Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

moji prvi radovi - prije foruma

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Lis 15, 2007 11:44 pm    Naslov poruke: moji prvi radovi - prije foruma Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!

Evo par sličica moji radova prije foruma, pa molim sve vas za upute kako ići dalje. naime interesira me oklop WW2. S toga molim sve vaše sugestije i pozitivne kritike. Na lagru imam par Dragonovih maketa mislim se ooopako potrudit da Tigrići kasnije lijepo izgledaju.. trebutno za "vježbu" koristim dva od Hasegawe. No o tome u drugom postu.
PZ III Revell

PZ III Italieri

Pz IV - ova maketa što se tiče decala ne odgovara stvarnosti.. / Revell

baš kao i ni ova... Revell

isto tako i ovaj PzKpf / Revell

DAK verzija

King Tiger / Revell
BTW prvi složeni tenkić Very Happy

Tigar / Revell
e tu je nešto krivo zaljepljeno jer se nisam baš snašao po sastavnici.. kasnije prolužio Embarassed

Sherman... izmišljen, jer nisam imo nikavih fotki

na žalost na njemu su kasnije popucale gusjenice.. toliko o kvaliteti tih gusjenica Mad

i Wespica..

PZ IV Hasegawa... maketa kod koje su neke stvari krenule krivo.. morat ću to ponovo slagat...

Koja je po vamanaj bolja četvorka za slagat?

Ima i još jedan T34 isto Revell,

Panther / Revell.. bojano kistom Mad

sorry ali pastele i slično mi je bilo nepoznato, aguljenje boje, blato i hrđu sam simuliral bojama.

Ovo je pri kraju... malo vozila....

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 16, 2007 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dvije stvari izbaci ovu aluminij boju za gusjenice to je ono fuj kako peče za oći i ovu kričavo žutu isto bode u oči a ostalo s obzirom da su to počeci čak je ok Wink
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 17, 2007 9:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moje prve makete nisu izgledale ništa bolje...Sad je na tebi da probaš iskoristiti sva znanja koja si prikupio i kreneš u izradu jednog "pravog" tenka.. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Sri Lis 17, 2007 8:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Grunf! Very Happy
Pa započetak ču malo"vježbati na Hesegawinim 172 Tigrovima... ono pravo, kao npr. Dragon (koji čeka u ormaru),e to čeka pravi AB. Ali za to se moram strpit jer me malo previše davi kredit za auto Crying or Very sad Crying or Very sad

Boja na gusjenicama je prema revell sastavnici pomješana s bojom rđe.

Nego je li na 1/72 moguće i kako napraviti spojeve zavarivanja? Question

I već neko vrijem tražim, ali nemam uspjeha Embarassed kako obojati gumene gusjenice i onda ih stavit na tenk, da li ih stavit prije bojanja makete i li nakon, Strah me da se ne raspadnu i da ne puknu Surprised
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 17, 2007 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam također imao problema dok sam bio u 1/72 s Hasegawom - naime na više maketa gusjenice bi mi pukle...naknadno nakon par mjeseci - užasno frustrirajuće...

A evo kako sam tada radio a i danas s vinilom;
što pažljivije sastaviti, mjesta spoja koja se vide iz profila ( dakle bočno) popuniti bilo čim prikladnim; makar i miliputom, ukoliko gusjenice imaju jedan spoj tj. sastoje se od dva dijela mjesto spoja "zarolati" na gornji dio, tako da na gaznom dijelu ispod kotača bude sve fino uredno...

I obično bi zalijepio samo ljenjivac; a pogonski kotač ostavio bez ljepila; iz prije navedenog razloga;
dakle nakon što su ova dva pozicionirana stavio gusjenicu i onda umetao putne kotače, prvo prvi i zadnji - a onda preostale...

Gusjenica je prethodno obojana i obrađena ( weathering, drybrush itd...)
Ovim postupkom minimalan je kontakt vinila i plastike pa mi čak i sa "Zvezdinih" gusjenica nije otpadala boja, bilo akrilna bilo enamelka...
Natrag na vrh
Tasma

PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2007 8:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T-34 Hvala na savjetima Very Happy , ovo će puno pomoći. Kad krenem na Tigriće ako negdje zapnem, pitam Very Happy
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 18, 2007 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema frke Smile
A što se tiče maketa - samo naprijed!
S vremenom ćeš znati sve više i sve će biti bolje!
Uživaj!!!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma