Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
sd.kfz. 234/2 Puma, update 9 - malo pomoci molim :)
Idi na stranicu Natrag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naprijed
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Torax! Odlično je. Usput, koji je omjer razređivača i mat laka? Imam maniju proganjanja od mat laka, a imam nov novcat kod kuće i ne usuđujem se koristiti ga.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| flick Napisao/la: | meni se jako svidja... stvarno super napravljeno i kvalitetno obojano...
zao mi je jedino sto nisi washao nekom toplijom bojom a ne crnom (odnosno antracit)
al sve u svemu vise nego dobro
 |
kak mislis toplijom?npr?...ja sam mislio da se washevi rade obicno tamnim bojama... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
ne svjetlijom nego toplijom.... recimo razne nijanse tamno smeđe
radio sam i ja prije wash samo crnom al mi nikad nije to bilo to... istina da istakne detalje i to je super, ali nekako mi ubije realisticnost, ne izgleda mi prirodno... vidjet ces i ti kasnije da ces bit zadovoljniji drugim nijansama washa, a ne samo crnom... (iako je ona odlicna za odredjene dijelove - motor, metalni dijelovi, viziri i sl.)
no dok jos otkrivas sve efekte koje wash pruza, potpuno te razumijem (i ja sam bio takav... a mozda sam jos i uvijek )
E da i wash ne mora iskljucivo bit tamna boja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
da, zapravo vidio sam tu na forumu bas jednu pumu sa oker washom....da nije tvoja?  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar je. Superiška.  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | da, zapravo vidio sam tu na forumu bas jednu pumu sa oker washom....da nije tvoja?  |
sumnjam.... jednom sam sam napravil pumu u 1:72 i ofarbo ju u panzergrau... tako da je ta sa oker washom sigurno bolja od te moje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Bravo Torax! Odlično je. Usput, koji je omjer razređivača i mat laka? Imam maniju proganjanja od mat laka, a imam nov novcat kod kuće i ne usuđujem se koristiti ga.  |
sorry, fulao sam tvoj post ....omjer laka je 80/20 u korist laka....koristio sam humbrolov matt cote....fenomenalan je...lako se nanasa i odma se susi.....i bas sam se sad sjetio da mi je skvadra rekla da ga razrijedujem sa white spiritom, koji sam samo za to i kupio, al onda sam se "zaigro" i sa sintatickim razrijedivacem ga razrijedio...i sve je ok ispalo  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo izgleda. Čisto i uredno. Slažem se s Flickom da je wash možda mali preizražen, al nije strašno, lako se to sa malo weatheringa ubije. Inače za mat preporučam lak od Pebea koj je sam po sebi malo blijed i taman mrvicu zagasi boje na maketi bez da ga miješaš s bojom ili slično... _________________ http://mkgrunf.blog.hr/
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
kak preizrazen?gledao sam po svojim slikama s neta i skvadra zna jos izrazeniji wash radit...no dobro, to valjda spada u ono da svako radi kak on misli da je najbolje  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | kak preizrazen?gledao sam po svojim slikama s neta i skvadra zna jos izrazeniji wash radit...no dobro, to valjda spada u ono da svako radi kak on misli da je najbolje  |
ma nis se ti nemoj opterecivat... ispalo je super, samo moramo malo prigovorit da ze ne umislis  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 7:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | ma nis se ti nemoj opterecivat... ispalo je super, samo moramo malo prigovorit da ze ne umislis |
Taman sam mu ja to htio reći.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| flick Napisao/la: | | torax Napisao/la: | kak preizrazen?gledao sam po svojim slikama s neta i skvadra zna jos izrazeniji wash radit...no dobro, to valjda spada u ono da svako radi kak on misli da je najbolje  |
ma nis se ti nemoj opterecivat... ispalo je super, samo moramo malo prigovorit da ze ne umislis  |
kad tak velis, onda dobro   ...ma vidio sam tu na forumu da vas nekoliko radi wash sa oker bojom po tenkovima...budem probao to na sljedecoj maketi  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se zaista sviđa; prekrasna je!
Sad te molim skoro ko uslugu; othrvaj se porivu da je zaprašiš ko da su je iz zemlje iskopali - nađi sredinu i bit će zaista prelijepa maketa!
Užitak je i sad za gledanje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sub Velj 23, 2008 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | Meni se zaista sviđa; prekrasna je!
Sad te molim skoro ko uslugu; othrvaj se porivu da je zaprašiš ko da su je iz zemlje iskopali - nađi sredinu i bit će zaista prelijepa maketa!
Užitak je i sad za gledanje! |
ne, ne, mislio sam ju zaprasit samo po podvozju, ono osovinama i to i mrvicu po rezervnom kotacu koji je dostr anisko na vozilu iza pa je vjerojatno pobro svoj dio prasine...i jasno, malo kotace zaprasit...da isprobam te MIG pigmente  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Čet Velj 28, 2008 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
danas sam se malo zabavljao auspusima....evo kak je to izgledalo prije...
i evo sad....u stvarnosti nisu tak jako crveni.....to je zato kaj je osvjetljenje zakurac pa se nis ne vidi
i jos sam dodao par hrdavih curaka...ali cisto malo, nisam htio pretjerivat...
i za kraj, jedan modni dodtak ....kak vam se cini sa ovim lancem na braniku?da ga ostavim il maknem?
evo...sljedeci put kad cu uploadat slike to ce bit medu gotove makete ...jos samo fali rezervni kotac i zaprasit cu malo podvozje...al samo malo... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
 |
Otvoreni maketarski forum Forum Indeks
-> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila |
Vremenska zona: EET (Europa) Idi na stranicu Natrag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naprijed
|
| Stranica 8/10 |
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|