Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kako vam je ovo promaklo?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bosanac

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 7:37 am    Naslov poruke: Kako vam je ovo promaklo? Citiraj ovaj komentar

http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,8,6,lee_lamar,85142.jl
Citat:
Zrakoplov Leeja Lamara, bombarder B 24 Liberator, oboren je, naime, 8. studenoga 1944. iznad Marčane u Istri, a njegove ostatke pronašli su 2005. arheolozi Hrvatskog restauratorskog zavoda, za radova na plinovodu Pula - Karlovac.

http://connections.smsd.org/veterans/lee_lamar.htm
http://www.ww2aircraft.net/forum/stories/aviator-has-blast-wartime-past-8992.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 8:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"We were shot down around Pola, Italy..."...nice Very Happy ...malo ponovit zemljopis,hehe Smile
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 9:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni nije promaklo. Ostatke su detektirali moji kolege arheolozi sa kojima radim...Jednostavno sam propustio staviti obavijest o tome.. Embarassed

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 11:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
"We were shot down around Pola, Italy..."...nice Very Happy ...malo ponovit zemljopis,hehe

Nije to nista pogresno receno jer je tada Istra bila dio Italije makar su i Pavelic i Zavnoh proglasili ujedinjenje sa maticom zemljom. U biti Istra postaje dio Jugoslavije tek nakon Osimskih sporazuma negdje 1976.
Natrag na vrh
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 3:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bosanac Napisao/la:
Citat:
"We were shot down around Pola, Italy..."...nice Very Happy ...malo ponovit zemljopis,hehe

Nije to nista pogresno receno jer je tada Istra bila dio Italije makar su i Pavelic i Zavnoh proglasili ujedinjenje sa maticom zemljom. U biti Istra postaje dio Jugoslavije tek nakon Osimskih sporazuma negdje 1976.

ok, znam ja to, al mislim da je praksa pisat dio koje drzave je sad taj grad, a ne onda...mislim, sad svi ameri i ostali zapadnjaci koji su procitali taj tekst misle da je pula dio italije...no, dobro, nije bitno....sam me to "ubolo u oko" pa sam iskomentirao Smile
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Meni nije promaklo. Ostatke su detektirali moji kolege arheolozi sa kojima radim...Jednostavno sam propustio staviti obavijest o tome.. Embarassed

ajde,ajde....ostavio se ekskluzivu samo za sebe,ali te covjek preduhitrio!

Twisted Evil
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
bosanac

PorukaUpisano: Pet Kol 10, 2007 8:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
bosanac Napisao/la:
Citat:

ok, znam ja to, al mislim da je praksa pisat dio koje drzave je sad taj grad, a ne onda...mislim, sad svi ameri i ostali zapadnjaci koji su procitali taj tekst misle da je pula dio italije...no, dobro, nije bitno....sam me to "ubolo u oko" pa sam iskomentirao Smile

Tesko je za jednog amera ocekivati da razumije sve finese.
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Sub Kol 11, 2007 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije nam promaklo. Nekoliko članova ovog foruma, koji se bave istraživanjem upravo te tematike bilo je pozvano na susret s Lamarom, i da budu učesnici cijelog programa. Na žalost, iz raznih razloga, trojica za koje znam (uključujući i mene) nisu mogli prisustvovati.
Natrag na vrh
raus

Član od: 22 Velj 2006
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 6:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oi!

Samo da rečen da sam uspio jedan dan otić na susret s Lamarom i da je bilo baš super upoznat uživo pravog pilota iz tog vremena ćut njegovu priču i doživit susret njega i partizana nakon toliko godina i osjetit te emocije.To je moj doživljaj ukratko , i nadam se da ću uspit upoznat još kojeg pilota uživo jer ipak ima drukčiju težinu nego kad od nekog pilota dobiješ samo pismo ili kakvu sliku.

pozdrav

Raus
Natrag na vrh
ozzie

Član od: 19 Sij 2006
Mjesto: izvan RH
PorukaUpisano: Uto Pro 11, 2007 2:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

treba pitat talijane o tome dogadjaju, jerbo je Pula u Italiji... Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma