Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

granate 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Eddie

Član od: 23 Velj 2007
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Velj 24, 2007 11:01 pm    Naslov poruke: granate 1/72 Citiraj ovaj komentar

jel se mogu od icega napravit granate za tenkove u 1/72.
ako iko zna nek mi javi, pleaseee!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 1:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to možeš napraviti od onih cijevčica od lizalica , kad pocuclaš narežeš na mjeru koju hočeš i malo pri vrhovima sa okruglim kliještima i toplinom stanjiš i imaš čahura koliko ti volja , a za same granate isti postupak sam malo više obrade pri vrhovima, da imaju vrhove.
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni se to čini malo predebelo za 72ojku...., ovo sto ti kazes za lizalice, moze proci al za 35icu... no tu mi se čine bolje oni toz ulošci za kemijske (ne trebaš ih ni farbat Very Happy ) a za 72ojku bih ja probo istokarit od tankog spruea, jest da traje ali ak trebas nest detaljno onda mislim da bude to najbolje
Natrag na vrh
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Herr Flick Napisao/la:
meni se to čini malo predebelo za 72ojku...., ovo sto ti kazes za lizalice, moze proci al za 35icu... no tu mi se čine bolje oni toz ulošci za kemijske (ne trebaš ih ni farbat Very Happy ) a za 72ojku bih ja probo istokarit od tankog spruea, jest da traje ali ak trebas nest detaljno onda mislim da bude to najbolje

hm... da evo baš sad gledam te cjevčice od lizalica, malo jesu prevelike za 72 mjerilo, a ni toz ulošci nije loša ideja.

kako misliš farbu od kemijske istjerat van, a da se ne zasereš cijeli?? Smile
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 2:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zašto tjerat farbu van,samo pokitat i prefrabat u drugu boju.
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kliještima skineš vrh i ispušeš boju u maramicu koju baciš, a unutrašnjost ispereš nečim što otapa tintu
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam mislio staviti prave cahure od kalibra 22, imam 2 prazne i 1 puni metak no to je preveliko za 1/72.
Možda taman za 1/48 ili 1/35.
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je prevelio i za 35 tj. preširoko i predimezionalno. Koje su uopće dimenzije čahure 22.

kinfa-t: poruka promijenjena dana: Ned Velj 25, 2007 6:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
9a4tc
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Te .22 čahure možeš upotrijebiti za recimo Musashi u 1/72... Twisted Evil
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 8:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cahure su duge tocno 1.5 cm a široke 6 mm.
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

te su cahure stvarno prevelike i neupotrebljive pomnozi ih sa 48 ili 35
ispada da im je promjer 35/45 cm a nijedna granata nije toliko siroka
mozda atomska bomba Wink
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro nema veze, maloprije sam uradio 4 male granate od spruea i odlicno su ispale.
Natrag na vrh
Pokryshkin
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 9:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Minesweeper Napisao/la:

mozda atomska bomba Wink

Možda ovolika:

Nuklearno pješačko oružje M388 Davy Crocket. Bojna glava 0.01-0.2 kT. Sorry zbog OT-a, ali nisam mogao propustiti.
Natrag na vrh
Eddie

PorukaUpisano: Ned Velj 25, 2007 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prema vojniku u 1/72 cahura je velika kao pola ove rakete na drugoj slici
samo deblja.
Ako ste me razumjeli
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Pon Velj 26, 2007 9:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo nesto sam isprobavao raditi od spruea sprue stavis u busilicu stegnes, kako busilica vrti vrhom skalpera tokaris iposlije je ispoliras
evo ovako je ispalo
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma