Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Olympos HP-100B Airbrush

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 11, 2007 10:42 pm    Naslov poruke: Olympos HP-100B Airbrush Citiraj ovaj komentar

nabavio sam nedavno ovaj airbrush...

nemam fotić, evo jedna slika sa neta kako izgleda

http://www.airbrush-services-almere.nl/shop6/contents/media/Olympos_HP100B.jpg

High performance profesional Airbrush Hand piece

-double action airbrush
-Nozzle bore ......0.2 mm
-Nozzle is made of Platinum alloy ,,Neddle of stainless steal and body of brass.
-color cup .........1.0 cc

Htio sam Kvalitetu izrade, dugotrajnost, pouzdanost.I da može napraviti što tanju liniju.

Mislim da sam to sve dobio ovom kupovinom.

naravno...... Made in Japan. Smile Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 11, 2007 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel se smije znati koliko si ga platio i gdje je kupljen?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 12, 2007 9:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima ga kod nas kod jedne osobe i vrhunska je stvar Wink .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Antonio

PorukaUpisano: Pet Sij 12, 2007 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:
Ima ga kod nas kod jedne osobe i vrhunska je stvar Wink .

eto, gospon bebonja ti sve reče... a cijena.... prava sitnica...
(npr. jučer kupih 23 kg odojka i 2 gajbe pive,(35 kn -1 kg odojka)..

pa računaj Very Happy Very Happy

p.s. ne , ne prodajem odojke... Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
--Vedran--
Gost
PorukaUpisano: Pet Sij 12, 2007 7:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sta je tak skup odojak po kg?

znaci oko somica kunica
Natrag na vrh
Antonio

PorukaUpisano: Sub Sij 13, 2007 12:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo još par pitanja:

sada ga malo bolje gledam(airbrush), pa me zanima na što još trebam jako paziti kod njega?

Znam za iglu ,kada ga čistim da trebam biti jako nježan sa krpicom.
Jel OK uzeti izvučenu iglu u ruku ,uzeti namočenu pamučnu krpicu u razređivać od revella i samo povući nježno jedan put ili dva od dna prema samom vrhu?

Vidim da ovaj nema nikakvih gumenih brtvila.... hm.... ili se varam, sa kojim
boljim uljnim ili nitro razređivačem (da li smijem??) čistiti.

Kako ovaj ima samo 0,2 mm , koliko bara smijem upotjebiti 1,5 do 2,0 ili manje ??

Da li smijem sa ovim onako na suho samo zrak iz kompresora testirat, hoće biti šta igli??

ispričavam se na ovim naivnim ptanjima, ali razlika između vege 600 i ovoga mi izgleda ko nebo i zemlja. Prokletinja mi izgleda pre ¨nježno¨,pa me pomalo strah.

hvala
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Sij 13, 2007 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cisto ne vjerujem da je vega 600 nesto drasticno losija, nemoj se bojati, neces ga pokvariti normalnim rukovanjem koliko god ti izgledao krhak.... Very Happy

Nitro razrijedjivac nece ostetiti niti jedan dio airbrusha, nemoras se bojati. sve sto je potrebno je iglu lagano izvuci, na krpicu naliti malo nitra te obrisati iglu cijelom duzinom., ustvari malo je vjerovatno da ces na iglu primjeniti toliki pritisak da je savijes, jedno pazis na vrh da ti ne ne ispadne ili da je ne ostavljas na tvrdoj povrsini.

Ja svoj cistim kombinacijom nitra i sintetickog razrijedjivaca i to tako da prvo par punjenja posudice ispricam sinteticki, izvadim iglu i spray regulator, te zajedno s posudicom obrusem krpicom namocenom u nitro.

U biti, vise od 2 bara konstantnog izlaza ti nije ni potrebno, iako airbrushu nista nece biti, eventualno ja kod ciscenja dignem na 3 bara, radim sa 2.

Naravno, smijes testirati bez ikakve tekucine unutra, samo zrakom, ili naspes malo sint. razrijedjivaca da vidis kako izlazi kroz diznu, a u uputstvima od revella cak pise "testirajte svoj airbrush sa obicnom vodom".... znaci nista se nece desiti.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Sub Sij 13, 2007 12:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pripazi kada vračaš iglu u brush !!

Natrag na vrh
Antonio

PorukaUpisano: Sub Sij 13, 2007 1:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:
Pripazi kada vračaš iglu u brush !!

o da , naravno....

samo još nešto...
imam 2 litre white spirit jel ga smijem upotrebljavat za čišćenje??
(ja mislim da mu neće ništa biti)

Hvala na odgovorima Very Happy
Natrag na vrh
Static

Član od: 21 Tra 2007
PorukaUpisano: Ned Tra 22, 2007 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Whitespirit ne bi smio napraviti štetu jer je kud i kamo slabiji od primjerice nitra... ako se ne varam Olympos (kao i Iwata) ima teflonsko brtvilo (a ne gumeno) tako da otapala neće praviti probleme.
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Svi 09, 2007 12:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrstan izbor, definitvno najbolji. Sada jos samo daj napraviti granicnik i na konju si.

Inace, to je identican Iwati HP-B. Nije kopija da ne bi bilo zabune.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Hurrican

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Sri Svi 09, 2007 1:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nitro razrijedjivac nece ostetiti niti jedan dio airbrusha, nemoras se bojati. sve sto je potrebno je iglu lagano izvuci, na krpicu naliti malo nitra te obrisati iglu cijelom duzinom., ustvari malo je vjerovatno da ces na iglu primjeniti toliki pritisak da je savijes, jedno pazis na vrh da ti ne ne ispadne ili da je ne ostavljas na tvrdoj povrsini.

.... znaci nista se nece desiti.....[/quote]

Sad imam i ja jedno pitanje Exclamation Jer moraš za svakim barvanjem izvuci iglu i je očistiti. Da pitam drugačije-po koliko radova sa ABjem moraš očistiti IGLU Exclamation
Ja uporabljam sad ovog http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160109842856&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR4_PCN_BIX_Stores&refitem=160112787688&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget

Lp Rave party
[/url]
http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Svi 09, 2007 7:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iglu i spray regulator cistis nakon svake upotrebe brusha. Barem ja tako radim, odvrnem spray regulator, izvadim iglu, ocistim ih, ocistim posudicu i sastavim nazad. Radnja koja je u pocetku kad sam tek nabavio ab trajala dosta dugo, pa sam je i izbjegavao, zadovoljavajuci se samo da prospricam nesto razrijedjivaca kroz ab i odmah na slijedecu boju. No, nakon krtkog vremena, ova procedura je postala toliko normalna i rutinska da je vise ni ne primjecujem, a kad uvjezbas ruku i savladas strah i jako kratkotrajna, krace nego sto treba da ispricas par posudica razrijedjivaca da bi koliko-toliko ocistio boju.

Diznu cistim nakon svake makete.... znaci kad je maketa sa svim farbanjima, shadinzima, lakovima i slicnim gotova, onda brushu priustim kompletan tretman ciscenja ukljucujuci i diznu. Mozda nepotrebno, ali kad ce mi ab duze vrijeme stajati bez upotrebe, volim da je 100% cist....

Naravno, ovo vrijedi za moju vegu, gdje se igla i spray regulator jako jednostavno rastavljaju....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Svi 09, 2007 10:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hurricen, spray regulator ne moras skidati i cisiti posebno jer je potpuno nepotrebno.

Ti kod svog airbrusha (siphonski) cak niti ne moras vaditi iglu kod svakog spricanja ako dobro isperes nitrom. Recimo nakon svakih 10 spricanja ga malo bolje ocisiti.
Povecaj tlak i spricaj nitro.

Kod gravity brusha igla se mora vaditi da se boja ne skori na mjestu igle i teflonskog prstena, a cisti se ovako.
Stavi se par kapi nitra u ab, ab se nagne prema naprijed da nitro ne ode u tijelo nazad, igla se otpoji na kraju i naprijed-nazad iglom kako bi se skinula boja koja se zadrzala na teflonskom brtvilu i igli.
po mogucnosti iglu ostaviti vani do iduceg spricanja.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma