Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Pon Lis 29, 2007 3:28 pm Naslov poruke: Su-27 Italeri :D 1:72 |
|
|
Ovo je trebao bit experiment,odnosno,ovu maketu sam htio slozit u sto kracem vremenu.Evo par fotki,uoci samog kraja:
IRST senzor sam napravio od sprua,konus je cini mi se medium green,i sad mi fale jedino pomocne pitot-cijevi-ne znam od cega da to napravim
u biti najvise sam se zekao s tim skurenim celicnim djelom na zavrsetku,vjezbao sam naime razlicite tonalitete..
i onda to zglancao s pamucnom krpom.negdje sam pomeo farbu,pa sam morao popravit,ali...
inace,koristio sam flanker colors MM,ali samo dvije (ovu tamno-plavicasto-sivu i ovu najsvjetliju),trecu (tamno sivu) sam zamijesao,odokativno
jasno,najvise mi je koristio walk-around uvazenog kolege D.Brasnovica kojeg je ucinio za naseg boravaka na CIAF-u 2000-e.
interijere,gondole i uvodnike,sam zamijesao takodjer...
zrakoplov ce bit 05-crveni s crnim rubom (Airfix) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
|
Upisano: Pon Lis 29, 2007 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| dragan_mig31 Napisao/la: | | jesi osvetljavao ove mm flanker boje? |
ne,drito iz bocice,i koliko sam vidio prema ovim fotkama Ukrajinca koje imam,ova svjetlo plava je gotovo 100% ta,jedino ova siva koju sam zamjesao je mozda malo pretamna.ovak izdaljine,dost autenticno izgleda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Lis 29, 2007 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
super posao..jedino mi je ova zelena malo previse...khm...zelena? ili bas tako mora biti? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
|
Upisano: Pon Lis 29, 2007 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
pa,u biti ovak na maketi izgleda malo zagasitije nego na fotki,ali da,ta mi je bila nekak najprihvatljivija,imam fotku radoma close-up,poskenirat cu je i bubnut ovdje.
rusi su inace farbali radome na svojim Su-27 u (barem) 3 razlicite boje.prva je bila nekakva satenasta tamno siva,jos iz ere Su-15,onda su bili malo zeleni (vrlo slicno ovoj medium green),a onda i bijeli.
sgt.dautanec: poruka promijenjena dana: Sri Lis 31, 2007 2:22 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pon Lis 29, 2007 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
radom mozes prespricati sa jako razredjenu sivu i onda bi izlgedao jako izbljeden ko na vistinske masine,mada i meni se svidja ovako  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
|
Upisano: Uto Lis 30, 2007 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
evo reaper par fotkica ukrajinskog dvosjeda,ali takvi radomi su bili i na ruskim:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Lis 30, 2007 11:54 pm Naslov poruke: |
|
|
je stvarno je zeleno.... thanx, ove slikice ce odlicno posluziti kad moji dodju na red.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
|
Upisano: Sri Lis 31, 2007 2:27 am Naslov poruke: |
|
|
ma kak sam i reko,isprva sam htio tog kukljavog Italerija slozit nabrzaka,ali onda probam ovo,probam ono....pa rekoh ajd da nekak izgleda,ak ce mi stajat na polici,hehe
nego,ima ko kakav prijedlog kak to efektno washat?da to izgleda,onak 'metalnije'....
glosiram,poljepim naljke......i za kraj?
| Citat: | | Moze li koja veca fotka onih fotki maketa u malom foto albumu koji se vidi gore ,npr: P-42 fotka,tnx!! |
ajd posalji mi na pp,mail,pa ti u nekoj pristojnoj rezi to prosljedim,ok? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2007 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično je ispao!!! super su boje, mozda ova jedna je malo sivkasta, ali tako to treba biti, vidim imas knjigu red stars in europe, tu imaju slike od dva IAP-a sto su bili u poljskoj, a tamo i jesu bili takvi!!! super!!
koje ce oznake biti?? pa nije to toliko losa maketa, ima kotace dobre i noge stajnog trapa (srazmjerne koliko -toliko) jedino nos kvari sve!!! ali vidim ti si ga dobro odradio!!!
a dali bi se mogao dobiti scan slika od su-27? u albumu gore???  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sub Stu 03, 2007 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | je stvarno je zeleno.... thanx, ove slikice ce odlicno posluziti kad moji dodju na red.... |
imam ti ja hrpu slika, dodji kod mene pa ti sprzim!!! zbilja je takva zelena |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
|
Upisano: Ned Stu 04, 2007 1:56 am Naslov poruke: |
|
|
@mario
vidim fulao si dio di sam spomenuo da ce bit 05,crveni s crnim rubom (Airfixov set)
nego,kaj se tice tocnosti,cak je i guba,sjecam se,jos pocetkom 90-ih,kad je maketa bila relativno nova,usporedjivao sam je s PKL-ovim crtezima i prema njima ispada konturno dost tocan.ono kaj najvise bode oci je gornji dio trupa,na Italeriju je-izmisljen,dok u stvarnosti Su-27 ima onu tzv.'hornetovsku' grbu,koja se i na ovim fotkama iz Red Stars Over Europe,odlicno i vidi.
jasno,ak zanemarimo 'vodovodne cijevi' umjesto ugraviranosti.
glede fotki,to ce ti nazalost tesko ic,jerbo D.Brasnovic polaze prava na njih,ja spadam u trenutno jedinog korisnika istih.ak te bas toliko to zanima javi se na pp,pa mozda nest s Brasnovicem uredimo!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|