Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Pro 02, 2006 9:49 am Naslov poruke: Kompresori - samogradnja, traže se! |
|
|
Žena-zmaj mi zviznula veto na SA kompresor u Alphi pa moram riješiti pitanje izvora zraka na neki drugi način. Molio bih zato koji nacrt i malo podrške, naravno, ako može!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Pro 02, 2006 11:39 am Naslov poruke: |
|
|
hm, bilo je dosta rijeci o samogradnji kompresora, potrazi malo ovdje po forumu, no nekako mi se cini da je ekipa takve stvari uvijek prepustala nekim majstorima da odrade........
uglavnom, ono sto bi ja prvo nabavio je kompresor od frizidera ili klime, bocu od par litara (po mogucnosti od nekog vatrogasnog aparata), dobar manometar s izlazom te separatorom tekucine, pa bi onda trazio nekog dovoljno strucnog da to sve slozi u jednu cjelinu..... no nisi rekao koliko novaca planiras izdvojiti za tu pricu, jer ako ima love imas puno vise varijanti..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 02, 2006 2:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala na uputama! Bit cijele je priče je čim manja buka, zgrada ima izuzetno slabu zvučnu izolaciju među stanovima. Malo više love i nije problem samo ako se može razdijeliti po komponentama ili u rate. Ne bi bilo loše ni da na kraju pofotkamo cijeli proces i uploadamo ga na stranice za buduće naraštaje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Pro 02, 2006 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
cijeli proces izrade je, kako je traljo rekao, vec dokumentiran na vise mjesta, a ako znas engleski onda proguglaj malo, svega se da naci.....
no, zar ti nije jednostavnije, kad vec novci nisu u pitanju, otici kod nekog majstora koji popravlja frizidere i objasniti mu sto zelis napraviti, on to u jako kratkom roku moze odraditi, jer ima sve potrebne komponente, osim eventualno boce, a nju mozes nabaviti u nekom servisu vatrogasnih aparata.... posto je igrom slucaja kod mene servis vatrogasnih aparata i majstor koji radi frizidere u krugu od 20 metara, za par minuta sam saznao koliko bi me ta prica izasla, a to je 300 kuna za kompresor i rad, s time da je boca besplatna (za mene), no kako imam 2 kompresora i radionu, nije mi tih rad imperativ, pa nisam ni isao u tu investiciju....
sad sam se raspisao, no ono sto ustvari zelim reci, je da to nije petominutni projekt i da odredjeno znanje covjek treba imati, pa sto da se zezas s time, kad ima netko tko ce to puno brze odraditi, a kostat ce zanemarivo skuplje u odnosu da sve komponente sam nabavljas.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Pro 17, 2006 1:38 am Naslov poruke: |
|
|
Da ne otvaram novi post , zanimam me gdje ste nabavili regulator pritiska za ove "uradi sam" kompresore ! Naime kupio sam novi kompresor ( stari riknuo na Elefantu ) ali problem je u tome da na njemu ne mogu regulirati izlazni tlak ! Pošto bez njega ne mogu niti pomišljati na farbanje treba mi taj dodatak al neznam gdje da ga kupim i koliko košta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Pet Pro 29, 2006 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Kad sam prodavao ventil sa manometrom svi ste mudro šutjeli ...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Pro 29, 2006 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Wittmann Napisao/la: | Kad sam prodavao ventil sa manometrom svi ste mudro šutjeli ...  |
Nisu prepoznali pravu priliku......
Kupit ga mozes u trgovini koja prodaje kompresore, alat i slicno, no da te razveselim, cijena ti je poprilicna, recimo ja sam vidio jedan sa 2 izlaza te separatorom tekucine bio je 500 i nesto kunica, znaci neki osnovniji sa 1 izlazom bez dodataka, minimum 300-400 kuna, a za te pare vec kupis maltene novi kompresor..... jos ako (zavisno od konstrukcije kompresora, odnosno dali je to rijeseno na neki drugi nacin) ima i ulogu sigurnosnog ventila te sklopke za paljenje gasenje, cijena moze biti poprilicna...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Sub Pro 30, 2006 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Moj je imao filter i za ulje i za vlagu i to sve za samo 200 kn pa nek si ekipa malo razmisli!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 30, 2006 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Wittmann Napisao/la: | Moj je imao filter i za ulje i za vlagu i to sve za samo 200 kn pa nek si ekipa malo razmisli!  |
Našao sam ja toga , kupljen , radi ko urica  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|