Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pon Lis 15, 2007 11:44 pm Naslov poruke: moji prvi radovi - prije foruma |
|
|
Pozdrav svima!
Evo par sličica moji radova prije foruma, pa molim sve vas za upute kako ići dalje. naime interesira me oklop WW2. S toga molim sve vaše sugestije i pozitivne kritike. Na lagru imam par Dragonovih maketa mislim se ooopako potrudit da Tigrići kasnije lijepo izgledaju.. trebutno za "vježbu" koristim dva od Hasegawe. No o tome u drugom postu.
PZ III Revell
PZ III Italieri
Pz IV - ova maketa što se tiče decala ne odgovara stvarnosti.. / Revell
baš kao i ni ova... Revell
isto tako i ovaj PzKpf / Revell
DAK verzija
King Tiger / Revell
BTW prvi složeni tenkić
Tigar / Revell
e tu je nešto krivo zaljepljeno jer se nisam baš snašao po sastavnici.. kasnije prolužio
Sherman... izmišljen, jer nisam imo nikavih fotki
na žalost na njemu su kasnije popucale gusjenice.. toliko o kvaliteti tih gusjenica
i Wespica..
PZ IV Hasegawa... maketa kod koje su neke stvari krenule krivo.. morat ću to ponovo slagat...
Koja je po vamanaj bolja četvorka za slagat?
Ima i još jedan T34 isto Revell,
Panther / Revell.. bojano kistom
sorry ali pastele i slično mi je bilo nepoznato, aguljenje boje, blato i hrđu sam simuliral bojama.
Ovo je pri kraju... malo vozila....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 16, 2007 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Dvije stvari izbaci ovu aluminij boju za gusjenice to je ono fuj kako peče za oći i ovu kričavo žutu isto bode u oči a ostalo s obzirom da su to počeci čak je ok  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 17, 2007 9:59 am Naslov poruke: |
|
|
Moje prve makete nisu izgledale ništa bolje...Sad je na tebi da probaš iskoristiti sva znanja koja si prikupio i kreneš u izradu jednog "pravog" tenka..  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
|
Upisano: Sri Lis 17, 2007 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Grunf!
Pa započetak ču malo"vježbati na Hesegawinim 172 Tigrovima... ono pravo, kao npr. Dragon (koji čeka u ormaru),e to čeka pravi AB. Ali za to se moram strpit jer me malo previše davi kredit za auto
Boja na gusjenicama je prema revell sastavnici pomješana s bojom rđe.
Nego je li na 1/72 moguće i kako napraviti spojeve zavarivanja?
I već neko vrijem tražim, ali nemam uspjeha kako obojati gumene gusjenice i onda ih stavit na tenk, da li ih stavit prije bojanja makete i li nakon, Strah me da se ne raspadnu i da ne puknu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 17, 2007 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam također imao problema dok sam bio u 1/72 s Hasegawom - naime na više maketa gusjenice bi mi pukle...naknadno nakon par mjeseci - užasno frustrirajuće...
A evo kako sam tada radio a i danas s vinilom;
što pažljivije sastaviti, mjesta spoja koja se vide iz profila ( dakle bočno) popuniti bilo čim prikladnim; makar i miliputom, ukoliko gusjenice imaju jedan spoj tj. sastoje se od dva dijela mjesto spoja "zarolati" na gornji dio, tako da na gaznom dijelu ispod kotača bude sve fino uredno...
I obično bi zalijepio samo ljenjivac; a pogonski kotač ostavio bez ljepila; iz prije navedenog razloga;
dakle nakon što su ova dva pozicionirana stavio gusjenicu i onda umetao putne kotače, prvo prvi i zadnji - a onda preostale...
Gusjenica je prethodno obojana i obrađena ( weathering, drybrush itd...)
Ovim postupkom minimalan je kontakt vinila i plastike pa mi čak i sa "Zvezdinih" gusjenica nije otpadala boja, bilo akrilna bilo enamelka... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
|
Upisano: Čet Lis 18, 2007 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
T-34 Hvala na savjetima , ovo će puno pomoći. Kad krenem na Tigriće ako negdje zapnem, pitam  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 18, 2007 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Nema frke
A što se tiče maketa - samo naprijed!
S vremenom ćeš znati sve više i sve će biti bolje!
Uživaj!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|