Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

sd.kfz. 234/2 Puma, update 9 - malo pomoci molim :)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 29, 2008 8:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
ako si napravio to sa auspusima????

Sve pise, citati, citati, pogledati stranicu ispred i pogledati, citati, Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pet Velj 29, 2008 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:
st65uka Napisao/la:
ako si napravio to sa auspusima????

Sve pise, citati, citati, pogledati stranicu ispred i pogledati, citati, Laughing Laughing Laughing

ma ipak sam to ja...
samo preletim temu i pitam vac postavljeno pitanje Embarassed Embarassed Embarassed
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 10:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jedno pitanje i vase misljenje bih molio Smile ...pa da ne otvaram novu temu posto je vezano za pumu....dakle, da li mislite da bi trebao zaprasiti malo kotace i podvoze pume?....ako da (a pretpostavljam da da) moze savjet cime?....imam pigment rubble dust, koji je po meni upotrebljiv za to i, naravno, sivu kredu.....kaj bi mi bilo bolje i na koji nacin da nanasam?....suho kistom, pomjesano sa alkoholom il kak?
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bi to napravio pigmentom i suhim kistom, a zatim fiksirao mat lakom.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 11:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Ja bi to napravio pigmentom i suhim kistom, a zatim fiksirao mat lakom.

znaci, pigment na kist i tufkam dok ne budem zadovoljan rezultatom, jel?....makes sence, tak je sve lakse kontrolirat....velis ucvrstit jos kasnije sa matt lakom, ha?ok, onda cemo to sve jos jednom prespricat....nece mi promjent boju pigment kad ga prespricam lakom?...ja sam sad ove auspuhe radio prvi put sa pigmentima...i fakat puno bolje primi neg pastela....ne da se skinut nit sa alkoholom...
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 11:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može se dogodit da pigment promjeni boju nakon lakiranja. Svjetliji oker ili sivi pigmenti obično posvijetle, pa ih je potrebno nanositi 2, pa i 3 puta. Sa lakom pošpricaš samo ona mjesta na koja si utrljavao pigment, a podloga treba biti mat. Tamniji pigmenti kao što su crna ili burnt umber malo potamne nakon lakiranja. Probaj prvo negdje sa strane prije nego kreneš sa maketom. Možeš simulirat prašinu i tako da u mat lak umiješaš malo boje koja glumi prašinu, pa zaprašiš air brushom... Meni je ipak draža metoda sa pigmentom, jer se lakše kontrolira.

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Može se dogodit da pigment promjeni boju nakon lakiranja. Svjetliji oker ili sivi pigmenti obično posvijetle, pa ih je potrebno nanositi 2, pa i 3 puta. Sa lakom pošpricaš samo ona mjesta na koja si utrljavao pigment, a podloga treba biti mat. Tamniji pigmenti kao što su crna ili burnt umber malo potamne nakon lakiranja. Probaj prvo negdje sa strane prije nego kreneš sa maketom. Možeš simulirat prašinu i tako da u mat lak umiješaš malo boje koja glumi prašinu, pa zaprašiš air brushom... Meni je ipak draža metoda sa pigmentom, jer se lakše kontrolira.

i ja sam rade za pigment...a reci mi, jel se moze on nekak maknut ak nisi zadovoljan efektom?...ono, ko pastela vodom....ne, ha?....jednom kad sje...s, sje....o si, ha? Laughing
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa mislim da ga možeš maknut, ako ga nisi stavio direkt na boju, nego na lak. Samo radi s mjerom. Bolje dva puta nanosit, nego jednom previše.

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Pa mislim da ga možeš maknut, ako ga nisi stavio direkt na boju, nego na lak. Samo radi s mjerom. Bolje dva puta nanosit, nego jednom previše.

vec je lakirana matt lakom cijela maketa....cime ga mogu micat?....ma mislim ja to polagano i u vise slojeva radit, al da znam ak imam neku opciju ak pretjeram negdje malo Very Happy
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za početak krpica i voda, a može i sa krpicom i alkoholom, ali vrlo pažljivo. Ako ti je podloga akrilni lak tako bi ga mogao skinuti... probaj negdje sa strane. Pigmenti su razni i različito se ponašaju, pa ti ne mogu napamet dati odgovor.

Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Za početak krpica i voda, a može i sa krpicom i alkoholom, ali vrlo pažljivo. Ako ti je podloga akrilni lak tako bi ga mogao skinuti... probaj negdje sa strane. Pigmenti su razni i različito se ponašaju, pa ti ne mogu napamet dati odgovor.

lak je humbrolov matt cote, znaci enemal lak....a pigmenti su MIG-ovi...ma ok...ici cu ja jako polako pa valjda nece bit potrebe za skidanjem....vidio dam kad sam radio auspuhe da ti pigmenti fakat jako primaju i tesko ih je skinut....skoro pa da ih se nit ne treba fiksirat kasnije sa nicim....definitivno su mi bolji od pastele...
T34
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2008 4:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, iako sam svoje prodao nakon jednog dana; stoji da zaista bolje
"grizu" nego pastele - razlog navodno što suha pastela kemijski baš i nije tako suha Smile
Probaj u utore gume staviti pigment pomiješan s vodom, kada se slegne jako fini efekat ostane! Smjesu uvijek promiješaj prije nanošenja jer pigment tone brzo na dno. Alkohol mi nije pomogao, čista vode je čisto OK Smile
Za ostalo suho nanošenje!
Ja sejoš uvijek fanatično držim AB-a ali kad vidim ovako fine efekte možda se i zatucani fanatik poput mene malo smekša! Evo mojih eksperimenata sa IS/ISU gusjenkama! Preprljavo za moj stil i ukus ali zaista efektno izgleda!
Riječ je o "Dry Mud" pigmentu i vodi...

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stranica 10/10

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma