Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Tra 07, 2007 10:37 pm Naslov poruke: olupine |
|
|
James
slike preuzete sa www.prijevoz.hr
2003 dunav radi suše gubi vodostaj i izbacuje na površinu 60 godina stare njemačka vozila,navodno radi se o Batinskoj bitci
ako netko zna nešto više o tome neka nadopiše
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Tra 07, 2007 10:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo je meni jako interesantno, olupinu kubewagona bi si odfurao doma u dvoriste bez razmisljanja... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ice Demon
 | | Član od: 26 Pro 2006 | | Poruke: 383 | | Mjesto: Marija Bistrica |
|
Upisano: Sub Tra 07, 2007 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel ono rupa od metka? U staklu?
A inace fenomenala mi je kako su gum eprezivjele u prvobitnom skoro stanju. _________________ Proizvodi se: Tornado F.3
Na lageru: BV-222 V-2 Wiking
Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Tra 07, 2007 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Već su je(olupinu) odfurali dečki iz HV-a, biti će izložen u budućem vojnom muzeju. Izvučeni Kubel je uz ostatke jednoga kamiona "progledao" ponovo svjetlo dana ispod batinskoga mosta prije 4 (2003) godine za vrijeme suše i niskoga vodostaja Dunava (kao što si i napisao). Bio je te godine izložen u dvorištu HV zgrade u Vlaškoj, prve adrese Hrvatskoga Vojnoga muzeja.
Zanimljivo je da su se vidjeli i ostaci jednoga tenka, po prići je moguće da se radi o PzKpfw IV, no kad je ekipa stigla voda se digla tako da je propalo izvlačenje. Nadajmo se jedino organiziranijoj akciji u budućnosti.
BTW, odlične fotke i GMC-a i ovih olupina, svaka čast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Tra 08, 2007 8:59 am Naslov poruke: |
|
|
odlične fotke
samo da se nadovežem,našli su i jedan karnister kada su ga otvorili bio je pun nafte,kao da je jučer usipana nakon 60 god,čuo sam da su se napatili da izvuku taj kubelwagen,ne znam kak će taj tenk izvući van...
ali definitivno to nisu jedina vozila koja su tamo,što će ser tek vidjeti u budućnosti kada se Dunav još više spusti.. _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Tra 08, 2007 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| dekybomber Napisao/la: | odlične fotke
samo da se nadovežem,našli su i jedan karnister kada su ga otvorili bio je pun nafte,kao da je jučer usipana nakon 60 god,čuo sam da su se napatili da izvuku taj kubelwagen,ne znam kak će taj tenk izvući van...
ali definitivno to nisu jedina vozila koja su tamo,što će ser tek vidjeti u budućnosti kada se Dunav još više spusti.. |
Taj kanister su trebali fino zatvoriti i ostaviti ga kao posebni eksponat ili barem predtočiti benzin u drugi i nekako sačuvati.
PS. Na zadnjoj fotki se ljepo vidi da je klinasti remen još na svom mijestu, ja bi reko to je kvalitetna izrada...  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 8:07 am Naslov poruke: |
|
|
Mda. Tadašnji načelnik općine Draž je u kamere prosuo svoje precizno poznavanje povijesti prepametno izjavivši da je u Batinskoj bici izginulo 50000 (!!!) sovjetskih vojnika, uglavnom Ukrajinaca (!!!) samo u pokušajima osvajanja tzv. Krvave kote koju su branile "elitne jedinice njemačke vojske dovedene iz Hamburga" (!!!).
Čovjek valjda ne zna koliko je 50000, zašto se 3. Ukrajinski front zove Ukrajinski i kako se tvrdoglavi Bosanci, koje u normalnim uvjetima ne možeš postrojiti u vrstu, brane ostavljajući dojam "elitne jedinice iz Hamburga".
Gdje li je samo izvukao taj Hamburg? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 8:24 am Naslov poruke: |
|
|
hahahaha 50000,ovo je dobro,mada ja ipak mislim da je riječ o 100000,hahaha
evo kada smo se već dotaknuli teme batinske bitke mislim da bi bilo ok napraviti jedno opširno izvješće i sam tjek batinske bitke,pa ću si dati truda ukoliko budem imao vremena,ima i jedna odlična knjiga koju sam davno čitao,od jednog generala ali ne mogu se sjetiti kojega(mislim da je riječ o Kosta Nađu),ako netko ima tu knjigu,a ne treba mu volio bih da mi javi pa ćemo nešto izkompenzirati..  _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png
dekybomber: poruka promijenjena dana: Sri Tra 11, 2007 8:51 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 8:25 am Naslov poruke: |
|
|
Jel zna netko više o kojem se vozilu radi na zadnjoj slici? Prednji kotač i vidljivi dio karoserije me podsjeća na Mercedes kamion, ili možda griješim? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
Griješiš. ZIS majstore. Ruski ZIS AA. Krenuli su s izvlačenjem klasičnom traktor-sajla metodom. Kako je mulj ravničarskih rijeka vrlo ćudljiva tvar (vjeruj mi na riječ), dogodilo se to da im je sajla počela popuštati, a sama šasija kamiona je počela pucati po pola. Ukratko, u tom trenu su odustali, u međuvremenu je Dunav narastao (informacija za one koji ne znaju, Dunav i Drava znaju narasti po metar i pol pa i više u 24 sata) i odlučeno je da se sačekaju neka bolja vremena (s više novaca za takvu operaciju) kad bi se pročešljalo kompletno dno Dunava od Batine do 5 km nizvodno.
Znate li koja su jedina dva mjesta u bivšoj Jugi koja ni u kom slučaju nisu mogla dobiti pridjev Titov, Titova ili Titovo? Pa Jajce i Batina, naravno.
I nije Batina u smislu močuge. Pun naziv je Batina Skela, odnosno skela u vlasništvu nekakvog Bate...ali dobro sad.
I još nešto. Moj stari je strastveni pecaroš i stari dravski vuk. Uglavnom, dva puta je do sada zahaklao i izvukao neeksplodiranu minobacačku minu, a jednom je kući donio kompletnu PAP-ovku...svu ishrđalu i punu mulja i pijeska s raspadnutim drvenim dijelovima, naravno. Ma izgleda da stvarno svašta ima zakopano u mulju Drave i Dunava, a sigurno i Save. Možda se nađe i koja amfora...tek toliko da kolege Dalmoši ne drže monopol.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
bez sumlje da ima još dosta toga u dunavu kod batine što bi vrijedilo izvaditi,žalosno je to da kod nas nažalost vlada jako mali interes za takve stvari,na državnom nivou-naravno,sada su drava i dunav relativno visoki ali za koji mjesec-dva,kada dođe pravo ljeto će se zasigurno spustiti,a što se tiče samoga muzeja na batini,svaki put kada ja odem tamo je zatvoren,osim za neke grupe turističke,a ima zanimljivih eksponata unutra,isto tako je zanimljivo to da je samo batinsko brdo bilo koji metar-dva veće dok rusi nisu ga snizili sa svom silom kaćuša koja je tukla pa ne znam dva dana valjda,hehehe...
(dali se slučajno ovaj GMC nalazi u baranjim kod jedne stare ciglane??) _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 11:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Ispravak. Nalazio se. Više ga nema, a mislim da je ovdje već netko objasnio gdje je. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 11:55 am Naslov poruke: |
|
|
aha,pardon nisam vidjeo u tekstu,inače taj kamion je stajao u vardarcu jako dugo vremena dok ga jedan moj prijatelj nije kupio,a pazite ovo mislim da je kamion palio i vozio!!!kasnije nemam pojma šta je sa njime radio,znam da je jedno vrijeme stajao kod te ciglane,a znam gdje ima još jedan takav,hehehe... _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Gdje? Ako nije tajna, naravno.
U Vardarcu sad stoji jedan TAM iz 50 i neke...no, civilni. Kolegama automobilistima bi mogao biti zanimljiv...ako ga nađu jer se više ne vidi s ceste otkad je neki lega tamo podigao kineski zid oko svog dvorišta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
|
Upisano: Sri Tra 11, 2007 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
e ne kolega zeznio si se,to nije Tam već Chevrolet iz 39-40,nisam siguran točno za godinu,ovako izgleda
piše na sebi neki autoprijevoznik iz srbije ili tak nešto zaboravio sam,ali je devastiran max,blok motora je cjeli hrđav,mislim da mu fali i poklopac motora,a što se tiče ovog GMC,imaš ga tamo kod jednoga tipa gdje je južna obilaznica i benzinska od petrosa čini mi se,ne znam jeli ga još ima,taj je bio u verziji cisterne,ja ga htjeo kupiti za 1000 maraka,hehehe... _________________ http://i208.photobucket.com/albums/bb46/dekybomber/l.png |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|