Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Koji airbrush?
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Maki

Član od: 08 Tra 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 8:45 pm    Naslov poruke: Koji airbrush? Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima
Iako ne sudjelujem puno na forumu (uglavnom čitam i koristim savjete vas iskusnijih), molio bih vas za malu pomoć.
Odlučio sam se za kupnju novog airbrusha, a neznam koji bi mi bio najpogodniji. Slažem avione i helikoptere u mjerilu 1/72. Htio bi da mogu sa njim raditi maskirne sheme "free hand" (znači ono bez maskiranja već drito na maketu). Znači trebao bi moći raditi dovoljno tanke linije jer je to ipak mjerilo 1/72.
Bacio sam oko na ovaj novi OMNI MATRIX. Na netu nemogu baš puno naću o njemu. Možda bi sa nekim drugim airbrushem koji je u ponudi Alphe mogao proći jeftinije a da isto zadovoljava moje potrebe.
Stari airbrush je bio bio bottom feed i često mi se puta znalo desiti da mi posudica smeta pa bi sad uzeo gravity feed.
Nadam se da nisam previše zakomplicirao i da ćete mi nekako pomoći.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 8:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam da vecina ljudi ovdje koristi Vegu 1000.

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 9:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

VEGA 1000
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, vega 1000 je i više nego solidan gravity feed...
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vega 1000...super stvar
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 9:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vega 1000.... no ako imas novaca, zasto nebi uzeo i nesto skuplje..... ja bih... Very Happy

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 9:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni VEGA 2000 šljaka kao urica,ali ipak izmi VEGU 1000
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

VEGA 2000
Natrag na vrh
Maki

Član od: 08 Tra 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad sam malo nabrzinu prošaro po netu i ak sam dobro shvatio za vega 1000 postoje tri regulatora mlaza fine, medium i heavy i isto tako i igle i to se mijenja ovisno koliko fino se nešto želi ofarbati. Dal sam u pravu ili sam krivo shvatio?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sa vegom 1000 dobiješ fine diznu. Znači, onu za najtanje crte vući, i to je sve što ti treba. Po mom mišljenju medium i heavy uzmi ak ćeš krečit zidove sa airbrushem...
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 11:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fine ti je dovoljna za sve. Na maketi, mislim.
Natrag na vrh
Ice Demon

Član od: 26 Pro 2006
Mjesto: Marija Bistrica
PorukaUpisano: Pon Velj 19, 2007 11:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vega 1000 i Matrix imaju skoro iste specifikacije.

Vega 1000, 2.5 konja kompresor... Farba ko ludo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site MSN Messenger
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uzmi neki od OMNI brusheva. Moja preporuk OMNI 4000. Jesu skuplji, ali nema gnjavaze s promjenama igli i sapnica, jedan set pokriva sve.
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda da kazes koliko si novaca mislio dati za airbrush.... ovako ces cuti 100 misljenja, a sve ti se svodi na isto - koji god badger uzmes nemozes pogrijesiti......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Uto Velj 20, 2007 12:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bagerovi su do sada koliko vidim dobili sve pohvale,ja kao što rekoh imam VEGU 2000 i nisam požalil što sam cijelo ljeto crnčil za njega Very Happy
Kao što je kolega rekao s Bagerom ne možeš pogriješiti,a kao što vidiš cijene zaista variraju kao i klase,sada koliko je love u pitanju je pitanje.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma