Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1:12 Wicked chopper
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 4:40 pm    Naslov poruke: 1:12 Wicked chopper Citiraj ovaj komentar

Evo,da se vidi da i ja nesto radim a i da Hurricanov Aces Wild ne bude usamljen, RM Customov Wicked chopper. Jedino nemam slike pocetnih radova jer mi se nije dalo slikati, ali evo malo rada na detaljima itd.

Za pocetak rama sa vilicom i kotacima. Losa stvar je sto se vilica mora staviti na ramu odmah(jer je iz jednog dijela) pa se kod farbanja mora malo maskirati dijelove

Sedlo(da , sedlo,jer na motorima je sedlo a u autima sjedalo Wink ) sam sa zadnje strane zatvorio komadicem casice za jogurt jerbo je rupa bila fakat velika

Inace,dosta je kitanja ak zelite savrsenstvo(a ko ne zeli Wink ). Prilicno je problematicno oko masine, svako rebro V-twina je trebalo pomalo kitati i obradjivati da se ne uhebe stvar. Idemo redom:
Rezervoar:

Mjenjac:

Poklopci remena:

Spremnik ulja:

na isti sam probusio 2 rupe sa donje strane u koje ce ici cijevi za dovod i odvod ulja:

Inace, ovo su cijevi. Deblja bakrena zica i malo strpljenja:

Tu j jos i upravljac:

Zadnji lancanik je bio pun(bez rupa) pa sam zrtvovao nesto vremena i krvi i dobio ovo:

Shinobi

PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 4:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Auspusi:

Inace, nisu imali rupe na kraju pa sam ih probusio...

Homemade kablovi za svjecice, zica+ izolir traka:

V-twin:

Rupe za kablove:

A ove dvije su za cijevi ulja:

Shinobi

PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I par sa test fit-a. Inace,sve je pricvrsceno Paafixom i drzi se ko mutavo a skida se opet lako. Patafix rulz!!

Kablovi na mjestu:

A ovdje su i cijevi od ulja:

I jedna folirantska Very Happy

Zasad je to to. Posto kod mene sve uvijek nekako na farbanju zaglavi nadam se da ce ovaj stroj razbiti to prokletstvo Wink
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro, ispravljaš greške savršeno kak ti kažeš a tko ne želi.I izvrsno radiš dodatke na motoru.

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Shinobi

PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 5:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala,hvala,trudim se Wink Ma ovaj chopper je dusu dao za scratch jerbo nista s njim ne dobijes Wink . A jos tu treba doci par zica(od akomulatora do anlasera,pa za prednju lampu itd) i naravno cijevi za kocnice i slicno. Radio sam i sajlu od gasa/kvacila,komad tanke zice i onda oko njega omotavao istu tu zicu da dobijem efeka bužira. Josa samo ne znam dali ce ici ucrno ili u chrome Question

Inace, "sajla" je debljine cca pola milimetra.
Shenvy
Sponzor foruma
Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 5:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve mi je super osim one čašice jogurta odozada na sedlu. Na jednoj fotki se vidi rupa odozada, pa bi to poravio.
mico

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 7:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo Shinobi jako dobro! Very Happy I ja se nadam da ćeš razbit prokletstvo jer bilo bi šteta da nešto ovako zaglavi! Wink
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 8:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super za sad.

E da ja sam isto odusevljen patafixom, za ovo malo sto ga koristim i pre pre zadovoljan sam.

Nego da pitam jel ima gdje kakav ovakav "obican" chooper za kupiti, jer bi bas jednoga slozio, posto jednoga i vozim. Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
Shinobi

PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Shenvy: ako mislim da mislis na ono sto mislim da mislis (koja trakavica Very Happy ) to nije rupa vec dio imena jogurta koji je bio ispisan u plavoj boji

2 Trutek :Bas i nisam vidio maketa novijih motora. A bilo bi lijepo sloziti jednu Valkyre Rune Wink Inace, Sto vozis?
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Tra 25, 2008 9:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Yamaha 250 Virago

Nisam bas vidio neki choopercek za sloziti, osim ovih custom, al oni mi nisu fora, to inace ovak preskupo...
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2008 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicno ti ovo ide, milina za gledat Very Happy
ces zatvarat ovaj remen ili ces nesto iskemijat da ostane ovako? ako se ne varam, tu dodje jos ona zastita. imam jednog ovakvog na stashu, mozda bas ovaj model, ne znam napamet.

i ja na svom planiram dosta scratcha: produzit vilicu, spustit rezervoar da ide oko gornje cijevi okvira, modificirat blatobrane... i naravno, svu silu zicica. ali ne volim imati vise od jednog, maksimalno dva projekta u radu pa je pitanje kad ce moja choperica doci na red. uvijek nesto novo iskrsne.
u medjuvremenu, zanimljivo je pogledati sto drugi rade po pitanju dvokotacnih prijevoznih sredstava Very Happy

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2008 12:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno dobar trud oko detalja...svaka chast, jedva cekam dalje...

Trutek Napisao/la:

Nego da pitam jel ima gdje kakav ovakav "obican" chooper za kupiti, jer bi bas jednoga slozio, posto jednoga i vozim. Laughing Laughing Laughing

Ne znam gdje bi mogao kojeg nabaviti u Hr. ali Tamiya ima Virago 1000 u 1/12, a nadje se i poneki Harley, sht od Tamiye, shto od Revella...prosvrljaj malo po online ducanima...
Ako me sjecanje ne vara, vidio sam ja nedavno ovog Viraga u svom lokalnom maketarskom ducanu u Nizozemskoj...

PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2008 4:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Trutek: Lijep motor, fantasticna linija, steta sto su napravili tu ludoriju sa dummy tankom Sad

2 Low : Sa poklopcem jos nisam nacistu,najprije sam mislio staviti model sa kosturskom glavom(i pripadajuci filter) ali imam jednu zamisao za decale pa ce ici model sa gotickim krizem a ako ga budem otvarao onda cu morati rijesiti i remen jer je ovaj brutalno predebel. Inace,ako se ne varam ti imas Torcha ( onaj zuti).

2 Power : hvala na infu za Virago...
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2008 8:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A cuj, znas da mu dobro stoji takav rezervarcek, i mogu reci da izgleda dosta "glomazno" za 250icu, i doduse moze potegnuti, naravno nije motor za divljanje, al do nekih 120, potegne za nekih kilometar. Jedina stvar koje mi je zao kod njega sto nema torquemetar, tak da moras na zvukl saltat.

a ak postoji od tamiye 1000 virago, morat cu ga imati, pa ga malo sloziti, morat ce ispast mrak.

Al naravno moja jedina zelji je yamaha drag star 650 Laughing Laughing Laughing .
Natrag na vrh
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sub Tra 26, 2008 9:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Shinobi - da, moj je Torch, sad sam provjerio. mrak bio sinoc kad sam doso doma, umoran s posla.... Embarassed
dosta je zanimljiva ta revellova serija tih custom choperica, bas sto ti kazes, dusu dalo za scratchanje. dovoljno je veliko da mozes sve sto ti padne na pamet i napraviti.
a svi su na istu shemu, samo su im okviri malo drugaciji. i svatko si od toga moze sloziti svoj 'dream bike' Wink
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma