Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ronjenje

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 1:14 pm    Naslov poruke: Ronjenje Citiraj ovaj komentar

Osobno mi se iznimno svidjelo...

http://www.inner-space.co.uk/photos/default.asp
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidis lijepo, ove godine kad sam bio u splitu (radio) upoznao jednoga frajera (tj. njegovog staroga, al mi je sve reko) sto je u jadranu otkrio neko blago, al jos nije izvadeno, uglavnom ono blago vrijedno brijem oko 10 milijuna orja Ronioc
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 2:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm, svi ronioci stare generacije pričaju priče o blagu. Wink Ja sam ih se naslušao, ali blagu nikad ni traga... Zaista bi bilo zanimljivo zaroniti po olupinama na Pacifiku. Postoje i kod nas zanimljive lokacije, a podmorje Visa na većim dubinama je tek počelo otkrivati svoje tajne pronalaskom Re D Italie.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne da je samo prica, nego sam vidio dokument potvrden od strane biljeznika o postojanju itoga.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 3:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predpostavljam da si upoznao Lorenza Marovića-Lorija i da se radi o Re D Italii?

Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 3:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iskreno da ti kazem zaboravio sam kako se zove frajer, budem pito staroga veceras, on zna isto.

znam samo da su se i vodile neke rasprave da tko je otkrivo prvi to "blago", al posto je imao od biljeznika ovjereno onda je on kao "vlasnik" toga. znam da ako ce se ikada vaditi to blago on dobiva neke "sitne " pare, navodno ako sam dobro skuzio 10% od ukupne vrijednosti.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 3:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da u pitanju je Lori. Very Happy Ronio sam s njim više puta i mogu reći da je vrhunski ronilac. Radi se, naravno, o (navodnom) zlatu sa Re D Italie. Problem je jedino u tome što je cijena vađenja vjerojatno veća od vrijednosti tog zlata...Ne znam da li je još uvijek u tijeku spor između njega i države oko prvenstva nalaza?
Svakako ti preporučam da pročitaš temu o viškoj bitci u rubrici o hrvatskoj vojnom povijesti. Tamo je dosta raspravljano o toj temi Re D Italie, pa da više ne idemo u off topic.. Wink

Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Pro 12, 2007 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da ipak spustimo loptu na zemlju. Pricu o RE'DITALIA znam u tancine i ne bih da sada raspravljamo o tome tok ga je otkrio jer je to vec odavno poznato i dokazano - otkrila ga je hrvatsko-francuska ekspedicija 2005. godine. S druge strane Lori do danas uopce nije dokazao da je otkrio taj brod o kojem je rijec. No treba napomenuti da na njemu uopce nije bilo zlata, sto su potvrdili i talijanski povjesnicari. Ako je bilo nesto novca, bio je u novcanicama i danas ga sigurno vise nema jer je istrunuo.
Natrag na vrh
Alaska

Član od: 08 Svi 2007
Mjesto: Njemacka
PorukaUpisano: Sri Pro 12, 2007 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pravna dopuna: biljeznik ce ovjeriti sve sto mu se donese uredno ispunjeno i uredno se plati, njegovo nije da provjerava tocnost. Znaci "biljeznicki ovjereno" znaci da je potvrdio da si mu donio nesto na ovjeru. Znacajno je samo kad se primjerice izvlace dobitnici nagradne igre ili slicno, da potvrdi da nema prevare. A Re d´Italiju stvarno treba pustiti na miru, to je vojni grob i povijesni spomenik.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma