Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tanelorn Napisao/la: |
Za kompresore kakvi se nude u Pevecu (opce upotrebe i glasnoce 99 dB) nemam pojma - onda za njih vjerovatno treba nekakav adapter  |
Treba adapter za uši ako je tako glasan!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
TANELORN> da da, bio si brzi, slabije funkcioniram, skuzio sam o cemu si pricao, znaci to crijevo ima vec potreban nastavak za maketarske kompresore, dok za prave kompresore treba jos dodatni adapter...... No, nije svaki kompresor "pevec -99DB", ima i pravih kompresora koji se maltene ni ne cuju, no sad vec idem u OT.....
ZDRAVAC> nesporazum rijesen, vi pricate o nastavku za maketarski a ja za pravi kompresor.
No, sto se tice "plasticne ili nekakve" rucice, mislio sam na ovaj dio oznacen na slici,
neznam od cega je, no metalni (kao ostatak airbrusha) svakako nije..... tako da mi nitko nije podvalio laznjak, u to sam siguran, a sto se ideje da turpijam airbrush.... ja sam za, posudis mi svoj da isprobamo teoriju?  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 4:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
ako na ovo mislis, no opet ti treba nekakav adapter da bi isao na normalan kompresor, kakav ja imam, jer je ovo navojni (ako dobro vidim), a treba ti utisni..... |
"normalan kompresor" Postoje razne vrste ali normalni i nenormalni ne postoje. Prikljucak 1/4" sa navojem je standard, a tvoj kompresor ima valjda onaj bajonet iliti fast coupling prikljucak, a takvih ima nekoliko tipova i nisu kompatibilni pa izgleda niti posve standardizirani i to stvara zbrku. Ocito stvara zbrku - jako ocito - turbo ocito, ali nema veze, glavno da se sprica. Proljece je, dan kao stvoren za setnju i spricanje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
neznam od cega je, no metalni (kao ostatak airbrusha) svakako nije..... |
Na Badger Vegi 1000 taj dio (drška) je metalan, od legure aluminija i magnezija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | tako da mi nitko nije podvalio laznjak, u to sam siguran, a sto se ideje da turpijam airbrush.... ja sam za, posudis mi svoj da isprobamo teoriju?  |
Aaaaaaaaaaaaaaaa, pa ogrebi ga malo sa unutarnje strane gdje sunce nikada ne izlazi! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, znaci nije plastika, nego nesto.....
Iako, o nestandardnosti tog "ubodnog" prikljucka bi se dalo raspravljati, van okvira maketarenja, svi kompresori koje ja vidjeh i s kojima sam radio su imali takav, identicni prikljucak, pa i sav alat namjenjen za prikljucivanje na kompresore ima isti takav, navojni je jako rijedak, a i onda ide uz pomoc nekih adaptera, pa bas se i nebih slozio da su to izolirani slucajevi, nestandardizirani, nekompatibilni i slicno. U okviru maketarskih kompresora svakako, no za ostalo.....
No, da covjeku vise ne spamamo topic.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| keko
| | Član od: 11 Lis 2006 | | Poruke: 57 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Ned Sij 07, 2007 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Na Revell Standard Class imaš filter za vodu i možeš zavidati oba dva crijeva, dali želiš onog od Hanica ili onog tankog plastičnog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 11, 2007 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | | Je su li Badger airbrushevi iznutra kompletno metalni? |
Mislim da te zanimaju brtve a one su ili gumene ili teflonske .
Ovo prvo ti ne savjetujem (radi nitra) a koji šta ima iznutra iskreno nemam pojma mada mislim da ovo prvo otpada .
Ali to puštam drugima koji imaju te brash-eve .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Sij 11, 2007 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
| bebonja Napisao/la: | | Timmy Napisao/la: | | Je su li Badger airbrushevi iznutra kompletno metalni? |
Mislim da te zanimaju brtve a one su ili gumene ili teflonske .
Ovo prvo ti ne savjetujem (radi nitra) a koji šta ima iznutra iskreno nemam pojma mada mislim da ovo prvo otpada .
Ali to puštam drugima koji imaju te brash-eve .
 |
Moja preporuka Vega 1000/2000 iz chipoteke / alphe sa fine diznom...
Brush koji i više nego zadovoljava... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|