Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 11:39 am Naslov poruke: Nešto sa "zvonimircem" u daljini ... |
|
|
... pri razgledavanju izvornika ove fotke (objavljena i u knjizi F-N-P tima ) upalo mi u oko ova "buba" od aviona u pozadini, odn. obzirom su nam fotke aviona sa "zvonimircima" vrlo rijetke, hvatamo se i za ovakve forenzičke metode istraživanja.
Dakle, što vam se čini koji bi to avion mogao biti. Meni po repu vuče na Morana, mada su mi noge stajnog trapa malo čudne. Ova srednja svijetlija fleka na trupu (zvonimirac "wannabe") mogla bi onda potvrditi tezu da je i poneki Morane poživio do stavljanja novih oznaka. A možda služi i kao mamac za savezničke napade ...
Pitanje br. 2; koja ledina bi ovo mogla biti. Borongaj? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Forenzika ili ne, no i ja sam poslje klupske debate zavirio doma u knjigu, i uspoređujuči sa ostalim fotkama, kao što i kažeš kut koji podiže trup (stajni trap) više mi to liči na Bu-181, realno gledajući na pomaknuti kut "rep" je njegov, a i zvonimirac je tu negdje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 5:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Mene isto podsječa više na Buklera Bu-181. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Bücker svakako ulazi u uži izbor (razmišljao i ja o njemu), mđt me prvo odbija ova silueta vertikalca, koja bi i unatoč faktoru daljine, ipak po meni trebala biti "bückerovski" zatupljenija pri vrhu, no ovdje mi djeluje dosta šiljasto, Osim toga kut koji tvori trup Bü-181 u odnosu na tlo bi trebao biti nešto manji, a obzirom isti ima dosta "kratke" noge stajnog trapa, a tkđ. su one konstrukcijski i dosta usko postavljene jedna spram druge. U svakom mi slučaju ova silhueta djeluje dosta elegantno-lovačka, a Bücker je ipak malo "koker-španijelski" zdepast.
Tako da baš nisam skroz siguran za Bückera, možda bih čak prije tipovao na nekog Klemma koji ima sličniju konturu repa ... No, opet, možda i oko vara, ipak je ovo daleeeeko...
Btw., Jeras je u klubu izrazio sumnju da bi ovo bio Borongaj, ima li tko kakvu drugu ideju? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da li je moguce da je doticni dewoitine D520, sa njemackim krizem? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm ja bo po repu rekao da je MS 406 ali opet stajni trap mi je malo čudan za MS406?? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | | Da li je moguce da je doticni dewoitine D520, sa njemackim krizem? |
1. Teorija nije za odbaciti premda bih osobno stavio veći koeficijent za njega nego za tri gore spomenuta (MS-406, Bü-181, Klemm) ...
2. Čemu biti skroman onda u pogledu oznake ... Neki križ sigurno jest, a kako ne stoji baš na uobičajenoj poziciji za "balken" ... dalje neću ništa reći da ne uzburkam duhove ...
Uostalom ako je Tumbin mogao staviti "kosovski" na onog reaktivnog Heinkela koji je bio na natjecanju u Varaždinu ...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Ned Pro 16, 2007 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | | Hm ja bo po repu rekao da je MS 406 ali opet stajni trap mi je malo čudan za MS406?? |
Istina, a možda je onda doista nešto sasvim treće - naime, to i jest ona "kvaka" koja me je ponukala da postavim ovaj topic ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Pro 17, 2007 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Me-108 opet otpada jer je rep nekako čudan..... " border="0" />  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Uto Pro 18, 2007 1:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Ne treba odbaciti niti nekog "mađara" - ipak je predaleko da bi mogli tvrditi o kojem je križu riječ, a znao se zateći i pokoji "mađar" na našim letjelištima. Jer i oni su imali neke razmjerno rijetke "tice" u svom zrakopl. arsenalu ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 18, 2007 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
Ja bih se složio sa kolegama Tigerom i Pokyjem. Nakon dužeg promatranja i uspoređivanja fotografija "sumnjivih" aviona iz slične perspektive, mislim da je u pitanju Bü-181. Čini mi se da vidim na prednjem dijelu veće zastakljenje, a i stajni trap ne podsjeća na MS.406. Moran bi bio iz te perspektive daleko manje elegantan-djelovao bi kao da će trbuhom dotaknuti travu. D.520 bi odmah izbacio iz konkurencije, jer tipična široka kontura Dewoitineovog repa ne sliči na rep ove letjelice. Rep sličnog oblika ima i Be.51 beta Minor, ali mi se rep na fotografiji čini ipak prevelik? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Uto Pro 18, 2007 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Ja bih se složio sa kolegama Tigerom i Pokyjem. Nakon dužeg promatranja i uspoređivanja fotografija "sumnjivih" aviona iz slične perspektive, mislim da je u pitanju Bü-181. Čini mi se da vidim na prednjem dijelu veće zastakljenje, a i stajni trap ne podsjeća na MS.406. Moran bi bio iz te perspektive daleko manje elegantan-djelovao bi kao da će trbuhom dotaknuti travu. D.520 bi odmah izbacio iz konkurencije, jer tipična široka kontura Dewoitineovog repa ne sliči na rep ove letjelice. Rep sličnog oblika ima i Be.51 beta Minor, ali mi se rep na fotografiji čini ipak prevelik? |
Zbog mojih već nabrojenih argumenata gore, ne bih se složio s bilo kojim Bückerom, ali i tvoji protuargumenti glede Moranea drže vodu ... Ovo ostalo što si nabrojio je još manje izvjesno. Kao što sam već napisao, mislim da se radi nečem sasvim trećem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Sri Pro 19, 2007 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Podvozje je specificno za lovca, izgleda kao da je uvlacivo no drugacije nego kod MS 406 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|