Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 8:48 am Naslov poruke: Re: Gunze boje |
|
|
| Reaper Napisao/la: | Poz!
Par pitanja o gunze bojama, ako moze..... Vjerovatno vec slicna pitanja postoje, ali nisam pronasao uz najbolju volju, pa ako se nekome da....
1. cime razrijedjivati aqueous hobby color? Znam da su to akrilke, no da ne eksperimentiram, cime ih razrijediti? Priznajem sve odgovore osim "originalnim razrijedjivacem", jerbo to nemam...... Dali moze kombinacija voda+alkohol kao za LC, MM i Tamiyu? Cista voda? Rakija?
2. Vrijeme susenja (cca) tih akrilki?
3. Cime razrijediti Mr. Color boje? To su valjda enamelke? Sinteticki, nitro ili nesto trece?
4. Vrijeme susenja tih boja?
Tnx! |
Ja radim sa tim bojama.
1.Akrilne gunze boje razrjeđujem sa običnom vodom iz špine. Najčešći omjer oko 1:1
2.Suše se vrlo brzo, gotovo odmah nakon nanošenja.
3.Emanelke se navodno mogu dobro razrijediti jedino sa originalnim Mr.Color razrjeđivačem. Ako se odlučiš na njih kupi si veliku bocu od pola litre, dođe jeftinije.
4.Koristio sam samo jednu Gunze emanellku, koliko se sjećam također se vrlo brzo suše.
Meni se osobno Akrilne boje puno više sviđaju, osim toga me moram brinuti imam li razrjeđivača, je li ishlapio i sl.
Airbrush nakon akrilki čistim nitrom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
Slazem se, isprobao sam svoju standardnu mjesavinu za akrile (dest.voda i alkohol) kao i cistu destiliranu vodu i stvar funkcionira odlicno, boje se brzo suse, odlicno pokrivaju, jednom rijecju - fenomenalno....
Ne mislim previse ulagati u tehnologiju enamel (ili kakve su to vec boje) od gunze-a, akrili su puno bolji izbor, ali ova specificna mi je trebala a kod nas je dostupna samo u toj mr.color varijanti.... Vidjet cu, mozda jos nesto iskemijam.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mtech
 | | Član od: 23 Lis 2005 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 12:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ako su Mr.Color boje i Mr.Surfacer na istoj bazi onda bi razr. za 2k auto lakove trebao funkcionirat ejokej jer taj razr. za 2k odlicno razr. Mr.Surfacer ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 12:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrijedi li probati sa tekućinom za špricanje automobilskih stakala? Sadrži određeni postotak alkohola, a plava boja navodno ima zanemariv utjecaj...
Pročitao sam to negdje... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
To sam i ja razmisljao, da probam upotrijebiti taj razrijedjivac za auto lakove, koji se vodi pod nazivom "akrilni" (nema nikakve veze sa akrilnim bojama za makete koje su na bazi vode, taj razrijedjivac je jednako agresivan kao nitro ) _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
mr. color tinner imam stigao prije par dana, po mirisu bi rekao da je nitro,
ali ne nagriza plastiku.
Probaj na nekakvom otpadu kako funkcionira ta boja razrijeđena s mješavinom nitra i sintetičkog  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|