Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

revell kompresor
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Ned Lip 10, 2007 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bebonja Napisao/la:
Zašto bi bio lud ?
Recimo u RCM-u ima za oko 900 kuna vrhunski kompresor iz samogradnje .

Potpisujem. Radi ko singerica. Ja sam prezadovoljan.

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Lip 11, 2007 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nisi shvatio moju recenicu! probaj je procitati ponovo...

"npr, kad bi nekom igrom slucaja imao toliko novaca, i bio toliko lud da ih dam za kompresor, te jako jako nadrogiran da mi uopce padne na pamet kupovina maketarskog kompresora"

Znaci radi se samo o slucaju kad bih JA imao 2000 kn koje zelim dati za kompresor, radije bih kupio mrtvog hrcka! To sto si ti kupio revell za te novce..... ako si ti zadovoljan, u cemu je onda problem?

Takodjer, nisi procitao (ni razumio) kad sam rekao:
"....maketarskih kompresora koji su ponekad jeftiniji, ponekad skuplji od navedenog revella, ali sve se to krece u okvirima +- 500 kn....", pa ako dodas 500 kn na startne 2000, onda mi nemozes reci da u alphi nema kompresora za te novce!

Da, probao sam ga, i zbog toga sam i napisao sto sam napisao! Ali, ocigledno je da se moja i tvoja ocekivanja od kompresora jako razlikuju, pa se prema tome i razlikuje misljenje o istom.

Imam osjecaj da si to shvatio kao osobnu uvredu, kad sam rekao da bi radije kupio mrtvog hrcka nego revell! Samo, iduci put pazljivije procitaj i razumi ono sto netko napise, prije nego sto se ides kaciti.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lip 11, 2007 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stanite! Ova priča je ponovljena puno puta i neću tolerirati nikakvo prepucavanje na forumu.To vrijedi i za Daria i za Reapera.Svoje ste rekli i više niti riječi.Ako mislite nastaviti možete samo preko PM-a ili van foruma.Birajte.

2chupavac: pogledaj prvo po forumu da li se je i što se je pisalo/pričalo o kompresorima ili bilo čemu drugome o čemu misliš postaviti pitanje.To je pravilo broj jedan i drži se njega.Ako tamo ne nađeš zadovoljavajući odgovor tek onda postavi pitanje.
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pon Lip 11, 2007 10:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ovako gospodo .
Ovaj prethodni post je bio zadnji sa ovakvim načinom ophođenja .
Prvi iduči sa najmanjim prizvukom cinizma ili slično i ova tema je prošlost .
A autor toga posta če biti sankcioniran po pravilima foruma !

Bebonja
Natrag na vrh
1A_hAmster
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 12:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidi ti kompresori od frizidera(maketarski kako vi kazete) su jako tihi i ako ti to treba uzmi i za jedan airbrush ce ti bit pre dobar.
Ja imam i jedan takav mali za u kucu a dva klipna za u radionu.znaci ako ti smeta buka a protok zraka ti nije bitan i imas malo vise novaca uzmi taj mali a inace bi preporucio klipni ili nesto slicno.
Natrag na vrh
Dario

PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 2:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok. Onda da se vratimo na temu.

Bez ikakvog cinizma ili želje za provokacijom, želio bih pitati kolegu Reapera (i sve koji možda znaju), koje su to mane Revell Master kompresora?
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bez ikakvog cinizma i namjere da uvrijedim, odgovaram kolegi Dariu!

Da bi mogao reci mane necega, prvo se moramo sloziti oko ocekivanja koje svako od nas individualno ima prema odredjenoj stvari! Meni mana, tebi moze biti vrhunska prednost, tako da nije lako odgovoriti na tvoje pitanje.

Ako se slazemo da kompresor mora biti tih, imati dovoljno snazan "motor" u kombinaciji sa posudom odgovarajuceg kapaciteta (sto omogucava neki duzi autonomni rad bez potrebe da kompresor stalno druka), opremljen manometrima i ventilima za fino podesavanje pristika (kako radnog kompresora, tako i izlaznog na airbrushu).... (da ne nabrajam) revell po toj definiciji u potpunosti zadovoljava i moje kriterije! Medjutim, ono sto se meni kod revella ne svidja i na tome sam bazirao basnu "o mrtvom hrcku i CO2 boci" je slijedece: Definitivno prevelika cijena (ne zelim reci da su konkurentski "maketarski" kompresori jeftiniji ili bolji, ali 2K kuna je definitivno previse pa da se radi o neznam kakvom kompresoru). Kako sam i rekao (a ne samo ja, mnogi su pristalice te "teorije" - kompresor, bilo u samogradnji, bilo vec gotovi kupljen u nekom servisu ili kod nekog majstora kostat ce puno puno jeftinije, naravno imajuci na umu da su gornji zahtjevi koje stavljam pred kompresor u potpunosti ispunjeni!

Takodjer, hobi kompresori (uz postivanje i priznavanje svih njihovih mana, kao sto su velika tezina, prostor koji zauzimaju te nadasve velika kolicina buke koju proizvode) kostaju 1/4 cijene revell kompresora, a pruzaju jako puno (naravno ako se prihvate gorespomenuta ogranicenja). Recimo, za 2000kn mozes uzeti kompresor od 2-3ks, u toj cijenovnoj kategoriji su po defaultu kod vecine i filter za vlagu, zrak, kapacitet posude se krece od 50-100 litara,pri 8 bara. Jako jednostavno je izracunati, ako imamo na raspolaganju 100l zraka sabijenog na 8 bara, a za napajanje abea nam treba 1b, kolika je to autonomija u radu, odnosno nakon punjenja kompresora koje traje 30-tak sekundi (isto toliko poprilicne buke) mi jako jako dugo mozemo imati izvor zraka u potpunoj tisini! Znaci, tko god nema problema sa prostorom ovdje jako lagano moze naci svoju racunicu, bilo da kompresor drzi u dvoristu, garazi, stanu ili slicnome, 30 sekundi buke u pol bijela dana nece nikome pretjerano smetati, a 100l zraka ce se jako sporo trositi!

Druga stvar posebno bitna kod revella je garancija! Vjerujem da znas kako stoje stvari vezane za garanciju (mislim na praksu, ne teoriju koju isprica prodavac). Ako uzmes u obzir da kompresor moze trajati vjecno, ali isto tako zahvaljujuci svojim dijelovima jako brzo moze doci do kvara i problema, onda ni stavka garancije i nabavke rezervnih dijelova i kvalitetnog servisa nije zanemariva. Ponavljam, ne pricamo o 200kn, koje covjek i moze prezaliti ako "popusi" nakon nekog vremena koristenja i slegnut ramenima te kupiti drugi! Prevelik je to iznos i kupovina kompresora bi trebala biti jako jako dugorocna investicija!

Znaci, mozda bi najbolji odgovor na tvoje pitanje bio - ne radi se o tome da je revell master los kompresor ili da si ti nesto strasno pogrijesio kad si ga kupio! Ako si ti zadovoljan s njime, to je najbitnije, on je ispunio sva tvoja ocekivanja! Radi se jednostavno o tome da, gledano kroz cijenu i neki "customer support" postoje i dosta jeftinija i "bolja" rjesenja! Ali, vracam se na pocetak price, to je individualno i neki konacni odgovor ti ja ne mogu dati! Ti si prezadovoljan s revellom i svako tko pita od tebe ce dobiti "DA!" odgovor. Moja iskustva su ponesto drugacija i kod mene ce dobiti "NE!" a u najbolju ruku "MOZDA!" odgovor.

A uostalom, to i je smisao pomoci! Ne da nekome nametnemo svoje misljenje ili izbor, vec da mu damo sto je moguce vise razlicitih misljenja i pogleda na istu stvar, kako bi svako individualno mogao odluciti sto je najbolje za njega!

Natrag na vrh
Goran

PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 10:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon ovako iscrpnog odgovora, te prijašnjih postova na temu Revell, a i ostalih kompresora spominjanih u ovom topicu, mislim da bi bilo vrijeme privest lagano kraju ovu temu.
Dakle, sažetak bi po meni bio; tko što voli neka izvoli, sukladno financijskim mogućnostima.
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidiš, al ono što je fino kod revella, zapravo chipoteke, je mogučnost kupovine na rate, što ti nitko neće dati(tu milsim na kompresore od 1000 kuna na dalje), pa je stvar puno jednostavnija. 2000 kuna odjednom se ne čini puno, zar ne? 200kn mjesečno,izgurat to i imaš vrhunski kompresor

ne slažem se da treba nešt privodit kraju. ima tu još puno za reći...
Natrag na vrh
Goran

PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema problema, raspravljajte dalje, samo par postova unazad nije bila rasprava već prepucavanje i pametovanje.
Ako se ima nešto pametno i korisno za reč, dapače.

PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 12:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lisec Napisao/la:
vidiš, al ono što je fino kod revella, zapravo chipoteke, je mogučnost kupovine na rate, što ti nitko neće dati(tu milsim na kompresore od 1000 kuna na dalje), pa je stvar puno jednostavnija. 2000 kuna odjednom se ne čini puno, zar ne? 200kn mjesečno,izgurat to i imaš vrhunski kompresor

ne slažem se da treba nešt privodit kraju. ima tu još puno za reći...

Ako se mogu osvrnuti na ovo..... neznam tocan princip kupovanja na rate u chipoteci, tako da postoji sansa da cu fulati! Ali, sigurno ne odneses robu na obecanje da ces uredno svaki mjesec donositi novce, znaci neko osiguranje u vidu cekova, kartica, kredita ili whatever mora postojati. A upravo takvu "odgodu" placanja ili placanje na rate omogucava veliki broj (necu reci sve) trgovina. Pa onda jednostavno za kompresor u vrijednosti 2000kn ostavis 2 ceka kao jamstvo (jer je maksimalna vrijednost po ceku 1000kn), mjesecnu ratu ili ti skidaju s racuna (tezi oblik) ili donosis sam na blagajnu (jednostavnija varijanta). Razliku u cijeni (ako je ima izmedju gotovinskog i placanja na rate u vidu neke kamate) platis odmah zajedno s prvom ratom, ostatak se dijeli na broj rata koje tebi i trgovcu najvise odgovaraju i nema problema! Ti si za 10-tinu cijene (karikirano) dobio ono sto ti treba (citaj - jako skupu stvar), trgovac je prodao, s time sto ima dodatno osiguranje ako se ti napravis pametan pa ne placas rate - posalje ti cekove na naplatu i namiri kompletan iznos u svoj djep! Ako su cekovi bez pokrica, onda ti dobijes svoje od banke i svi sretni i zadovoljni! Takodjer, vecina trgovina pravi i ugovor o takovoj prodaji, tako da su i zakonski pokriveni ukoliko ti odneses robu a ne placas mjesecne rate kako je navedeno!

Ista stvar vrijedi i za kartice, kao i za prave kredite, ali to je svima jasno! Ono gdje ovakav nacin placanja najcesce ne prolazi su servisi, neke manje trgovine, kao i preprodavaci (oni tvojim novcem za tebe kupe robu, uracunaju neku svoju proviziju). Kod njih je solarno placanje - pare na sunce i nosi robu!

Ali, ako govorimo o hobi kompresorima (ili onim maketarskim u specijaliziranim trgovinama) placanje na rate je nesto sasvim normalno i nitko oko toga ne pravi problem. Eventualno platis nekih 10-15% vecu cijenu (odnosno ne racunaju ti taj popust za gotovinsko placanje). Ja vjerujem da bi se u svakoj trgovini mogao dogovoriti za ovakav sistem placanja, naravno uz pokazanu ozbiljnost za kupnju, kao i siguran i jasan plan otplate. Ja sam barem uvijek uspjevao, nevezano sto sam kupovao! Jer..... ako mi xx nece prodati nesto pod nekim dogovorenim uvjetima koji obadvojici odgovaraju, xy hoce.... Kuzis?

Ako na ovaj sistem mozes kupiti auto, kucu, televizor, kompjuter, mozes i kompresor, tako da takav nacin placanja nije iskljucivo moguc u chipoteci (kad si se vec nje dotakao) vec posvuda, sto nas opet vraca na pocetak price, odnosno istice bas ono sto sam i naveo kao negativne stvari - visoku cijenu te upitan support nakon kupnje! Jer, ono sto je jeftinije ili covjeku pristupacnije (financijski) nije nuzno i apsolutno najbolje rjesenje!

Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je stvar koliko tko moze odvojiti.

Ja bih uvijek dao za master kompresor 2000 kuna, jer taj kompresor za mene vrijedi toliko. ISto bih svakom tko zeli dati te novce za kompresor preporzcio da ga uzme, nece pogrijestit.

Svi pricaju o nekoj samogradnji, ali kada su u pitanju kompresori, ja sam gotovan.

Nemam niti znanja niti volje trositi svoje vrijeme na skupljanje motora od frizdera, kupovanje manometara, spremnika, tlacnih sklopki, ventila, water-trapa i ostalih djidja midja, i onda gledati kako to sve spojiti, pa ako ne znam moram zicati okolo da mi to netko napravi, a niti to sve nije jeftino.

Meni se ne daje 1000 kuna za nesto oko cega cu se prvo i nahebati da sve skupim i gledati tko ce mi to sloziti. Tko to zna, ima sve dijelove i volje i vremena raditi neka sam izvoli i svaka mu cast.

Ovako za 2000 kuna dobijem vrhunski mali i strahovito tihi i kvalitetan kompresor idelana za nekoga tko nema mjesta u stanu. Dodjes doma, ustekas i radi. To se uvijek placalo, a samogradnja je uvijek bila jeftinija ne samo kod kompresora nego kod bilo cega, i zato se ne slazem sa konstatacijom da je preskup.

Onome tko pita da li da kupi ili ne, ja cu mu odgovoriti da SVAKAKO KUPI, ako si mozes priusititi, neces pozaliti.

170 kuna mjesecno na 12 mjeseci i nije tako strasno.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U potpunosti se slažem sa Skukanom. Umorio sam se čitajući beskrajne postove na temu kompresora kakvih ima na forumu od samog početka. Zaključak je uvijek isti. Onaj tko ima vremena volje i znanja može sam sklepati kompresor za relativno male novce. Onaj tko nema mogućnosti, vremena i volje za takve poduhvate ( kao moja malenkost ), kupi već gotov maketarski kompresor, za možda ne tako male novce. Prednosti i mane imaju obe opcije. U stvari, meni se čini da kupovina kvalitetnog maketarskog kompresora ima samo jednu manu-cijenu. Po mom mišljenju (već više puta rečenom) ni relativno visoka cijena nije neka mana. Naime, kompresor nije nešto što se kupuje često, pa kad se čovjek jednom "isprsi" miran je doživotno. Zaključak (iz moje osobne perspektive) bi bio- najmanje gnjavaže+sigurnija kvaliteta+minimalno održavanje=najviše se isplati kupiti dobar maketarski kompresor.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:

Nemam niti znanja niti volje trositi svoje vrijeme na skupljanje motora od frizdera, kupovanje manometara, spremnika, tlacnih sklopki, ventila, water-trapa i ostalih djidja midja, i onda gledati kako to sve spojiti, pa ako ne znam moram zicati okolo da mi to netko napravi, a niti to sve nije jeftino.

Meni se ne daje 1000 kuna za nesto oko cega cu se prvo i nahebati da sve skupim i gledati tko ce mi to sloziti. Tko to zna, ima sve dijelove i volje i vremena raditi neka sam izvoli i svaka mu cast.

Je , ovo što si napisao je istina .
Ali ima tu jedan mali detalj koji se baš i ne uklapa .
Samogradnja nije baš uvijek ono što mi osobno napravimo .
Ono što sam ja spomenuo je kupnja gotovog ali iz samogradnje .
Znači odeš , kupiš , uštekaš i radiš Wink .
Jedini problem je što nema na rate (nekima je bitno dok drugima nije) .
Ali vidim da se svi slažu da je to izbor svakoga ponaosob .
Nekome je skupo nekome nije i uvijek je tako bilo i uvijek če tako i biti .
Jedino što sam skeptik oko garancije jer sam se več nekoliko puta uvjerio da to baš i ne štima najbolje .
Servisa sigurno nema i jedina opcija je da ti prodavač (chipoteka u ovom slučaju) zamjeni proizvod ako ga ima .
Ili naruči ako nema .
Ali onda se to obično oduži i na kraju opet nema špricanja .
Ali kako si več rekao da je to dobar kompresor , sa čime se i ja slažem mislim da sa njim nebu nikakvih problema .

Dodano:

"Zaključak (iz moje osobne perspektive) bi bio- najmanje gnjavaže+sigurnija kvaliteta+minimalno održavanje=najviše se isplati kupiti dobar maketarski kompresor."

Sa ovim se ja recimo uopče ne slažem (uz moju opciju nabavke).
Jer ispada da je kupnja samogradnje gnjavaža , loš proizvod koji se kvari , nekavlitetan , skuplja solucija .
Evo od mene toliko jer mislim da je več stvarno sve rečeno
na ovu temu kroz ovaj post i mnoge prije njega a na istu temu .
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Lip 12, 2007 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gospodo, u stanju ste filozofirati u nedogled, a gle čuda , od onoga koji je i započeo ovaj post niti traga niti glasa.Dakle, prestanite , više ne upozoravam.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma