Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 6:50 am Naslov poruke: Beč |
|
|
| Za pad dana odlazim u Beč pa me zanima ima li kakav maketarski dućan tamo? Prvenstveno me zanimaju boje. Ima li možda kakav muzej ili nešto slično što bi prosječnog maketara moglo zanimati??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 6:58 am Naslov poruke: |
|
|
Na trgu Kuge, mislim da ga tak popularno zovu, uglavno imaš veliku fontanu koja prikazuje kugu, i odmah pokraj je mali izlog i vrata, uđeš i na drugom katu je carstvo, ali sve košta-puno  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 7:18 am Naslov poruke: |
|
|
| Imas i muzej,sa originalnim T34 koje su ucestvovale u borbama za Berlin.U muzeju ima jos finih stvari.Blizu centra (velike katedrale) Postoji Dunavov kanal i jevrejska cetvrt,sa ogromnom poslovnom zgradom koja je cela u staklu (Uniqa-Tower),preko puta nje imas radnju.(inace nedaleko je od ove predhodne) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 7:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Imas i muzej,sa originalnim T34 koje su ucestvovale u borbama za Berlin.U muzeju ima jos finih stvari |
Imaš adresu ili bar opis gdje se nalazi ovaj muzej? _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 8:07 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim nasuprot Kunhistorische museum, blizu palače, od palače mislim desno gledano s glavnog ulaza. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 8:31 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala dečki, volio bi vidit tu tridesetčetvorku! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 9:01 am Naslov poruke: |
|
|
Prošli tjedan sam bio u Beču pa obavezno posjeti ova dva dućana:
Modellbau Paul Vienna. www.modellbau-paul.at
Tu imaš Dragona, Tamiye, Humbrol boja, Alclada, Tamiya boja, Verlindena itd...
i Modellbaustube. www.modellbaustube.com
Tu ima Trumpetera, Humbrol i Xtracolor boja, Microscale tekućina, Verlindena, Eduarda i enormne količine dekala koje su složene u registratorima pa si probaj predočiti što te čeka.
Oba dućana su lako dostupna s U3 i U6 podzemnim željeznicama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 2:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Je li to ta trgovina o kojoj Kinfa-t govori?
(trebat ce mi apaurin da se smirim prije nego uđem unutra) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shenvy Sponzor foruma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 43 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Imaš jedan dućan na trgu Otakringer, preko puta pivnice, tramvaj broj 2 mislim vozi do tamo. _________________ www.balista.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Perando II Napisao/la: | Je li to ta trgovina o kojoj Kinfa-t govori?
(trebat ce mi apaurin da se smirim prije nego uđem unutra) |
Ne, oba dućana koja sam naveo su "na ulici". Modellbaustube je u Döblinger Hpstr. 87, a Modellbau Paul Vienna u Kalvarienberggasse 58. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 7:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala dečki još jednom, a što se muzeja tiče slike ću stavit na forum pa da radost podijelim sa vama  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Tra 30, 2008 7:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijep pozdrav iz Beca
Prvo - T-34/85 i jos nekoliko drugih se nalaze u Panzergarten-u (vrt, basta oklopa) u Heeresgeschichtliche Museum (Vojni muzej) u Arsenalu, 5 minuta kroz park od Südbahnhof-a (juzna zeljeznicka stanica)
Obavezno posjetiti!
Isto i Tehnische Museum (tehnicki muzej)!
Maketarske prodavnice - MPV je najbolja u Becu (mozda za mene jer sam dobar prijatelj sa Paulom Vaszarics-em, vlasnikom radnje), uglavnom jer ima dobar izbor i pristupacne cijene. Najlakse je do nje doci tramvajem 42 sa Schottentor-a (skoro centar grada, ispred crkve Votiv)
Nije losa ni Modelsport Böhm u Florisdorfu (21. gradski okrug, odmah iza krajnje stanice podzemne, linija U6), manji izbor, ali jako jeftino.
Dosta dobra i osrednje skupa Mega Modell na vanjskoj Marijahilfe Strasse, mislim da je oko broja 200, stanica jedna prije Tehnickog muzeja, tramvaja linije 52 koja krece sa Westbahnhof-a (zapadna zeljeznicka stanica) - ...
U Modellbaustube bolje ni ne ici, mali izbor i jako skupo (cak i za ovdasnje pojmove)
Ima jos nekoliko prodavnica, ali su manje i teze ih je naci. A sveopceg Revella ima u svakoj prodavnici igracaka
Uglavnom, ako te nesto konkretno zanima, pitaj slobodno, mozes mi se javiti na PM
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|