Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 5:46 pm Naslov poruke: Landeszeughaus-oklopi 16. i 17. st. |
|
|
Landeszeughaus je naziv muzja u Grazu u kojem se čuva najveća zbirka oklopa iz 16. i 17. stoljeća na svijetu. Prilikom jednog od svojih šoping posjeta Grazu 2003., usput sam posjetio i taj muzej.Tada je još bila dozvoljena slobodna šetnja prostorom muzeja i čak je bilo dopušteno fotografirati izložene oklope, ali nije bila dopuštena uporaba blica.Tom prilikom načinio sam niz fotografija koje vam ovdije predstavljam. Nadam se da tema previše ne odskače od interesa većine sudionika foruma, te da će eventualno kod nekih pobudit zanimanje i za ovaj dio vojne povijesti. Na svoju veliku žalost, prilikom ponovne posjete muzeju 2006. godine, saznao sam da su se uvjeti posjeta muzeju u međuvremenu izmjenili, na način da fotografiranje više nije dozvoljeno, a obilazak je dopušten samo u grupama sa vodičem, i svakih sat vremena naizmjence kreće jedna grupa sa vodičem koji tumači na njemačkom, a onda iduća grupa na engleskom jeziku. Fotografija ima podosta, tako da nemam namjeru pisati pojašnjenja, a ako nekoga nešto posebno interesira neka postavi pitanje, a ja ću mu pokušati odgovoriti, iako i svoe znanje o ovoj temi smatram skromnim. Još jednom ponavljam da su fotografije slikane bez blica uz skromnu rasvjetu unutar muzeja.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 6:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Predivno! Svaka ti čast kaj ti se dalo postati tolike fotke!
Idući put kda krećem u Graz osim Ikeae i Saisberga navratim u ovamo. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
stvarno zanimljivo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
ako to nekog zanima ima i nas trakoscan lijepu zbirku oruzja i oklopa od 16 stoljeca pa na dalje...blize ja a i dvorac je prekrasan...ok, nije tak velika zbirka, al ima interesanrnih stvarcica..... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2008 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Niceee!!! hvala na slikama!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pet Svi 09, 2008 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Majstore, uljepšao si mi dan
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|