Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 4:23 pm Naslov poruke: Jagdpanzer Tiger (P) Elefant -Italeri 1:35 |
|
|
Končan moj Elefantek
Uzeo sam od Tigra podstavek za malo ljepši izgled.
Sad je na redu........
LP[/img] _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Ej simpa je švabo!
Mislim ipak da bi mogao doraditi par stvari radi realnijeg izgleda - te transportne vreće nisam siguran dali bi išle u baš tu boju; ostatak vozila u odnosu na gusjenice izgleda prečisto, usta cijevi metodom kojom hoćeš malo pocrni kao da su nagorena od baruta; također malo weatheringa i na rešetke motornog prostora...
Također, nisi obojao mitraljez, dizalicu i sajle te kuke za kačenje istih onako kako bi trebalo, kao i rezervne gusjenične članke...
Sve navedeno nije neki trud a mnogo će podići dojam ionako već solidne makete
Pozdrav Dorane ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hurrican
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 5:17 pm Naslov poruke: ;) |
|
|
Pa za sajle znam , da sam zatupijo ali možem je dati još u rju. A kako sam zaboravijo mitraljez-neznam A oko dizalice i rezervnih členova gusjenica-zar ih nisu i bojali u boji kamuflaže-tak sam več vidijo na maketima. Koja je boja najbolja za dizalicu tanka'
LP
 _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
da, sve stoji kako je rekao kolega T-34, si siguran da mijenjačka kutija ide na nos tenka?
malo mi je to čudno jer nisam vidio niti jedan da to ima tako.
Inače, stavi matt lak na tenk jer mislim da nisu bili gloss, te mislim da si trebao spustiti držač cijevi.
inače nice job  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 6:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| evo drugi su vec iskomentirali uglavnom sve greske, a podstavek, bio od tigra ili neceg drugog, djeluje mi neuvjerljivo... takodjer malo poradi na realisticnosti ( gledaj malo prirodu, fotke nstuff) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, ne bi htio ispasti "nepismen" mada zaista ne poznajem dobro nacistička vozila;
Kinfa "to na nosu" ipak mislim da je dizalica i boja se crno s malo hrđe i ide "steel" drybrush...
I za lak - ja bi ga u semigloss makar da odaje onaj "čelični" look, pa makar isti bio "kompromis" s realnošću ( o čemu bi se također dalo raspravljati ali nemojmo )...
Top svakako - na mnogo fotografija se sjaji itekako... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 8:40 pm Naslov poruke: |
|
|
hm, a zasto nacisticka vozila?....vozila su njemacka, nisu bila vlasnistvo nacista...mi koji skupljamo ta vozila divimo se njemackoj tehnici, ne nacistickoj ....inace, svida mi se elefant, moram si ja jednog nabavit  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro, ali mnogi pišu i o komunističko / crvenim vozilima
Imaš pravo; moja isprika - a vjerovali ili ne i ja ću da radim Nijemce nakon što iscrpim Ruse/saveznike...
Nemojmo off-topic  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh ! Pa što ste napali čovjeka možda je on čistunac i voli čista vozila .
Ma šala ,al zbilja ne moraju baš sve makete biti složene s wetheringom i ovo ima svojih čari (iako i ja ipak više preferiram one što zmazanije ) ,a osim toga i ova "neuvjerljiva" podloga se dobro uklapa u opči dojam . _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2007 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
sim ovih dorada več prije navedenih mislim da ti je tenkić "zgodan" odnosno da može zapest za oko i još bi ti nešto savjetovao idi van u prirodu i upikni koju omalenu grančicu i naguraj u ovo grmlje koje si pometao po tenku ok?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hurrican
|
Upisano: Ned Lis 14, 2007 12:21 am Naslov poruke: ;) |
|
|
Pa nešto treba još uraditi, što mogu popraviču ( ako mi uspije) . Lakirao sam sa glos lakom 2-3 puta mislim, a sad na kraju,posle washa sam lakirao sa mat lakom ( dodao malo crne boje, da je lak malo potamniju boju). posle sam sušijo sa fenom i slikao. Pa da vidim sutra jel če se još sjajati oklop.
hvala na komentarima, pa pripaziču drugi put.
LP
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 14, 2007 12:47 am Naslov poruke: |
|
|
Gle Dorane;
nije ovo nikakav napad - maketu si jako lijepo složio i obojao; samo sam ti ukazao na nekoliko stvari koje upadaju odmah u oči...
Nije problem u stupnju weatheringa; ja sam također protiv težeg; ali onda ne možeš napraviti blatnjave gusjenice a ostatak vozila čist ko suza zar ne?
Plus ti neobojani detalji na samom vozilu ali to lako ispraviš...
Ne brini za lak to je tvoja volja...
Samo naprid!
E da, ipak nemoj stavljati npr. te transportne vreće ako nisu sigurno njemačke - a mislim da nisu - i na njima obojati remenje u istu boju tkanine; kao i tako nasumce ih staviti na vozilo tek tako; zna se gdje što može ići a što ne...
Nemoj krivo shvatiti molim te; ni ja ne vjerujem da sve ovo pišem ali u najboljoj je namjeri
LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hurrican
|
Upisano: Ned Lis 14, 2007 12:51 am Naslov poruke: ;) |
|
|
Ma nema problema, nema frke. Nikakav napad- samo kažem, da čemo probati popraviti što ču moči. Razmišlao sam , da bih stavijo gore akril kredu, pa se malo plašim, da nebi što za.......
lp
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Lis 14, 2007 8:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Uh ! Pa što ste napali čovjeka možda je on čistunac i voli čista vozila .
Ma šala ,al zbilja ne moraju baš sve makete biti složene s wetheringom i ovo ima svojih čari (iako i ja ipak više preferiram one što zmazanije ) ,a osim toga i ova "neuvjerljiva" podloga se dobro uklapa u opči dojam . |
A možda je supruga rekla: "Slušaj, može tenk ako baš hoćeš, al' ima da bude čist!"  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ožu 23, 2008 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super je tenk samo je ta travica po njemu mogla biti malo realnija.Inace Elephant je super. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|