Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 7:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| vlad Napisao/la: | | dr. vlado Napisao/la: | Pozdrav!
Malo mi se ta Scwarzgrün (crnozelena) cini pretamnom...?
I probaj ako nije kasno staviti pojaseve na sjedista, kroz veliku staklenu kabinu se dobro vidi, steta bi bilo, narocito kad je onako lijepo sredjena unutrasnjost
Mene ceka moj Italerijev He 111 vec 3-4 godine... |
Neznam, samo na sljepo sljedim revellove upute... Naime nigdje na internetu nisam uspio nać neke autentične sheme. Ako imaš samo daj...
Što se tiče pojaseva nije prekasno. Nisam zatvorio kabinu onom prednjom kupolicom pa još mogu nekak napravit pojaseve, stavit na njih ljepilo te ih gurnut na stolicu sa pincetom... |
Revell je prije par godina izbacio boje jako blizu orginalu, cak su imale i natpise na poklopcima "RLM 71 Dunkelgrün, RLM 70 Schwarzgrün, RLM 65 Hellblau..." Ako ne mozes ovo nabaviti, probaj sa Humbrol 75, a s obzirom na mjerilo jos je bolje ako je malo svjetlija
Mali savjet - pojaseve lijepi sa ljepilom za drvo kad ih stavljas na vec obojenu povrsinu. U svakom slucaju ce puno dati izgledu makete  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vlad
 | | Član od: 29 Svi 2007 | | Poruke: 25 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 12:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ispričavam se zbog dugog izbivanja....
Po preporuci forumskih stariješina nabavio sam tamiyinu traku te nanio Revellovu 40-etku...
a vi sad rešetajte... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| jeli se to boja na pojedinim dijelovima (lijevo krilo i na repu) skinula? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vlad
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| da, na lijevom krilu mi je traka povukla komadić boje, ali ništa strašno prefarbat ću kistom... na repu isto tako samo što je povukla maskol s kojim sam radio chipping tako da nema veze... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Eee, meni ovo sad puno, puno bolje izgleda! Samo nastavi tako! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Pazi da ne poleti slucajno s galendera
Dobro izgleda za sada, samo tako naprijed... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 2:51 pm Naslov poruke: |
|
|
kako sada dobro to izgleda,bit ce to odlicno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vlad
|
Upisano: Sri Svi 14, 2008 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ovako, pripremajući se za sljedeći korak proučavajući sastavnicu naišo sam na određene nejasnoće. Da ne duljim...
a) Dio sheme za kamuflažu na spojnici krila sa trupom(označeno brojem 1) ne poklapa se sa donjom shemom zrakoplova(označeno brojem 2). Koje je točno?
b) Čini mi se da je oko dekala zelena kauflaža kao na krilima. Najlogičnije mi se čini da se švabama nije dalo nanovo radit oznake pa su jednostavno našpricali bijelu boju oko oznaka ostavljajući rbuni dio oko oznaka u izvornoj kamuflaži.(označeno brojem 3)
Malo se mutno vidi na prvoj slici evo nešto jasnije
Dakle, ako je moja pretpostavka točna dali bi ja to trebao učiniti ili ako nije što je onda to musvo oko oznaka i kako postići taj efekt(i pošto nema svastike na repu u sastavnici dali je musavo bilo i oko svastike)?
P.S. Hvala na pohvalama... Očekivao sam opet ribanje oko pretamne boje tako da sam poslikao avion pod različitim osvijetljenjem... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Čet Svi 15, 2008 7:33 am Naslov poruke: |
|
|
| Bojenje u zimsku kamuflazu su kod Luftwaffe radili bijelom bojom koja se mogla poslije oprati vodom i cetkom, nakon nedugog koriscenja aviona je vec bila oguljena gdje god se po avionu hodalo... Oko oznaka obicno nisu ni bojali, vidjao sam da je falio cijeli komad bijele - cijelo polje oko Balkenkreuz-a i svih slova. Ako stignem veceras cu kod kuce potraziti te fotke... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vlad
|
Upisano: Čet Svi 15, 2008 9:24 am Naslov poruke: |
|
|
Moj plan je sljedeći:
Obojat ću trup u revellovu 39-etku Dark Green te premazat akrilnim lakom.
Nakon toga prefarbat trup u revellovu 5-icu te štapićem za uši namočen u uljani razrjeđivač skidati bijelu na mjestu gdje bi trebali doći dekali. Mislio sam i drugdje po trupu napravit ispanu bijelu ali nemam ideje gdje. Imate li vi neku ideju gdje bi bilo najrealnije to napraviti?
edit: Koji akrilni (gloss) lak preporučate i gdje ga ima za kupiti oko centra zagreba? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Čet Svi 15, 2008 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| vlad Napisao/la: | Moj plan je sljedeći:
Obojat ću trup u revellovu 39-etku Dark Green te premazat akrilnim lakom.
Nakon toga prefarbat trup u revellovu 5-icu te štapićem za uši namočen u uljani razrjeđivač skidati bijelu na mjestu gdje bi trebali doći dekali. Mislio sam i drugdje po trupu napravit ispanu bijelu ali nemam ideje gdje. Imate li vi neku ideju gdje bi bilo najrealnije to napraviti?
Krila oko motora , na prelazu krila i trupa (vise po krilima), na trupu od gore izmedju kabine i polozaja strelca, napadna ivica krila izmedju trupa i motora (tu malo vise, tu su vukli crijeva za gorivo dok bi tankirali)
Eventualno napadna ivica horizontalnog stabilizatora...
edit: Koji akrilni (gloss) lak preporučate i gdje ga ima za kupiti oko centra zagreba? |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|