Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

PzKpfw IV "Tiger" I Ausf.E panzer grey? ili?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Pon Pro 05, 2005 2:09 pm    Naslov poruke: PzKpfw IV "Tiger" I Ausf.E panzer grey? ili? Citiraj ovaj komentar

naime, dobio sam na poklon Revellov PzKpfw IV "Tiger" I Ausf.E
u 1:72 mjerilu. Gledam shemu bojanja priloženu uz maketu, ali bih volio obojat ga jednobojno (shema uz maketu je maskirna) pa me zanima da li bi tu funkciju mogla dobiti MM boja Panzer Grey?

Hvala i pozdrav.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Uto Pro 06, 2005 10:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

na E verziji nikako nažalost .! ali ima dosta interesatnih shema i za njega e samo ona iz sastavnice !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 06, 2005 11:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nikako Panzergrau. Na toj inačici je uglavnom obavezan i zimmerit...Inače ja imam u radu Revell ranijeg 1/72 Tigra i kasnijeg "na skladištu" i mislim da je to odlična maketa. Osim rjeđih iznimki kasniji Tigrovi su svi u trobojnoj kamuflaži.
Natrag na vrh
Dario

PorukaUpisano: Uto Pro 06, 2005 11:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možeš ga jednobojno samo ako je bijela... Wink
Natrag na vrh
Zoki
Gost
PorukaUpisano: Uto Pro 06, 2005 12:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dario Napisao/la:
Možeš ga jednobojno samo ako je bijela... Wink

A to je onda još kompliciranije nego bojanje u standardnu kamuflažu Very Happy

Zapravo, možeš ga jednobojno pobojati u dunkelgelb, recimo kao da je tek izašao iz tvornice Wink
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Pro 06, 2005 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ne tražiš autentičnost, pukni na njega koju god boju koja ti se sviđa...
..a ako poslije postaš fotku, naglasi da je to tvoja umjetnička vizija... Wink

von Stuck: poruka promijenjena dana: Uto Pro 06, 2005 1:24 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Goran

Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Uto Pro 06, 2005 1:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na savjetima. Muči me to što nemam airbrush pa me malo frka upustit se u bojanje kistom. Inače, trobojna kamuflaža sa sastavnice je ok, samo kažem... no airbrush today...
Natrag na vrh
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 5:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

možeš ga i obojat po color profilu iz tank power sad sam zaboravio koji točno !!! oznaka mu je f13 ! ja trenutno radim na njemu !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 6:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzerfaust Napisao/la:
možeš ga i obojat po color profilu iz tank power sad sam zaboravio koji točno !!! oznaka mu je f13 ! ja trenutno radim na njemu !

Misliš na ovoga?BTW,Tank Power je 15,ili ti Tiger vol.III od majstora Tadeusa Mellemana Very Happy

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taj Tigar je tzv. hibrid sa kraja rata i ima kasni vozni dio i ranu kupolu...Dobra ga je ideja raditi jer nema zimmerit, pa je posao lakši, a cijeli je zelen. Doduše treba preraditi kupolu...
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oprostite ovo je Offtopic
No zanimljivi su i ostali tigrići iz Gruppe Fehrmann,večina ih je sastavljana iz oštečenih tigrova,a varijacije na temu da boli glava Glavom u zid
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma