Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Oznake na avionu

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2008 3:29 pm    Naslov poruke: Oznake na avionu Citiraj ovaj komentar

Sljedeći link http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=123356 iz podforuma LINKOVI došao sam do ove fotografije

Ako malo bolje pogledate ovi japanci imaju američke oznake na krilima i trupu. Mehaničari i piloti izgledaju kao da su japanci, stoga pretpostavljam da ovo nisu zarobljeni japanski avioni prebojani od strane amerikanaca več da su to napravili japanci iz nekog razloga, kojeg ?!?!?!?!
Propaganda možda?
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2008 10:08 pm    Naslov poruke: ?????? Citiraj ovaj komentar

koliko razumim engleski pise ww2 uhvaceni ili zarobljeni (neznam) japanski avioni Rolling Eyes Confused
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2008 10:11 pm    Naslov poruke: jn Citiraj ovaj komentar

stvarno cudno ali sad sam malko gledao slike bas ima zanimljivih...bas super Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Sij 11, 2008 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Misli da su ipak Ameri na slici. Na navedenom linku di se mogu viditi sve fotke 26. slika kad se scrola odozgo ima očito Amere oko japanskog aviona a uniforme/kombinezoni su im jako slično ovima na fotki koju si predočio. Ako san falio onda je zbilja zanimljivo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2008 12:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako i jesu neki Japanci, sigurno su im trebali za prijevod sto je sto...
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2008 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da to sam i ja mislio moguče da su ti japanci nakonbrata stavili američke oznake pa testirali nove avione s američkima a sve se događalo u japanu.
Pilot u prvom avionu je pšo meni definitivno japanac ima ovaj bijeli šal preko usta i nnos, a to ameri nisu nosili.

A i kepe mehaničara su japanske.

Druga teorija: pred kraj rata japanci stavili američke oznake kako bi radili izviđanja ili lakše napali amere tj. da su izgube tijekom zračne bitek u gomili američkih aviona?!?!
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 12, 2008 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja bih reko da su na ovoj fotki mehaničari definitivno Japanci ,a piloto najvjerovatnije ameri.
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Uto Svi 20, 2008 1:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svojedobno imao sam odličnu knjigu Roberta Mikesha: Broken wings of the Samurai.
U njoj ljepo stoji šta i kako je bilo sa tim Šidenima. Po dogovoru sa Amerikancima, nakon kapitulacije i završetka rata trebalo je skupiti najbolju japansku tehniku za evalvaciju. Kako su veliki aerodromi u unutrašnjosti bili krcati japanskim zrakoplovima, od kojih su mnogi bili u letnom stanju, japanci su bili dužni prebaciti nekolicinu najboljih na američke aerodrome na obali. Pošto su mehaničari i piloti još bili u uniformama i poslušali naredbe nove američke vlasti, japanski piloti su u nekoliko navrata prebacivali svoje na novo označene zrakoplove Amerikancima pod pratnjom i navigacijom Avengera.
To je snimak jednog takvog prebacivanja iz baze Atsugi.

Josip
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Svjetska vojna povijest Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma