Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pele_san
| | Član od: 22 Ožu 2007 | | Poruke: 44 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2007 10:18 am Naslov poruke: Obrada 1/72 figura......ma moze i 1/35! |
|
|
Pozdrav kolegama!
Moze mi nektko opisati kako se rijesava spojeva na 1/72 figurama? Mislim skalpelom je to cista ludost...malo jace udahnem i ode biceps ili kvadriceps.
Brusni papir mi ostavi efekr prnja umjesto uniforme.
Hvala svima unaprijed.
Sieg mail _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
 | | Član od: 23 Velj 2007 | | Poruke: 317 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2007 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja se bavim 1/72 i riješavam to jednim vrlo oštrim nožem, a kasnije figuru obradim još bolje zagrijanom iglom, ali moraš biti jako pažljiv i imati mirnu ruku. Dok to skidam s figure ne dišem tj. udahnem, ne dišem nekoliko sekunda, izdahnem.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Pokušaj prvo sa vrlo oštrim maketarskim skalpelom odstraniti što više možeš, a da ne oštetiš figuru. Stavi zatim figure u duboko zamrzavanje na sat-dva. Zatim ih možeš lakše brusiti sa najfinijim vodobrusnim papirom namočenim u vodu. Čim se figura zagrije od brušenja i držanja u ruci opet postaje previše "gumasta", pa treba opet u frižider. Metoda sa sa zagrijanom iglom nije loša, ali mala pogreška vodi do taljenja. Možeš i probati vrlo lagano tankim kistom i nitro razređivačem, ali i ta metoda često dovodi to neželjenih pojava topljenja. PVC je prava gnjavaža za obradu! Mogu reći i to da se novije Revellove figurice 1/72 daleko lakše obrađuju. Druga je opcija nabaviti figure od Preisera koje su od uobičajene plastike za makete (poli-stiren). Tragovi odljeva se lako skidaju, ali su detalji lomljivi, pa treba biti jako pažljiv. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Ma najbolje je da kupuješ Dragonove figure,tu fakat imaš jako malo za obrađivati,znam na kaj misliš,jer nije baš najlakše odstraniti spoj na zarolanim rukavima itd.
Za razliku od Zvezde gdje moraš još i DODATI!!  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
| 101Airborne Napisao/la: | Ma najbolje je da kupuješ Dragonove figure,tu fakat imaš jako malo za obrađivati,znam na kaj misliš,jer nije baš najlakše odstraniti spoj na zarolanim rukavima itd.
Za razliku od Zvezde gdje moraš još i DODATI!!  |
Ja još nisam vidio Dragonove figure u 1/72... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivan
 | | Član od: 28 Lip 2006 | | Poruke: 37 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | 101Airborne Napisao/la: | Ma najbolje je da kupuješ Dragonove figure,tu fakat imaš jako malo za obrađivati,znam na kaj misliš,jer nije baš najlakše odstraniti spoj na zarolanim rukavima itd.
Ja još nisam vidio Dragonove figure u 1/72... |
Ni ja, osim onih koje dobiješ sa maketom (kako kojom)! _________________ Ludi jež |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pele_san
|
Upisano: Čet Jul 05, 2007 10:28 am Naslov poruke: |
|
|
HVALA ekipa!
Fakat mrak savjeti.
Nego Grunfe, jel znas da li Preiser fakat ima i 1/72 figure kao sto pise na Plasticsoldierreview ili kako mi je neki prodavac u Becu rekao-sve su mu figure 1/87?
Ako su doista 1/72ojke, odmah kupujem pa moze i savjet-gdje? Mislim gdje preko neta.
Hvala majstori, dakle vepar, grasak i buca idu u stranu, mjesta za Wehrmacht.
Sieg mail _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Jul 05, 2007 10:37 am Naslov poruke: |
|
|
| pele_san Napisao/la: | HVALA ekipa!
Fakat mrak savjeti.
Nego Grunfe, jel znas da li Preiser fakat ima i 1/72 figure kao sto pise na Plasticsoldierreview ili kako mi je neki prodavac u Becu rekao-sve su mu figure 1/87?
Ako su doista 1/72ojke, odmah kupujem pa moze i savjet-gdje? Mislim gdje preko neta.
Hvala majstori, dakle vepar, grasak i buca idu u stranu, mjesta za Wehrmacht.
Sieg mail |
Istina je da Preiser ima većinu asortimana u 1/87, jer primarno rade za maketare željeznica, ali imaju oni i figure 1/72, a i 1/48. Sigurno imaju, jer ja imam Wehrmacht mitraljesko odjeljenje u hodnji. Figurice su izvrsne. Nešto su skuplje, ali vrijede svaki novčić! Ja sam ih kupio u Mosonu na maketshowu, ali bi ih trebalo biti i preko neta. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivan
 | | Član od: 28 Lip 2006 | | Poruke: 37 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pele_san
|
Upisano: Sub Jul 07, 2007 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
Jooohohoj, decki da me mama vidi
Fala _________________ von Rechthafen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pon Jul 09, 2007 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ivan Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | 101Airborne Napisao/la: | Ma najbolje je da kupuješ Dragonove figure,tu fakat imaš jako malo za obrađivati,znam na kaj misliš,jer nije baš najlakše odstraniti spoj na zarolanim rukavima itd.
Ja još nisam vidio Dragonove figure u 1/72... |
Ni ja, osim onih koje dobiješ sa maketom (kako kojom)! |
Jel čovjek lijepo napisao "Ma može i 1:35..." Onda...molim lijepo.  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|