Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ambrosini SAI 207

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 05, 2008 9:05 pm    Naslov poruke: Ambrosini SAI 207 Citiraj ovaj komentar

Pitanje za znalce.
Dakle nedavno sam nabavil maketu dotičnog aviona u 1/72 od RS modelsa (fala Timmy Wink !), i sama maketa je predivna već sam ju složil, sve sjeda za pet ,kokpit je pun detalja....
Al sad ono kaj me mući: dakle u shemi mi je ponuđeno bojenje aviona u Italian Dark Green s gornje str. i u Silver s donje, a tu je problem! Dakle znam da su digići farbali neke avione u boju "prirodnog metala" s donje strane ,ali problem je kaj je Ambrozinijev lovac kompletan od drveta!
Dakle imal li bilo kakve logike da je obojen odozdo u metalic boju il je jednostavno siv.
Od svoje literature nažalost nisam imao prevelike koristi, al prilažem dvoje c-b fotke pa da vidim dal mi ko može pomoći.

Fala unaprijed ,neznanom junaku. Smile
Poky

PorukaUpisano: Uto Svi 06, 2008 7:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kaj je dećki ,niko nemre pomoći Confused ,pa makar po fotkama, meni se ćini da to nije "bare metal" na poklopcima stajnog trapa.
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Uto Svi 06, 2008 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žao mi je ali ja ovo čudo prvi put vidim Shocked

Što se tiče srebrnih krila, koja to nisu, možeš se upitati zašto su npr. Englezi svoje platnene dvokrilce farbali srebrno?
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Uto Svi 06, 2008 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li ti ovo može pomoći....

Poky

PorukaUpisano: Sri Svi 07, 2008 12:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala na fotki! Very Happy ,meni se čini da je ovo svjetlo plava/siva ,al radi se o sjeni tak sa ne bi baš stavio ruku u vatru....
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Svi 07, 2008 9:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam tvoj upit, ali sorry nisam imao vremena doći do svoga kompa da postavim ovo nešto materijala iz "Dimensione cielo 2 Caccia Assalto 2".
Svjetlo siva je sigurno, no problem bi mogao biti, dali je Grigio Mimetico ili Grigio Azzurro chiaro, neznam koliko je to tebi bitno jer su te dvije boje dosta slične. Po fotografijama bi rekao da je to ova prva, malo je svjetlija. Prvi prototip je bio obojan srebrno, a drugi i nulta serija ovako. U svakom slučaju zanimljiv projekt, čak su talijani namjeravali napraviti 2000 ovih lovaca.

Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sri Svi 07, 2008 1:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E fala Tiger ,nadal sam se da buš ti imal nekaj o tome Very Happy !
U planu mi je raditi jedan od predserijskih primjeraka, kažem meni su fotke vukle na sivo ,al me kopkalo to kaj je avion od drva ,a bojen u "bare metal" ,pa sam mislil možda je to neka caka za varanje neprijatelja i sl....
Da zanimljiva je prića oko Ambrosinijevih lovaca (još da mi je negdje nabaviti nasljednika SAI.403 Dardo...), navodno su glavonje u zrakoplovstvu i švabe bili impresionirani letnim mogućnostima ,ali su zemaljsko osoblje i piloti bili neimpresionirani, jel je materijal (drvo) brzo propadao u lošim vremenskim uvjetima...A navodno je bio i korišten u par akcija ,al bez rezultata.
Šteta, ne volim inaće digiće ,ali mnogo je projekata dobrih lovaca propalo nakon kapitulacije Italije.
PS.Nadam se da bum uspio negdje nabaviti i Caproni Vizzola seriju lovaca ,pa da zaokružim talijane.
Poky

PorukaUpisano: Sri Svi 07, 2008 7:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

BDw zaboravil sam pitati koja bi MM boja, po tonu, bila najbliža toj Grigio Mimetico boji?
Willie
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 11, 2008 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Humbrol 141
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 12, 2008 7:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Willie Napisao/la:
Humbrol 141
Hm, ovo je Humbrol, a postavljeno je pitanje za Model Master...!

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma