Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Firefly VC
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:02 pm    Naslov poruke: Firefly VC Citiraj ovaj komentar

Tenk kojeg sam spomenuo kada sam se predstavio. Uglavnom, Dragon 1:35 (Moja prva 35ica), rađen prije 3 il 4 godine. Nije washan, nije brushan samo neki higlight... Prva maketa s uspješno složenim gusjenicama, i bio sam gro ponosan što mi je to uspjelo. Ak je netko ga slagao prije, zna da se svaki članak mora zalijepiti za drugi, nije kao kod ostalik tenkova, površina je ravna i nema utora da jedan članak sjedne u drugi. I još zupce treba posebno stavljati.....Oprema i to su tu isto vremena s njim a figure su od neki dan, samo radi slike. Kad smo kod njih, ja sam zadovoljan jedino moram ublažiti jakne nekoliko tonova, naravno lica su priča za sebe al mislim da nisu katastrofalno ispala, dapače zadovoljan sam, jedno je higlightano, drugo još nije.....

Maketu sam napravio dok još nisam ni znao za forum.....

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sasvim je solidan!
Tako da ne bi sada "udarao", svi znamo što znači "prije foruma"...
Ali zar nisu ovo talijanski tenkisti? A i oznake su mi sumnjive, nekakav mix?
Inače sasvim je OK!
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Američki tenkisti, britanski firefly, inače je u njemu engleski zapovijednik iako ne znam zašto su mi onda dali američke zvijezde.....

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš pravo, američki su ali rani kombinezoni;
za zvijezde ok često ih nose i UK vozila u Normandiji mada nije pravilo (za raspored oznaka nisam siguran).
Imam Dragon "Firefly" ali ovo je vjerojatno starije pakiranje.
Ova maketa je više nego dobra!
Pozz!
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala. Very Happy

Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jakoooooo lijepo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 6:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel mozes malo opisat kak si im lica radio?
Poky

Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za rad "prije foruma" dosta dobro ,sviđa mi se oprema iza ,ali ipak probaj to mali skupiti ,da ne poispada tjekom vožnje Wink
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 7:15 pm    Naslov poruke: q Citiraj ovaj komentar

lijepa maketa Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
101Airborne

PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 7:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lice: Da se razumijemo. Ja koristim GAMES WORKSHOP boje jer su na vodenoj bazi i lako se skidaju dok su svježe. Na tanjuriću izvučem nekoliko kapi boje DWARF FLESH. Nju uvijek koristim kao temeljnu, nakon toga razvodnim FLESH WASH i dodirujem oči,usta,nos,područje iza nosa. usta i područja gdje se spaja lice kacigom,kapom itd. Kad se osuši, pomiješam ELF FLESH s DWARF FLESH. ELF FLESH je puno svijetlija pa da ne radim pre veliku razliku. Zatim obojam obraze,arkade i sa strane nosa. Cijelo vrijeme dodajem kap vode i miješam da boja na licu nema brazde koje su mi upropaštavale prijašnje figure. Kad se osuši, dodam vode u čisti ELF FLESH i njime lagano obojam most nosa, najistureniju točku na bradi, i jagodice na licu ako ih figura ima. Ove resinske figure imaju oči pa nisam drybrushao jer bi ispalo da su mu oči boje kože....neke figure imaju oči,neke imaju udubinu.

P.S Naočale na liku sam radio po receptu kaj sam našao negdje na netu i zadovoljan sam time. Obojao sam naočale u tamo smeđu boju, rubovi su svijetlo smeđa boja kao i remenje na kapi. Zatim stavim dvije-tri točkice crvene boje u naočale i lagano "masiram" kistom da se ne bude crveno nego bordo. I izgleda crvenkasto-smeđe,ne? Na kraju dodate kap glossa ili dvije u naočale da da efekt stakla. Wink To je to, to sam negdje vidio i rekoh idem probati i ispalo je upravo kak je rečeno.

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 9:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

good god!pa kaj cu trebat pokupovat sve moguce boje koze svih mogucih fikcijskih likova samo da napravim ok lice figuri? Laughing
101Airborne

PorukaUpisano: Pet Ožu 28, 2008 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drugim riječima sviđa ti se?

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Sub Ožu 29, 2008 2:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa da...nisam bas pobornik bojanja ociju figura, vise volim ovak sam washanje....svida mi se kak su im ispale face, pogotovo lijevom...htio bi probat to jer ofarbam cijelu figuru da izgleda ok i onda mi glava unisti cijeli dojam jer ostane ofarbana u flash boju i to je to....ovo mi se cini jako dobro....
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ožu 29, 2008 10:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

101Airborne Napisao/la:
Drugim riječima sviđa ti se?

Ima dosta nas kojima se sviđa , i tenk i sve na njemu. Ljudi Božji , ovo je fenomenalno, sve više i više, sve boljih i boljih maketa! Ja sretan! Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Perando II

Član od: 20 Pro 2006
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Ožu 29, 2008 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma