Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

problem

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dekybomber

Član od: 11 Jul 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:34 am    Naslov poruke: problem Citiraj ovaj komentar

imam mali problemćić,ovako od kada sam nabavio airbrush radio sam samo jednobojne sheme,sada je došao na red jedan tenk koji treba izvući maskirnu shemu,uglavnom-crta je tanka ali sastrane mi jako baca do 2cm rasipa mlaz od sredine linije,(one sitne točkice),u čemu je problem??
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fali mi najvazniji podatak! O kojem abeu se radi? Onda ide i odgovor!

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dekybomber

PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok je airbrush,omni 5000,boja nije pregusta,tlak u kompresoru,isto ok....ne znam j.... koji mu je.
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da koji brush?
ovak,imam tj. imao sam isti problem. Trebaš razrijediti boju na razinu punomasnog mlijeka ili odakativno,špricati sa manje udaljenosti i pod slabim tlakom.

PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

za izvlacenje tankih crta freehand, imas dvije opcije, pa ti vidi koja ti je bolja.... inace, odnosi se na vegu1000, no sistem ti je isti (vjerujem) za sve abeove...

1. malo razrijedjena boja / veliki pritisak. Razrijedis boju samo malo, ako bih morao precizirati postotak, 30:70 (30% razrijedjivaca, 70% boje), i podesis izlazni tlak na 2 bara (znaci kad spricas da je tlak 2 bara na manometru)...... No, ovdje trebas biti oprezan, visoki ppritisak znaci i veci protok boje.... samo lagano pomici trigger, kad boja pocme izlaziti farbaj i ne pomici puno trigger jer ce ti se esiti da boja izleti na jedno mjesto...

2. jako razrijedjena boja / mali pritisak. Razrijedis boju kao i gore, samo okrenes postotke. Pristisak postavis na max 1bar. U ovom slucaju ces morati puno vise povuci trigger da bi boja izlazila, znaci u teoriji imas vecu kontrolu nad ab-om. Minus je taj, sto ako jace povuces trigger, a zadrzis duze na jednom mjestu, izaci ce ti relativno malo boje, no kako je jako rijetka, zrak ce je otpuhati posvuda.....

Takodjer, bitna je i udaljenost abea od objekta. Kod vecih pritisaka idi na nesto vecu udaljenost, kod malih pritiskaka, sto blize objektu.

Vjezba, vjezba i vjezba. Ako ti je ovo prvi susret sa freehand farbanjem crta, vjezbaj na otpadima....

Natrag na vrh
dekybomber

PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmm ajd probat ću tjekom dana to,inače sam radio na neka 3 bara,to mi je onak taman bilo,šta da stavim na 1 bar onda i full razrijediti boju?
Reaper

PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 11:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

3 bara je definitivno previse, vise od 2 bara ti ne treba ni u kojem slucaju. Ja inace sve farbanje radim na oko 20psi, u rijetkim situacijama idem na 2 bara. No, ovisi ti nesto i o pigmentu boje, neke su finije neke grublje, a i to moze utjecati na rezultat. Samo vjezbaj, igraj se sa gustocom boje/pritiskom/udaljenoscu od makete.....

Natrag na vrh
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 12:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ej, hvala ti Reaper, i meni je pomoglo puno.

Mene još čeka ohoho igre sa AB-om, hvala ti, svaka informacija mi je zlatna.

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 08, 2007 1:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
3 bara je definitivno previse, vise od 2 bara ti ne treba ni u kojem slucaju. Ja inace sve farbanje radim na oko 20psi, u rijetkim situacijama idem na 2 bara. No, ovisi ti nesto i o pigmentu boje, neke su finije neke grublje, a i to moze utjecati na rezultat. Samo vjezbaj, igraj se sa gustocom boje/pritiskom/udaljenoscu od makete.....

Slažem se, 1,8-0,9 bara, zavisno o boji , airbrushu i "potrebama", to su moje granične postavke.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma