Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

mig 21 103
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 9:22 am    Naslov poruke: mig 21 103 Citiraj ovaj komentar

zamolio bih pomoć cijenjenih maketara! pregledao sam cijeli forum, neke slike dobre sam vidio, ali fali mi materijala za model sa oznakom "103", popularni "osvetnik vukovara".
ako sam dobro shvatio, nije mu skinut stari broj JRZ sa desnog krila, a na nekim slikama vidim na repu i stari broj JRZ, na drugima nevidim... i zanima me koja je boja bila bojana, dali light grey ili aluminium! neki kažu jedno, drugi drugo...
sve informacije su dobro došle, molim vas smilujte se... znam da ima puno tema na forumu o HRZ, ali jako malo o 103-ki!!! Confused
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima ovdje puno vecih strucnjaka za nase migove, ali ovo je ono sto ja znam....

103-ojka popularna je ustvari yu serijski broj 17167, znaci nista od farbanja u aluminij..... Sad, postoje dvije varijante kako je mogao biti ofarban, po jednom izvoru ti je to FS36315 po drugome je to FS36315, no obadvje se odnose na jako slicnu nijansu light grey...... Radom, kao i repni dio je FS34110 Radome Green po jednom izvoru, po drugom ti je FS16165 Olive Drab..... Opet, dosta dosta slicne nijanse, barem na oko....

To ti je najbolje usporediti sa stvarnim slikama pa izabrati onu koja ti se cini najslicnija....

Ono sto je definitivno, na gornjoj strani krila je ostao stari 167 broj, kao i na zelenom dijelu repa..... S donje strane krila, broj je prefarban, kao i brojevi na trupu, preko kojih su farbane nase oznake. Vodi racuna da su sve te yu oznake prefarbavane nijansom nesto tamnijom od ostatka zrakoplova, sto se posebice vidi na donjoj strani krila, kao i prefarbavanje broja na trupu, znaci kod viteza....

I da, nadam se da imas BIS-a za izradu ove makete.... Wink

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Krešimir

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 11:33 am    Naslov poruke: mig 21 103 Citiraj ovaj komentar

ma imam sve za napravit jednu dobru maketu, vidio sam ja mnogo slika ali i mene kao i većinu buni te dvije varijante, u principu jako slične sheme bojanja.... ok, to je to... inače g. Ivandić mi je mamin bratić koji je doletio sa čini mi se 102-om...
Natrag na vrh
Krešimir

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 11:58 am    Naslov poruke: vitez Citiraj ovaj komentar

jel i on imao viteza? znam da je dubrovnik imao, ali za vukovar nisam baš siguran.....
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 12:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Osvetnik vukovara je imao viteza....

Nemozes nista puno pogrijesiti, to je svijetlo siva boja...... Wink

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 2:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
po jednom izvoru ti je to FS36315 po drugome je to FS36315, no obadvje se odnose na jako slicnu nijansu light grey......
FS 36315=FS36315?! Wink Vidim da ti se potkrala tiskarska greška...na koji si drugi FS mislio?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Osvetnik vukovara je imao viteza....

Nemozes nista puno pogrijesiti, to je svijetlo siva boja...... Wink

najbolje je da uzmes MM light gost gray i da je osvetlis malo sa nekoliko kapi bele boje Smile
Reaper

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 2:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tnx Grunfe!

Dakle, ispravak netocnog navoda.... Po jednoj referenci, Light gray je boja sa FS oznakom 36373, po drugim izvorima je to boja sa FS oznakom 36315....

Desi se, sto ces.... Wink

Natrag na vrh
Krešimir

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala, puno... reaper jesii slagao kako bisa? neki savjeti? imam akademy 1:48 + resin kompletan + hr dec.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 9:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmm... slagao nisam, ja zasada samo slazem kutije u kojima su bisevi..... radit cu jednog dana, mozda cak i uskoro, ali 1/72.... Wink Ispravak, slagao bisa jako jako davno, prije dobrih 10 i vise godina.....ali to je totalna sramota bilo.... Razz

Jedino sto znam, a nadam se da imas bas tu maketu o kojoj pricam, da to bas i nije cisti bis, vec neki cudni krizanac bisa i mf, tako da ces neke stvari morati mjenjati ako ti je tocnost bitna... No, to ce ti morati pomoci netko ko je radio konkretnu maketu, da ne pricam napamet.....

Natrag na vrh
Krešimir

PorukaUpisano: Uto Tra 08, 2008 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

u principu znam mane... grba, pito cijev.. puno puta ispričano... valjda ću se snaći...
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Tra 09, 2008 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma vjerujem da hoces..... Daj koju sliku u "projekte u radu", cisto da vidimo kako to napreduje

Natrag na vrh
Krešimir

PorukaUpisano: Sri Tra 09, 2008 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

u radu je još m18 hellcat, sutra završavam... pa nda krećem sa migušom...
Natrag na vrh
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 13, 2008 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:

Ono sto je definitivno, na gornjoj strani krila je ostao stari 167 broj, kao i na zelenom dijelu repa....

Imaš ti kakvu fotku koja podržava ovo? Naime, koliko ja znam, na dielektrik nikad nisu stavljane nikakve oznake osim oznake remontnog zavoda, u konkretnom slučaju "Zmaj".
"Osvetnik Vukovara" je osim spomenute oznake "Zmaja" imao i mali bijeli broj 103 na donjem dijelu spomenutog dielektrika koji je dobio nakon HRZ oznaka, ali prije no što je dobio "viteza" tj. znak eskadrile i ime "Osvetnik Vukovara".
Vidi fotke već viđene na forumu

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=1249&postdays=0&postorder=asc&start=300

i

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=1249&postdays=0&postorder=asc&start=225
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati

ZacP: poruka promijenjena dana: Pon Tra 14, 2008 12:56 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Ned Tra 13, 2008 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, u pravu si, ne 167, vec 103..... moja greska....

No, koliko mi se po slikama cini, taj dio (kao i uvodnik zraka) je ili jako jako tamno zelen, ili jos vjerovatnije crn? Imas sto da razrijesi dvojbu? Kako sam odmah rekao, nisam strucnjak, pa nebi bilo lose da se netko tko je bolji poznavatelj oglasi i na ovom topicu i pomogne covjeku da napravi sto je moguce tocniju 103-ojku.....

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma