Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kitanje...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Uto Stu 29, 2005 5:59 pm    Naslov poruke: Kitanje... Citiraj ovaj komentar

Evo par pitanja ako mi možete odgovoriti bio bih vam svima zahvalan.

Zanima me da li se mora da bi se obavilo kitanje skinuti boja s dijela koji će biti kitan ili se može kitati na boju Question Pitam zato jer su na dijelu makete već 2 sloja boje pa ne bih htio baš to skidati ako ne moram...

Koji kit koristite općenito Question Čuo sam da je auto-kit sasvim u redu...

Pozdrav i još jednom hvala!
Johnny Cool
Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Uto Stu 29, 2005 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno ne znam mora li se boja skidati prije nanošenja gita, ali ako češ već stavljati na 2 sloja boje morat češ išmirglati nakon nanošenja, te opet nanositi boju.

Ja osobno odmah nakon gitanja nanosim aceton koji omekšava i izglađuje git pa nakon toga je potrebno manje šmirglanja.

Prouči ovo:
http://www.swannysmodels.com/Seams.html
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Stu 29, 2005 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako staviš kit na boju, obično otpadne Exclamation
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2005 12:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja se nebi upuštao u kitanje dva sloja boje.Ljuštit če se samo je pitanje vremena.

Very Happy
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2005 12:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kit za polystiren (plastiku od koje su izrađene makete) sadrži otapala koja omogučavaju da se kit dobro i trajno veže za plastiku.
Nanošenje kita na sloj boje je velika greška, kit će djelomićno nagristi boju, neće "zagristi u plastiku" jer je sloj boje barijera između kitaa i plastike, i onda će na kraju balade sve otpasti.

U maketarstvu nije najbrže rješenje ujedno i najbolje rješenje . Upravo suprotno, naoružaj se strpljenjem, i postići ćeš puno bolji rezultat, i u kitanju, i u bojanju, i u svim drugim tehnikama koje se koriste pri izradi maketa.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2005 8:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:
Kit za polystiren (plastiku od koje su izrađene makete) sadrži otapala koja omogučavaju da se kit dobro i trajno veže za plastiku.
Nanošenje kita na sloj boje je velika greška, kit će djelomićno nagristi boju, neće "zagristi u plastiku" jer je sloj boje barijera između kitaa i plastike, i onda će na kraju balade sve otpasti.

U maketarstvu nije najbrže rješenje ujedno i najbolje rješenje . Upravo suprotno, naoružaj se strpljenjem, i postići ćeš puno bolji rezultat, i u kitanju, i u bojanju, i u svim drugim tehnikama koje se koriste pri izradi maketa.

.."vrijeme,strpljenje..." rekao je i...? Čija je to uzrečica,ha?Sigurno nije bio maketar, ali vrijedi izvrsno i u našem hobiju. Rolling Eyes Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Johnny_IC
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 30, 2005 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Žach Napisao/la:

.."vrijeme,strpljenje..." rekao je i...? Čija je to uzrečica,ha?Sigurno nije bio maketar, ali vrijedi izvrsno i u našem hobiju. Rolling Eyes Wink

Strpljenje mi je u rukavima i krećem u bitku!

P.S. Pobjeda je naravno moja... Very Happy Hvala
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Čet Pro 01, 2005 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed !

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma