Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Sij 26, 2007 3:56 pm Naslov poruke: Oklop 1:48 |
|
|
Prije 2 mjeseca sam od kolege kupio Stug III 1:48 Tamiya i oduševio se tim mjerilom. Ima puno više detalja od 1:72 a skoro sve kao i 1:35. Kako sam sve tanji sa prostorom ozbiljno se bavim mišlju da "glavne" tenkove iz WW 2 započnem u ovom mjerilu. Na netu ima svega i svačega a čini mi se da je Tamiya najozbiljnija. Vidim da ima već kupiti i ekipe i dodataka (resin i metalurgija). Kako sam tanak u znanju o ovom mjerilu molio bih pomoć: ko ih radi i koje, čiji su najbolji/detaljniji i sl? I Žach će vidim ubrzo ponuditi jednog od meni napetih pa...
Molio bih, ako ništa drugo, razmjenu mišljenja o ovom mjerilu oklopa i isplativosti prelaska na istog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Sij 26, 2007 5:26 pm Naslov poruke: Re: Oklop 1:48 |
|
|
| P-51 Napisao/la: | Prije 2 mjeseca sam od kolege kupio Stug III 1:48 Tamiya i oduševio se tim mjerilom. Ima puno više detalja od 1:72 a skoro sve kao i 1:35. Kako sam sve tanji sa prostorom ozbiljno se bavim mišlju da "glavne" tenkove iz WW 2 započnem u ovom mjerilu. Na netu ima svega i svačega a čini mi se da je Tamiya najozbiljnija. Vidim da ima već kupiti i ekipe i dodataka (resin i metalurgija). Kako sam tanak u znanju o ovom mjerilu molio bih pomoć: ko ih radi i koje, čiji su najbolji/detaljniji i sl? I Žach će vidim ubrzo ponuditi jednog od meni napetih pa...
Molio bih, ako ništa drugo, razmjenu mišljenja o ovom mjerilu oklopa i isplativosti prelaska na istog. |
Meni isto u ruke upao Stug III 1/48... zbilja super maketa. Od prije imam Kuebelwagen-a kojeg nikako da započnem... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Velj 06, 2007 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Luđačka preporuka Hobby Boss-ov T-34 u bilo kojoj verziji. Ima cijelu unutrašnjost i brdo detalja. Zapravo umanjeni Trumpov T-34 u 1/16. Ja sam nabavio nešto od Bandaija-Fumana i probat ču se malo s tim uhvatit u koštac. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 06, 2007 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ne otvaram novi topic, postoji li išta modernog oklopa u 1/48?
Ili barem ikakve najave za isti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Velj 06, 2007 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima academy dosta toga, ali je na razini detaljnije igračke. Ne preporučam. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 07, 2007 12:55 am Naslov poruke: |
|
|
Radi ti Tamiya i AFV ponajbolje,dok je HobbyBoss tu sa nekim povremeno dobrim.
Ja sad upravo završavam KingTigera,i opak je, a plehe i dodatke sad već ima poprilično.Od Abera,Eduarda,Parta,LionRoara,Haulera...You name it |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
|
Upisano: Ned Velj 18, 2007 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Novi igrači Hassegava sa Willysom i BMW 3.. i nešto kabriolet te najava ICM-a Sd.Kfz 222 i Opel Admiral _________________ Tko vrijedi taj maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 8:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Otiđite na Track 48, tamo je uglavnom sve šta ima na planeti u ovom omjeru. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alex
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 271 | | Mjesto: Toronto,Kanada |
|
Upisano: Čet Svi 03, 2007 4:49 am Naslov poruke: |
|
|
Promakao mi je ovaj topic,pa sad malo sa zakasnjenjem
"uskacem"
Ja sam se zaljubio u 1/48 tenkove.
Tamiya je zakon.Jako se lako sklapaju,plastika je vise nego
odlicno izlivena.
Detalji su skoro kao na 1/35 ,a neusporedivo su bolji nego 1/72.
Na 1/48 tenkove sam presao iskljucivo zbog toga jer sam
dugogodisnji avionas-cetrdesetosmas,pa da sve drzim u istom
mjerilu.
Izlozio sam nekoliko svojih radova tenkova u 1/48 a bit ce
ih jos,i to vrlo skoro.
Tamiya vrlo agresivno nastupa,Hobby Boss je zaista odlican.
Njihovi T-34/76/85 su nevjerojatni.
Unutrasnjost,motor,transmisija...cudo jedno.
Sve to u cetri varijante,zatim njihova linija Shermana
i Kliment Vorosilov tenkova ,sve u nekoliko varijanti.
Toplo preporucavam! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 03, 2007 9:40 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Ima academy dosta toga, ali je na razini detaljnije igračke. Ne preporučam. |
To što ima Academy su dosta stari kalupi koje "prežvakavaju" razni proizvođači kao npr. Fuman, Bandai itd. Navodno su porijeklom od Froga,ali nekog kineskog. Uglavnom su to makete koje su predviđene za motorizaciju , te neke dolaze čak i s elektromotorčićem , ali je na uštrb toga donji dio koma , gusjenice su gumene da bi se postigla pokretljivost. Naravno da je time opći izgled bitno okrnjen i osakaćen . No jedino su oni imali ili imaju modernija vozila u tom mjerilu ( Merkava , STRV-103 itd ) . Kao što reče Vjeko , igračke ! _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
|
Upisano: Pet Svi 04, 2007 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
E pazi Bandai je bandai i nemoj ga brkat jer oni su radili oklop WW2 i to nemotorizirani. To su stare makete, ali još danas mogu sa malo truda proč. Imam njihov Flak i Sd.kfz7 (8 tonski polugusjeničar) te Sd.Kfz 223. i to su još dobre makete. Fuman i Frog su poslije ponovo izdavali Bandaijeve makete jer su preuzeli njihove kalupe. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sotek
| | Član od: 14 Svi 2007 | | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2007 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
Bok svima! Novi sam i imam pitanje (da baš ne otvaram novi topic) u vezi 1:48 oklopnih vozila. Nekako sam se zagrijao za to mjerilo ali sam skužio da baš nije zastupljeno u Hrvatskoj (Tamiya pogotovo). Gdje je najveći izbor, kak se vi snalazite i šta mislite o tome?
Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sotek
| | Član od: 14 Svi 2007 | | Poruke: 12 | |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2007 11:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Kako to da je kod nas slabo? Slabi je interes ili se radi o nemaru dobavljača? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2007 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Trenutno najbolja 1/48 maketa je Skybow Tiger (pogotovo kasni jer ima zimerit odliven vech i to vrlo dobro). mogu reci da je puno puno ispred tamiye po kolicini detalja i izvedbi dijelova.
Zajedno sa njim je medju najboljima je i hobby boss T-34, ponajvishe zbog unutrasnjosti.
Inace, AFV je prepakirao Skybow i dodao pe grillove, tako da ima i kod nas taj AFV/Skybow Tiger kasni sa zimeritom u 1/48. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|