Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Cinquecento pick-up

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
gary

Član od: 08 Ruj 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 08, 2008 11:52 pm    Naslov poruke: Cinquecento pick-up Citiraj ovaj komentar

khm khm

nije me dugo bilo na forumu, zena, djeca, znate kako je Rolling Eyes Laughing

nije da se nista nije radilo, radilo se, ali malo. tesko je nabaviti sirovine. naime, posto sam usko specijalizirao konvertirati samo Cinquace, a njih nema bas na svakom cosku, snalazim se. pomogao je i ebay, ali zahvalio bi se i Big Zedu. e pa hvala.

sad na posao. obzirom da mi se brat (vi ga znate kao Low) zaprijetio da ce me odmah izbaciti sa Italian BO-a ako se prijavim s ovim, idem linijom manjeg otpora i stavljam slike u projekte....

dakle... odmah da rijesimo tehnikalije, Cinque pick-up doista postoji. mislim da ga je tamo jos '96 napravio studio Pininfarina. osobno sam vidio privatnu preradu prije dvije godine kad sam sa burazom i frendovima posjetio tuning world u njemackoj. originalno postoji taj jedan jedini (bijeli Pininfarina) iako se na netu moze naci dosta pokusaja kopiranja. ja sam se odlucio za svoju verziju iako cu u velikoj mjeri pratiti slike koje sam pronasao od jednog privatnog.

pa da pocnemo.
ovako izgleda original

a ovako moj predlozak

razlike ce za sada biti sljedece:
otvoreni tovarni prostor
drugaciji prednji branik
drugacija hauba
drugacije felge

pa, evo za sada sto sam napravio

pila i turpija su mi bili best frendovi zadnjih par dana (probajte turpijati ovako debeli komad metala, zuljeve sam dobio)
opet idem na clean look, znaci znakovi dolje

kad sam sve rijesio, ostavio sam sve dijelove u nitru na otprilike 30 sati i boja se skinula. provjerena metoda za metalce, nemojte pokusavati sa plastikom Laughing Wink

trenutno sam se prebacio na izradu tovarnog prostora. stare telefonske kartice su nasle novu namjenu (hvala Mario)

za one koji prvi put vide nesto moje stavljam par slika mojih prijasnjih prerada. ovo je vec cetvrti po redu, svaki puta nesto novo.

originalan model Cinquea iz ducana je ovo

a ovo je moja prva prerada

druga

i treca (jos u radu, 90% bodykita je gotovo, treba ga jos pofarbati i zavrsiti, uskoro)

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cinq-Evo 11..... Laughing

Ide to tebi, samo naprijed.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kosalo

Član od: 05 Sij 2008
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 9:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehehe zakooon..PimpMyCinq!
tek kad sam vidio posmirglano skuzio sam da je to igracka! wow...a ovaj sa obrvama i lamborghini vratima... Goreprsti
L
And people still laugh about as much as they ever did, despite their shrunken brains. If a bunch of them are lying around on a beach, and one of them farts, everybody else laughs and laughs, just as people would have done a million years ago.
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 10:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super je
ovo je on-line Pimp my ride Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Strina

Član od: 10 Pro 2005
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 10:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam ni znao da proizvode pick upove samo naprijed
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 2:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa ne proizvode ga...
Lijepo je Gary napisao da postoji jedan jedini tvornicki auto, tj. prototip, a ostalo su sve "domace izvedbe"...
Anyway...koja ideja...od tak malog auta radit pick-up Laughing Laughing
Ali, Gary, dobar si...odlicno ti projekt izgleda za sada...a nije isto ovako obradjivat plastiku i metal...ti si se vec toliko istrenirao na ovim metalcima da se sve bojim kaj ce bit ako jednog dana odlucis preraditi kakvog plasticnog Fiata Twisted Evil

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 2:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predobro izgleda! Samo naprijed! prva prerada je najbolja! Wink Wink
Gost
PorukaUpisano: Sub Velj 09, 2008 4:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo će biti zakon
Natrag na vrh
gary

Član od: 08 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Ruj 21, 2008 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo povratka nakon dugo vremena....
dosli hladni dani pa sam svoj 'ljetni' hobi (DH mountain biking Headbanger ) zamjenio sa 'zimskim'.
onog plavog EVO VI sam zavrsio, slike uskoro.
a sa ovim nastavljam gdje sam stao.
zavrsio sam tovarni prostor, sve je pokitano, spremno za primer.
dodan je i prednji lip, auto je spusten, kotaci donirani by Mario.
trenutno se radi na ispuhu, a u potrazi sam za retrovizorima (ako netko ima, nek javi).
toliko za sad, cekamo ljepse dane da ga pofarbamo Wink

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma