Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| RE_krešo
 | | Član od: 11 Ožu 2007 | | Poruke: 170 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 07, 2008 11:19 pm Naslov poruke: He-70 Blitz 1:72 |
|
|
Evo uhvatilo se nešto vremena pa sam počeo raditi ovaj aviončić.sada je u završnoj fazi,vjerojatno oko 90 % gotov.Maketa je revell-ova i ima svojih nedostataka ali pošto je cijena 35 kn mislim da nebi bilo fer previše kritizirati.Za tu cijenu i pre dobra !
Flapsovi su rezani i spušteni isto tako i horizontalci.To je što se tiće dorada.
Idu slike,a sad vi .
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 07, 2008 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
O lijepa maketa, vidim da si radio ovu putnicku verziju sa slabijim motorom.
Nego kako je islo slaganje, mislim imam doma istu pa da znam sto me ceka... Ja mislim raditi ili madara ili spanjolca. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RE_krešo
|
Upisano: Sri Svi 07, 2008 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Da da.Sviđaju mi se ove Lufthansa boje i ovako mi baš izgleda kao pravi oldtimer. Što se slaganja tiće i nije tako strašno.Jedini problem je spoj krila sa trupom.Bude dosta rupa,a po meni su taj spoj pretjerano zakomplicirali.Gornji dio odljeva krila je glavni i on ulazi u trup a doljni dio se spaja na njega tako da se dobiju 2 brazde na jednom spoju (trup - krila).Problem je i u tome da je teško pošmirglati taj spoj jer je u udubini.Dodaj tome da su paneli u pozitivu i sigurno ostaješ bez onih koji su u blizini.
Ja sam popunio i pošmirglao koliko sam mogao. _________________

RE_krešo: poruka promijenjena dana: Sri Svi 07, 2008 11:43 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 07, 2008 11:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| OK, hvala puno... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 7:36 am Naslov poruke: |
|
|
Jedinu primjedbu imam na zrnati odnosno grubi metalizer  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo složeno, ali je boja aluminija pre-zrnata. Inače, za one koji neznaju, ovu maketu Revell samo prepakirava. To je stari dobri Matchbox. Po meni se isplati urezati panelizaciju, jer nije previše komplicirana. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| profa
 | | Član od: 01 Lip 2007 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 10:01 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa se lepo slaže, ali zahteva malo dorade na već navedenim mestima. Ova uopšte nije loše ispala
Kod španca sitan problem pravi uklapanje poklopca kabine mitraljesca, ali nije ništa što malo kita i šmirgle ne bi moglo popraviti...
U pravu je Grunf što predlaže preradu panela, mnogo će se dobiti na izgledu! _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RE_krešo
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 4:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na kritikama.
Što se tiće boje pokušao sam bojati MM akrilkama (kao proba za daljnje projekte) ali je to neslavno završilo.Napravio sam presheading sa akril crnom,i kad sam poćeo nanositi silver boja mi se nakupljala u kapljicama samo na određenim mjestima i tako se sušila.koliko god slojeva stavljao stalno isto.tako da su ostali sami bubrezi kad se osušilo(živci na 200 ). Nije bilo druge nego u muscolo pa ponovo al ovaj puta sa revel 99 na crnu podlogu.Mislim da je sad malo kasno da mijenjam boju jer su dekali već gore
A o urezivanju panela sam raznišljao al sam odustao jer na pravom avionu,a pogotovo na ovom civilnom se oni slabo vide.Na samoj maketi su bili jako jako tanki pa sam mislio kad ih srebrna pokaže i malo prljanje naglasi izgledati baš kako treba.
Imate li kakvih preporuka za ove metalne boje osim alcada i metalizera.mislim na oval lagani mat aluminij kod korištenih aviona? _________________
  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ti nije razrijedjivac zeznuo stvar? Ili je jednostavno boja pokvarena u startu, ako ti se isto desava kad je nerazrijedjenu iz bocice probas kistom nanositi, onda je boja zrela za smece...
Inace, dobro je ispalo, ali revell 99 je smece, iako je kolega nedavno demonstirao kako se i s njom moze odraditi vrhunski nmf.....
Alternative alcladu i metalizeru su ove obicne silver i aluminium nijanse (enamel) model mastera, gunze super metalic serija boja, kazu ljudi da je tamiya silver odlicna, i naravno SNJ.... Ili aluminijska folija ako imas zivaca... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RE_krešo
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Nevjerujem da je razrjeđivač jer sam razrjeđivao sa vodom isto kao i prethodno crnu a kod nje bilo sve kako treba.
Možda imaš pravo,možda je stvarno boja otišla.Pitaj boga koliko stoji tamo u Lom-u.(ili ju je netko otvarao )
A revelka je kod mene zrnata oćito zato što sam htio da mi se vidi preesheading ispod pa je rijetka.Ajd drugi put će bolje.Imam dosta povjerenja u emanelke,do sad su mi se barem predvidljivo ponašale.Tako da je to sigurno idući pokušaj.  _________________
  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako pogledaš moga Huntera, on ti je sa donje strane farban Model Master metalizerom Aluminium, koji je isto malko pregrub ali opet bolji od svakog Revella. Model Master ima po mome mišljenju dosta pristojne metalizere.
Iskusni kolege mi vele da akrilni metalizeri ne valjaju
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Svi 08, 2008 7:06 pm Naslov poruke: |
|
|
.....ipak je lijepo urađen. Sviđa mi se.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2008 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče problema sa bojom, vidim da oni često proizlaze iz krive metode nanošenja. Akrilna srebrna je loše legla, jer je potpuno krivo nanošena, a ne jer je stara! MM akrilne boje se trebaju razrijediti sa mješavinom vode i alkohola-nikako ne samo sa vodom. Kad je podloga sjajna, onda se boja razrijeđena samo sa vodom normalno nakuplja u kapljice. U ovom slučaju bi trebalo staviti prvo sivi primer, pa boju razrijediti sa 50/50 vodom i alkoholom. Crna sjajna, akrilna boja je dobra kao podloga isključivo za Alclad i Metalizere. Većina problema sa Metalizerima, konkretno sa MM Aluminium, proizilazi iz pogrešne primjene. Moje je iskustvo ovakvo-prvo podloga Tamiya ili MM akril Gloss black. Pričekati sušenje do sutrašnjeg dana. Prskati prvi sloj Aluminium Metalizera direktno iz bočice bez razrjeđivanja. Nakon 2-3 min. ispolirati boju sa mekom krpicom i pričekati opet do sutra. Prskati drugi sloj, isto kao i prvi. Opet pričekati da sutra, pa sve preprskati tankim slojem Metalizer Sealera. Sealer "zagrize" boju, pa je može i lagano otopiti ako je sloj boje pretanak ili ako ga se nanese preobilno. Prska se opet bez razrjeđivanja direkt iz bočice. Nakon sušenja se boja može slobodno dirati, pa i maskirati po njoj sa Tamiya trakom. Ja sam tako radio efekt ljuštenja sa soli i nije bilo nikakvih oštećenja na Metalizeru koji je pravilno nanesen. Da ne govorim da nije ni previše izgubio sjaj, a i finiš je bio tako gladak, da nije bilo vidljivo nijedno zrnce boje...Evo i fotografija MM aluminium finiša, nakon Sealera..
Sjaj MM Metalizera se može regulirati upravo sa podlogom. Ako ga npr. nanesemo na mat bijelu akrilnu boju, neće biti sjajan i imat će potpuno drugi izgled od onog nanesenog na sjajnu crnu podlogu. U pitanju je fizika. Svjetlo koje prolazi kroz kristalnu strukturu metalik boje dolazi do podloge ispod nje i reflektira se natrag, pa odatle i različiti efekti sjaja zbog različitog loma svjetla... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RE_krešo
|
Upisano: Pet Svi 09, 2008 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala Grumfe! Ovo mi je trebalo.Sve sam spremio (copy/paste) .Za ovo sa alkoholom nisam znao.Čitao sam da ljudi razrjeđiju akrilke samo sa vodom i to mi je radilo kod normalnih nijansi,ali oćito da je ovo drugaćije.
Nemam iskustva sa metalizerima pa mi je dobrodošla svka pomoć.Bacit ću se na isprobavanje na nekoj staroj maketi.
Ovog Blitza-a ću završit sad kakav je.U nastavku moram popraviti napadnu ivicu krila na nekim mjestima,malo zaprljati gume i dodati pitot cijevi i antene. _________________
  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2008 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | Da ti nije razrijedjivac zeznuo stvar? |
Ma ne, ni slucajno..... E kolega, kolega.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|