najbolji dio je onaj na kraju kupole s lijeve strane, gdje je pet članaka gusjenica. Došao mi je frend i rekao da nema smisla ne staviti zimm (iako se ne kuži pretjerano u makete al mu je logika jača strana) po cijeloj površini. Jer ja sam ostavio članke i samo okolo stavio zimm, nije mi se svidjela ideja trganja toga al stvarno mi je drago da jesam. Skinuo sam ih dolje, kao i sajlu s lijeve strane...
Postupak sam ponavljao na nekim dijelovima. Ovo što sam opisao nije način kako bi trebalo raditi nego samo kako sam ja radio i kako je uspjelo. Neću ti reći da sam sad to svladao jer nisam i mislim da je potrebno to dosta uvježbati prije nego se ozbiljno za to odlučiš.
Najveći problem mi je što neznam kako razvući masu da bude široka i jednako tanka, pa sam nanosio u dijelovima i prstima razvlačio komad po komad, zatim sve izravnao mokrim prstima.
Hvala svima koji su mi dali podršku i ohrabrili me da se upustim u to, jer kako je T34 rekao, ovo stvarno nije ni najmanje ugodan posao... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 12:33 am Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro..odlično prije
Ovak, zimma na prednjoj čeonoj ploči tj. razmak između vertikale ti je predebel, sve osim toga je melem za oči.
Zimma ide i ispod blatobrana jer je i to ploča koja mami magnetnu minu.
koja shema ide na njega? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
Neka Normandy......... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|