Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 1:51 pm Naslov poruke: F-86 E,F 1/48 |
|
|
| Od kojeg proizvođača je bolja maketa u omjeru 1/48 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| academy |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Academy ili hasegawa... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Kući imam Hasegawu odnosno Revella. Dobra maketa ali prilično prazna u cockpitu stoga mislim, da je Academy bolja opcija ( osim decala ).
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Academy je sveukupno gledano bolja maketa. Problem je što ima dosta otvorenih panela, pa ako ih misliš raditi zatvorene, to je poprilično teško izvedivo...
Ja sam osobno izabrao Academy, ali je Hasegawa nešto lakša za napraviti. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2008 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
A za nas koji ne volimo gledati otvorene panele, splet žica, šarafe i sl., a cockpit riješimo s nekim Eduardovim "zoom-om" i sl., odn. za one koji ne pridaju značaj interijeru nego prvenstveno eksterijeru (panelizacija, vanjska obrada i sl.), odn. ako se gleda konturno?
Naime, imam iskustva da Academy uvijek zafalša nešto u potonjem segmentu ... Da li tu Hasegawi dajete prednost ili Academy i dalje vodi? Zanima me varijanta sa "6-3" krilom, naime... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2008 12:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Academy ovaj put nije zafušao što se tiče makete, nego što se tiče ponuđenih šema bojenja. Oni koji misle raditi neki JRV Sabre ili koristiti aftermarket dekale na to ne trebaju obraćati pažnju. Maketa ipak nije tako strašno "raskopana" i čak i prosječnom maketaru je ne bi trebao biti problem sklopiti. Za one koji ipak žele raditi ponuđene šeme bojenja iz kutije, evo što je pogrešno... Oznake koje daje Acadmy su za dva USAF aviona iz korejskog rata, i to obe od velikih zračnih aseva. Vrlo atraktivna šema za Sabre "Paper Tiger"pilota Fischera sa zubima na usisu ne može biti upotrijebljena za "hard wing" Sabre. Na svim fotografijama ovog aviona, uključujući i onu zadnju, prije nego je Fischer oboren i zarobljen, vidljivo je da krila imaju predkrilca...Osim toga, nedostaje ime mehaničara i naslikan oblačić sa ženskim nogama sa desne strane aviona.. Drugi Sabre od najvećeg US zračnog asa iz Koreje Josepha Mc Conella je tu točniji. Njegov je avion imao kasnije krilo i sve je dobro osim boje natpisa Beatious Butch II koji je žute, a ne crvene boje, a što je vidljivo na kolor fotografiji ovog aviona... Kasniji natpis je doista crvene boje, ali su tada i simboli pobjeda promijenjeni iz silueta MiG-ova u petokrake zvjezdice... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2008 12:39 pm Naslov poruke: |
|
|
No, za početnike ili manje probirljive tu je i stari (dobri?) Esci/Italeri Sabre sa tvrdim krilom, zar ne? _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2008 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | | No, za početnike ili manje probirljive tu je i stari (dobri?) Esci/Italeri Sabre sa tvrdim krilom, zar ne? | Sa gomilom konturnih pogrešaka...zaista za početnike.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|