Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 4:40 pm Naslov poruke: Eduard ProfiPack P-39Q Airacobra 1:48 |
|
|
Prije koji tjedan započeo sam rad na novom prokektu.
Za sada sam složio kokpit i spojio trup i krila.
Sada sam naišao na problem. Naime, nije mi jasno kako složiti naoružanje. Radi se o ruskoj verziji P-39Q-5 (A.Filatov 30 GIAP)
Pitanja:
Je li avion umjesto mitraljeza u krilima imao "gun podove" kako je prikazano u sastavnici?
Koji je top u nosu imao i kako je izgledao završetak cijevi?
Je li osim topa u nosu imao i kakvo drugo naoružanje? Pogledajte sliku i vidjet ćete mjesta za mitraljeze koja ostaju prazna! Obratite pažnju i na druga dva poklopca koja su ostala neiskoristena.
Hvala na pomoči.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 4:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedan link koji će ti biti koristan.
www.dishmodels.ru/gshow.htm?p=1676&lng=E - 8k -
..a ovdje je i fotografija
http://lend-lease.airforce.ru/english/photogallery/30giap/page_10.htm
Na tvom mjestu ne bi stavljao gun-podove pod krila. Na P-39Q nikad nisu montirani mitraljezi u krila, a gun-podove su Rusi skidali, jer su smatrali da su neefikasni i da samo unazađuju performanse zrakoplova. Naoružanje bi trebalo biti top i dva mitraljeza u nosu aviona i to US original. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
KAKAO da ti zahvalim ?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Sri Ožu 05, 2008 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
stvarno mi se svidja cockpit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 06, 2008 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Perando II Napisao/la: |
KAKO da ti zahvalim ?
 |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Ožu 06, 2008 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlican cockpit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 06, 2008 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm...a on meni o maketarskom odrastanju
Vrhunski!!!
Ima li šanse da bude...ovaj...sovjetski...Aleksandrov možda?
Ej nisam vidio, pa biti će 
T34: poruka promijenjena dana: Čet Ožu 06, 2008 3:11 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 06, 2008 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | Hm...a o ne meni o maketarskom odrastanju
Vrhunski!!!
Ima li šanse da bude...ovaj...sovjetski...Aleksandrov možda?
Ej nisam vidio, pa biti će  | Meni se isto sviđa Perandov izbor. Po mom ukusu - nema Airacobre do sovjetske Kobre..  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 06, 2008 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
E bas sam danas dobio isti p-39 i planiram da pravim od njega rusa naravno.
No zanimam ne koju si boju koristio za kabinu, posto koliko sam video to nije ZC green nego neka medium green?.
inace maketa je vrhunska |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Čet Ožu 06, 2008 10:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| tripko Napisao/la: | No zanimam ne koju si boju koristio za kabinu, posto koliko sam video to nije ZC green nego neka medium green?.
inace maketa je vrhunska |
Boja je Gunze H405. U sastavnici piše krivo, jer ako gledas usporednu tablicu boja u sastavnici ispada da je H405 isto što i MM zinc cromate green, što u svarnosti nije ni slično. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 07, 2008 1:35 am Naslov poruke: |
|
|
prekrasan cockpit....svaka cast  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ožu 07, 2008 1:44 am Naslov poruke: |
|
|
mislim da sam nasao ogovarajucu boju "Medium Green" FS-34102
ili ti mm akril 4734 mi igleda priblizno taboja kabine barem a i tako savetuju i na hyperscale-u :D
i da casti nas sa jos slika kabine 8) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Pet Ožu 28, 2008 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
Evo malog nastavka.
Pao sam u maketarsku depresiju prije nekih desetak dana...
Sad ću vam obijasniti kako se to dogodilo...
Naime to je problem koji mi se događa gotovo kod svake makete, započnem rad, radim, zadovoljan sam.... i onda nešto zajebem i ne da mi se dalje. Tada maketa stoji a ja ne radim ništa! Kod mene postoji pravilo da dok radim jednu maketu ne otvaram drugu, tako da se ne mogu "liječiti" na usporednom projektu.
Interesantno je da kod Airacobre nisam nista zajebao a opet me je prošla volja za radom.
Kako? Ovako:
Donja površina aviona se farba u Neutral Grey i gornja u Olive Drab. Želeći napraviti pomak u odnosu na prošlu maketu aviona počeo sam "poučavat" različite tehnike bojanja kako bi dobio što uvjerljivije i zanimljivije površine jednobojnog farbanja.
Počeo sam od Hyperscale gdje sam pregledao desetine maketa i gledao što su i kako drugi radili... Na kraju mi se sve pomješalo i nisam znamo što bi dalje. Kao da to nije bilo dosta otišao sam na Amazon i naručio "Modelling P-40 i Modelling P-47" kako bi dobio inspiraciju.
Dok su mi knjige došle totalno sam izgubio volju za radom i nisam ništa maketario. Interesantno, kada ne maketarim ne posjećujem forum, niti gledam bilo šta vezan za maketarstvo.
Uglavnom, da ne filozofiram više, jutros sam bacio oko u knjige i od jednom me oprala takva volja za radom da sam radio do navečer
Autor (Brett Green) dao je uz tekst i nekoliko izvrsnih slika kojima sam se vodio u radu.
Na doljnjoj strani napravio sam preshadeing panela sa crnom i prefarbo u GunzeH53 NeutralGrey. Nakon toga osnovnu sam nijansu prvo potamnio i napravio lagani "motling" preko svega (nasumice razrijeđenom bojom pošpricao površinu). U slijedećoj fazi posvijetlio sam osnovnu nijansu boje i ponovio postupak. Na kraju sam ponovo potamnio osnovnu boju i brzim pozetima "gore-dole" izvukao ravne linije po krilima.
Gornju stranu još nisam siguran kako ću napraviti. Za sada sam nakon preshadeinga panela cijelu površinu nasumice pošpricao sa žutom i zelenom. U konačnici želim postići da bi se te boje prosijavaju od ispod Olive greena. (ovo nemam pojma dali će upaliti)
Rezervar je gotov i provizirno zakačen.
Interesantno je da sam umjesto da isprobavam "fore" na starim maketama, uzeo ploču stirena, izrezao je na više manjih komada, urezao na njih panele i tako vježbao...
Jeftino a efikasno.
Tresla se brda, rodio se miš!
Evo slika:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 28, 2008 9:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Ništa ti ne brini, i ova će maketa biti prva liga. Do sada nema greške... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|