Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 6:11 pm Naslov poruke: Pustinjski pijesak |
|
|
Zahvaljujući prijatelju iz kluba a i njegovoj supruzi došli smo do uzoraka pustinjskog pijeska iz četiri različite države.Na sljedećoj slici vidjet će te uzorke pa me zanima da li možete pogoditi iz koje je konkretno države koji pijesak.Tri uzorka su iz država gdje su se vodile bitke u drugom ratu.
Moram priznati da sam se iznenadio kada sam vidio taj pijesak uživo jer na fotografijama i slikama izgleda sasvim drugačije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| druga bočica-sahara |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 29, 2007 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| ajde,recimo treća sa lijeva tunis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 30, 2007 1:39 am Naslov poruke: |
|
|
| lisec Napisao/la: | | ajde,recimo treća sa lijeva tunis |
Pa bio si jako blizu.Inače tri su bočice sa pijeskom iz sahare a jedna nije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Tra 30, 2007 8:40 am Naslov poruke: |
|
|
S lijeva na desno: Maroko, Tunis, Egipat, Libija.
Pogodio?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Tra 30, 2007 9:46 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | S lijeva na desno: Maroko, Tunis, Egipat, Libija.
Pogodio?  |
Pa pogodio si tri ali ne idu tim redom.No evo slike i kratki opis s lijeva na desno.
Dakle Egipat-pijesak sa vrlo malo kristala u strukturi i granaulacija nešto veća u odnosu na ostale.Sirija-po boji pijeska se već vidi razlika te prisutno jako puno kristaliziranih zrnaca.Libija-kristalizirani pijesak sa nešto većom granulacijom i na kraju Tunis-potpuno kristaliziranih zrnaca i veoma sitna granilacija.Za sve ljubitelje diorama koji misle slagati neku od maketa iz drugog rata a i poslije mislim da će im ovo dobro doći jer sam i sam bio u zabludi i mozgao kako postraviti pijesak na dioramu i koji.Sada znam da to nije onako kako izgleda na slikama jer oko vara. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|