Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 8:43 pm Naslov poruke: Marke... |
|
|
koja vam je najbolja marka po kvaliteti,cijeni,plastici,dodacima?
Kada sam ja u pitanju meni će uvjek prvi izbor biti Tamiya.Moja prva maketa je bila Tamiya.Preporučio mi ju je jedan gospon u LOM-u prije skoro 5 godina kada sam ja odlučio kupit maketu jer sam bio zaluđen onim plastičnim vojnicima.Nažalost od te makete koja je bila set vojnika danas nema skoro pa ništa8misli mda mi je jedna figura bez ruke ostala) akli ipak imam ja tu još jako puno druge Tamiye koju trebam složit,popravit.
A sada o drugim maketama baš i nemogu pričat jer ko pogleda u moj lager vidjet će samo puno Tamiye i tu i tamo koji Dragon,Italeri.
Trenutačno mi je Tamiya jer nisam još kupio Zvezdine,Eduard,Acedemy,Trumpeter i da ne nabrajam dalje.Tamiya je visoke kvalitete i prihvatljive cijene.Ove nove makete su prilično skupe istina ali ima tu puno starih još za mene
E sada meni osobno najlošija marka je Dragon.Imam njihov t34 i nije mi sjela maketa nikako.Jednostavno nije mi ju bilo gušta slagat.previše je tu detaljiranja za moj stupanj.Možda u buudčnosti zavolim Dragon ali trenutno nikako.I ono kaj mi pada u oči kod Dragona su cijene.Za moj budžet previsoke.
Naravno Revell je isto marka koju pokušavam izbjegavat ali baš mi i nejde  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da nemožemo o tome na taj način jer postoje resin-pe kitovi koji koštaju po par stotina eura i još imaju mane, dok na slobodnom tržisštu sve ima svoje mane i čari.
Čar nije u PE-u za vrijednost makete već u zadovoljstvu jer ako daš neiskunom PE ili resin a profiću neku Zvezdu možeš se jako iznenadit.
Ja osobno preferiram Dragon kao Uber Alles pa Tamiyu i onda sve ostalo, ali ostalo je puno što nisam kupio ili prodao jer nisa kolekcionar već maketar. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
 | | Član od: 23 Velj 2007 | | Poruke: 317 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 9:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Dragon definitivno, neznam kakav je u 1:35 ali za mene koji slažem 1:72 Dragon je svetinja. Baš i nije skup, za maketu poput dragonove koja ima PE, DS100 gusjenice, detaljirane djelove itd. nije mi teško dat 20-30 kuna više od nekog Italeri-a koji to nema. _________________ MAK Reoplan, Split
Meine Ehre heist Treue-SS
Black metal ist krieg!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Eddie Napisao/la: | | Dragon definitivno, neznam kakav je u 1:35 ali za mene koji slažem 1:72 Dragon je svetinja. Baš i nije skup, za maketu poput dragonove koja ima PE, DS100 gusjenice, detaljirane djelove itd. nije mi teško dat 20-30 kuna više od nekog Italeri-a koji to nema. |
Slažem se za 1:72, ali ako ti koji put u ruke padne nešto poput UM-ovog BT-5 ili T-70 vidjeti ćeš što su detalji...
Ovisi o modela do modela; npr. ja nisam bio zadovoljan ni s jednim Panterom u 1:72...Hasegawa, Esci/Italeri, Dragon, Revell...svi su stari i relativno loši...
Ne treba robovati markama već pojedinačnim maketama; nemaju svi sve, i ne opravdava svaku put ime kvalitetu.
Općenito volim jednostavnije makete i ne sramim se to priznati.
Dovoljno mazohizma trpim u realnom životu da bi još i ovde patio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 886 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Oklop u 1/72 - tu vise volim revell... Dragon jest odlican, ali ja sam odrastao "na plastici", i na tome sam ostao. Drugi razlog je taj sto Revell ipak izbacuje vise post-II SR oklopa neamerickog podrijetla (pa makar i bili vecinom bundesheer).
No, ovo je potpuno subjektivan sud - kao sto T-34 rece, treba gledati od makete do makete. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 7:38 am Naslov poruke: |
|
|
Oklop - Tamiya. Rastavljeno baš kako i koliko treba, malo pinova i flasha ili ništa čak. Dragon pretjeruje sa rastavljanjem a metalurgija kad je sama sebi svrha ne služi ničemu. Inače, to pomodarstvo sa metalom mi se čini glupo. Dobijem lopatu od metala koja je 2D. Pa i lopata na tenku nije samo ravna ploha a takvih primjera ima dosta. Ovo se , naravno, ne odnosi samo na Dragona nego na metale općenito.
Avioni - Hasegawa iako i oni znaju upiliti nelogičnim sastavljenjem a makete im znaju varirati u kvaliteti.
Inače, kad tražim nešto što mi je napeto imati ne gledam ni firmu ni cijenu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 8:38 am Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Ovisi o modela do modela; npr. ja nisam bio zadovoljan ni s jednim Panterom u 1:72...Hasegawa, Esci/Italeri, Dragon, Revell...svi su stari i relativno loši...
|
...a što je to loše na Revellovom Pantheru, bilo kojem? Odlična maketa, i s lakočom se sastavlja.
| KatarII Napisao/la: | Oklop u 1/72 - tu vise volim revell... Dragon jest odlican, ali ja sam odrastao "na plastici", i na tome sam ostao. Drugi razlog je taj sto Revell ipak izbacuje vise post-II SR oklopa neamerickog podrijetla (pa makar i bili vecinom bundesheer).
|
Ovakvo i ja mišljenje dijelim.
Vjerojatno si mislio na Bundeswehr-Njemačka, Bundesheer su austrijanci, a od svih Revellovih meketa u 1/72, a mislim da imam sve, nema niti jedne sa Austrijskim oznakama, a trebale bi mi, jesam li nešto propustio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 8:46 am Naslov poruke: |
|
|
pa kad bi neki prosjek bio, tamiya je no1 malo djelova opet detaljna
dragon mi je na drugom mjestu, detalja kao u priči ali jedan sdkfz 251 600 djelova,
loše je što dio kod tamiye u 1 komadu kod dragona rastavljen u 3,dobro je što dragon dade magic traks metalnu cijev,extra plastični alat i sl.
academy je na 3 mjestu, detalja ima dosta lako se sklapaju ali dekali su loši
dosta je teško na ovaj način rangirati jer svi proizvođači imaju svoje dobre i loše makete |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 9:12 am Naslov poruke: |
|
|
| ma sve imaju bolju i losiju stranu sve to ovisi kada gledas i usporedjujes dvije makete razlicitih proizvodjaca,a sto vidim mnogi se rijesavaju starih kalupa i prelaze na novi,detaljniji...-maketarska tehnika napreduje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Dobijem lopatu od metala koja je 2D. Pa i lopata na tenku nije samo ravna ploha a takvih primjera ima dosta. |
Zato metalne dijelove saviješ i dobiješ ih u 3d. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
dragon je jako dobra marka....po detaljima bih rekao da je detaljnija i "ostrija" od tamiye....al dragon nije bas za pocetnike...kod dragona u pravilu uvijek ima dosta smirglanja, kitanja i pimpljavog posla....ali rezultat je zahvalan....posebno mi se kod njih svidaju gusjenice....taj link by link ti pojede zivce dok ih skines sa sprua i ocistis ak imaju, sacuvaj me boze, pinmarkove, ali kaj se tice realnosti, nema boljih...a i sad su izbacili one EZ tracks....ali opet, dragon je tako pretjerao sa sjeckanjem makete na komadice da je to strava....imam osjecaj da oni usitnjavaju maketu samo da bo mogli rec "aha!!nas tiger dolazi u 600 komada a vas u samo 200!"...to ponekad zna malo zivcirat i cinit se neopravdanim....recimo, meni nikad nece bit jasno zasto dat zatvarac topa u dva djela?...bezveze....tak da nemojte pljuvat po dragonu ...dobri su oni.....a tamyia je japanska...nije efikasna, efektivna je ....djelova manje od dragona, logicno rasjeckana maketa i savrseno sjedanje....kod mene se dragon i tamiya bore za prvo mjesto ...italeri...italeri je talijanski, sto vise reci? ......heller me razocarao ko klinca i od onda ga izbjegavam u sirokom luku, ko i revell...iak vidim da ga ljudi hvale tu....imam par academy-evih makta koje su isto poprilicno kvalitetne i odnedavno posjedujem prvu eduardovu maketu.....onak iz kutuje mi se cini fenomenalnom....cini se da priustit dragonu i tamiyi run for their money  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Za oklop meni je najbolji dragon i tamya,avioni revell,acadamy je dobar za sve. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TheMan
| | Član od: 14 Sij 2008 | | Poruke: 41 | |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
besmislen topic jer i najbolja marka (naravno Tamija) ima poneki pucanj u 9 a ne u 10 ... ali zabavan za citanje svasta se nade ovdje ("najbolja mi je xy firma a ostale nisam probao" ... a Tamija avioni su ocito mnogima upitna imenica jer ih nitko ne spominje a sisaju hasu (hasegavu) sto-na-sat po preciznosti i lakoci sklepavanja
i fakat ... zasto napraviti maketu od 800 djelova ako se moze to isto postici sa 300 djelova plastike ?
makete klase "800 dijelova" ionako ostaju nesastavljena i njihovi vlasnici samo u mislima maketare a od onih maketa klase "300 djelova" se dobar dio sklopi pa si ti misli sto ima vise smisla  _________________ TheMan for President! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| TheMan Napisao/la: | | besmislen topic...... |
Definitivno..... Da ne spominjem koliko puta se vec raspravljalo na istu temu.....
No, najjaci argument je tipa "imam jednu maketu od xxy i ta marka je po meni najlosija...."...
Nema losih i dobrih proizvodjaca, ima samo dobrih i losih maketa, a raspravljati na osnovu 20 maketa koje ste (smo) vidjeli u zivotu od pojedinih proizvodjaca...opet nema smisla....
Da je tamiya sto se zrakoplova tice dobra, to svakako je...No, da ima svojih bisera i promasaja, kao i svi drugi - i to stoji.... No, sto u slucaju kad tamiya pakira italerijevu (vrhunsku) maketu? Ako je po defaultu italeri smece, sto je onda tamiya kad pakira italerijevo "smece" i prodaje pod svojim imenom?....
No, povijest je nebrojeno puta pokazala da najvece smece u kutiji u konacnici moze rezultirati vrhunskom maketom, kao i da najvece "remek djelo" u kutiji, u rukama prosjecnog maketara ispadne smece....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TheMan
| | Član od: 14 Sij 2008 | | Poruke: 41 | |
|
Upisano: Ned Tra 13, 2008 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | No, povijest je nebrojeno puta pokazala da najvece smece u kutiji u konacnici moze rezultirati vrhunskom maketom, kao i da najvece "remek djelo" u kutiji, u rukama prosjecnog maketara ispadne smece....  |
quote mjeseca!!!
mnogi misle da su pro maketari samim tim kaj kupe maketu od 800 djelova
ono kao kada kupis nabrijani auto pa si umislis da si pravi vozac _________________ TheMan for President! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|