Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Su-27 Italeri :D 1:72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Pon Lis 29, 2007 3:28 pm    Naslov poruke: Su-27 Italeri :D 1:72 Citiraj ovaj komentar

Ovo je trebao bit experiment,odnosno,ovu maketu sam htio slozit u sto kracem vremenu.Evo par fotki,uoci samog kraja:

IRST senzor sam napravio od sprua,konus je cini mi se medium green,i sad mi fale jedino pomocne pitot-cijevi-ne znam od cega da to napravim Confused

u biti najvise sam se zekao s tim skurenim celicnim djelom na zavrsetku,vjezbao sam naime razlicite tonalitete..

i onda to zglancao s pamucnom krpom.negdje sam pomeo farbu,pa sam morao popravit,ali... Rolling Eyes

inace,koristio sam flanker colors MM,ali samo dvije (ovu tamno-plavicasto-sivu i ovu najsvjetliju),trecu (tamno sivu) sam zamijesao,odokativno
jasno,najvise mi je koristio walk-around uvazenog kolege D.Brasnovica kojeg je ucinio za naseg boravaka na CIAF-u 2000-e.

interijere,gondole i uvodnike,sam zamijesao takodjer...

zrakoplov ce bit 05-crveni s crnim rubom (Airfix)
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Lis 29, 2007 7:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro izgleda kad uzmes u obzir to da je maketa krsh,meni se svidja kamuflaza,jesi osvetljavao ove mm flanker boje?
sgt.dautanec

PorukaUpisano: Pon Lis 29, 2007 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dragan_mig31 Napisao/la:
jesi osvetljavao ove mm flanker boje?

ne,drito iz bocice,i koliko sam vidio prema ovim fotkama Ukrajinca koje imam,ova svjetlo plava je gotovo 100% ta,jedino ova siva koju sam zamjesao je mozda malo pretamna.ovak izdaljine,dost autenticno izgleda.
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Lis 29, 2007 9:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super posao..jedino mi je ova zelena malo previse...khm...zelena? ili bas tako mora biti?

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sgt.dautanec

PorukaUpisano: Pon Lis 29, 2007 10:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa,u biti ovak na maketi izgleda malo zagasitije nego na fotki,ali da,ta mi je bila nekak najprihvatljivija,imam fotku radoma close-up,poskenirat cu je i bubnut ovdje.
rusi su inace farbali radome na svojim Su-27 u (barem) 3 razlicite boje.prva je bila nekakva satenasta tamno siva,jos iz ere Su-15,onda su bili malo zeleni (vrlo slicno ovoj medium green),a onda i bijeli.

sgt.dautanec: poruka promijenjena dana: Sri Lis 31, 2007 2:22 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Lis 29, 2007 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

radom mozes prespricati sa jako razredjenu sivu i onda bi izlgedao jako izbljeden ko na vistinske masine,mada i meni se svidja ovako Smile
sgt.dautanec

PorukaUpisano: Uto Lis 30, 2007 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo reaper par fotkica ukrajinskog dvosjeda,ali takvi radomi su bili i na ruskim:

Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Lis 30, 2007 11:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

je stvarno je zeleno.... thanx, ove slikice ce odlicno posluziti kad moji dodju na red....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Lis 31, 2007 12:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je s obzirom na kvalitetu makete iz koje nastaje!!
Moze li koja veca fotka onih fotki maketa u malom foto albumu koji se vidi gore ,npr: P-42 fotka,tnx!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
sgt.dautanec

PorukaUpisano: Sri Lis 31, 2007 2:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma kak sam i reko,isprva sam htio tog kukljavog Italerija slozit nabrzaka,ali onda probam ovo,probam ono....pa rekoh ajd da nekak izgleda,ak ce mi stajat na polici,hehe
nego,ima ko kakav prijedlog kak to efektno washat?da to izgleda,onak 'metalnije'....
glosiram,poljepim naljke......i za kraj? Rolling Eyes

Citat:
Moze li koja veca fotka onih fotki maketa u malom foto albumu koji se vidi gore ,npr: P-42 fotka,tnx!!

ajd posalji mi na pp,mail,pa ti u nekoj pristojnoj rezi to prosljedim,ok?
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2007 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično je ispao!!! super su boje, mozda ova jedna je malo sivkasta, ali tako to treba biti, vidim imas knjigu red stars in europe, tu imaju slike od dva IAP-a sto su bili u poljskoj, a tamo i jesu bili takvi!!! super!!
koje ce oznake biti?? pa nije to toliko losa maketa, ima kotace dobre i noge stajnog trapa (srazmjerne koliko -toliko) jedino nos kvari sve!!! ali vidim ti si ga dobro odradio!!! Very Happy
a dali bi se mogao dobiti scan slika od su-27? u albumu gore??? Very Happy
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sub Stu 03, 2007 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
je stvarno je zeleno.... thanx, ove slikice ce odlicno posluziti kad moji dodju na red....

imam ti ja hrpu slika, dodji kod mene pa ti sprzim!!! zbilja je takva zelena
Natrag na vrh
sgt.dautanec

PorukaUpisano: Ned Stu 04, 2007 1:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@mario

vidim fulao si dio di sam spomenuo da ce bit 05,crveni s crnim rubom (Airfixov set) Mr. Green

nego,kaj se tice tocnosti,cak je i guba,sjecam se,jos pocetkom 90-ih,kad je maketa bila relativno nova,usporedjivao sam je s PKL-ovim crtezima i prema njima ispada konturno dost tocan.ono kaj najvise bode oci je gornji dio trupa,na Italeriju je-izmisljen,dok u stvarnosti Su-27 ima onu tzv.'hornetovsku' grbu,koja se i na ovim fotkama iz Red Stars Over Europe,odlicno i vidi.
jasno,ak zanemarimo 'vodovodne cijevi' umjesto ugraviranosti. Rolling Eyes

glede fotki,to ce ti nazalost tesko ic,jerbo D.Brasnovic polaze prava na njih,ja spadam u trenutno jedinog korisnika istih.ak te bas toliko to zanima javi se na pp,pa mozda nest s Brasnovicem uredimo! Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma