Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2446 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 21, 2005 11:38 pm Naslov poruke: Maskiranje stakla |
|
|
Imam isti slučaj kao na ovim slikama: želim maskirati rub stakla za Ferraria i slike prikazuju kako se rub treba iscrtati olovkom zatim naljepiti traka i onda skalpelom zarezati po liniji od olovke da se višak trake odvoji.
U mojem slučaju je problem što olovka ne ostavlja nikakav trag na stakalcu. Probao sam i s drvenom bojicom i ništa. Jel zna tko kako da iscrtam liniju kao na prvoj slici?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 21, 2005 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| CD/DVD marker će ostaviti trag, samo se neće dati obrisati ako zatreba... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Sri Pro 21, 2005 11:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Na to sam i pomislio ali se ne usudim jer ostavlja predebeli trag. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 21, 2005 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Write-All 4 ima debljinu linije oko 0,5 mm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 21, 2005 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| A postoje i jednokratni rotrinzi debljine od 0,15 ili 0,18 na više. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 12:05 am Naslov poruke: |
|
|
| Prvi put cujem za iscrtavanje oko stakalca. Ja prvo naljepim traku na staklo, onda osvjetlim ispod stakalca tako da jasno vidim rubove i onda OPREZNO sa skalpelom odrezem visak trake... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 12:32 am Naslov poruke: |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | | Prvi put cujem za iscrtavanje oko stakalca. Ja prvo naljepim traku na staklo, onda osvjetlim ispod stakalca tako da jasno vidim rubove i onda OPREZNO sa skalpelom odrezem visak trake... |
Odlična ideja. Nekako mi se čini ovo bolje rješenje nego iscrtavanje olovkom i sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Ide i olovkom, ali moraš puno puta ponoviti prelaženje i stalno ju oštriti.
Osim toga, probaj varirati tip olovke (HB, B ili H), možda je u tome caka  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Hobby M Napisao/la: | Ide i olovkom, ali moraš puno puta ponoviti prelaženje i stalno ju oštriti.
Osim toga, probaj varirati tip olovke (HB, B ili H), možda je u tome caka  |
Pokušavao sam s najobičnijom HB olovkom i baš sam radio tako da sam po nekoliko puta prelazio ali onda automatski skidam trag koji je ostao. Probati ću kako je imwhoim0 napisao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 4:37 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro su neki primjetili.Imaš olovke tvrđe ili mekše.Ali ne vidim razlog iscrtavanja ruba.Fora sa svijetlom nije loša.Ali još ti ostaje varijanta sa maskol-om.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 8:16 am Naslov poruke: |
|
|
| Moja tehnika:narežem traku na male trakice debljine cca 2-3 mm, zaljepim je na rubove prozirnoga dijela stakla i ostali prozirni dio namažem maskolom(lateks mlijeko). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
| Prvo naljepi traku pa po traci crtaj sa olovkom, skini traku, izreži i gotovo, zašto bi bilo komplicirano kad može biti jednostavno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
| SasaJ Napisao/la: | | Prvo naljepi traku pa po traci crtaj sa olovkom, skini traku, izreži i gotovo, zašto bi bilo komplicirano kad može biti jednostavno. |
Stvar je u tome što mi se kroz traku ne prozire taj rub koji je tvornički zarezan po staklu jer je jedva vidljiv i bez trake. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | | SasaJ Napisao/la: | | Prvo naljepi traku pa po traci crtaj sa olovkom, skini traku, izreži i gotovo, zašto bi bilo komplicirano kad može biti jednostavno. |
Stvar je u tome što mi se kroz traku ne prozire taj rub koji je tvornički zarezan po staklu jer je jedva vidljiv i bez trake. |
E sad dolazimo do onoga kada treba imati Tamiya maskirnu traku , ako je rub ispupčen (imalo) vidjet će se kroz traku a i ako se ne vidi okomitim prelaskom običnom olovkom rub će ostati jače osjenčan. Ako je rub udubljen jednostavno ga ispuni grafitnom olovkom ponovo prelazeči okomito preko njega ali mislim da je ispupčen i da ne bi smjelo biti problema. Prva investicija ti mora biti Tamiya traka jer je sve ovo drugo samo muka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 22, 2005 11:40 am Naslov poruke: |
|
|
| Možeš probati i sa Scotch magic tape, jer se kroz njega sve vidi, a olovka ostaje... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|