Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| TangoHotel
 | | Član od: 10 Velj 2006 | | Poruke: 291 | | Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost |
|
Upisano: Ned Ožu 12, 2006 4:07 pm Naslov poruke: Jel ovo Lučko? |
|
|
Evo nakon kopanja po kompu naletio sam na par zanimljivih fotki sa eBaya. Na ovoj mi hangar i stajanka izgleda jako poznato.
Šta vi kažete?
pozdrav,
TH
TangoHotel: poruka promijenjena dana: Ned Ožu 12, 2006 10:06 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ožu 12, 2006 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti misliš da je to današnji hangar A.K. Zagreb? _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
Današnji hangar AKZG je za vrijeme rata bio u Vel. Gorici (Ne znam točnop Pleso ili Kurilovec) i polije rata je pripadao AKVG pa ga je tijekom kasnih '50tih ili ranik '60tih AKZG "prisvojio" i montirali su ga na trenutnu lokaciju. A takvih hangara je bilo po cijeloj NDH recimo na Borovu itd.
Moižda Jeras zna nešto više?!?
PS: na ovoj fotki se ne vidi zgrada današnjeg "aerotela" koja izgleda dosta staro ali kad je građjena ne znam.  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Uto Pro 05, 2006 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad sam vidio da je ovo pitanje ostalo neodgovoreno...
Zgrada 'Aerotela' je sagrađena na Lučkom nakon rata, kad je civilni zračni promet preseljen s Borongaja na Lučko, koje ja tako postalo zračna luka Zagreba.
Imam negdje fotku hangara na Kurilovcu, budem je usporedio s današnjim hangarom AK Zagreb. Zanimljiva informacija da je taj hangar preseljen s Kurilovca (Velike Gorice) na Lučko. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Sri Pro 06, 2006 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | Sad sam vidio da je ovo pitanje ostalo neodgovoreno...
Zgrada 'Aerotela' je sagrađena na Lučkom nakon rata, kad je civilni zračni promet preseljen s Borongaja na Lučko, koje ja tako postalo zračna luka Zagreba.
Imam negdje fotku hangara na Kurilovcu, budem je usporedio s današnjim hangarom AK Zagreb. Zanimljiva informacija da je taj hangar preseljen s Kurilovca (Velike Gorice) na Lučko. |
Znam da su starci u klubu stalno na Lučkom slinili "ETO NAŠ HANGAR" a AK VG je osnovan 1953. tako da neznam koje je to godine točno bilo jer dr. Robića koji je bio prijecednik više nije s nama a on je pričao kako je ko klinac na Kurilovcu gledao kak njemci lete i jedrilice koje su bile tamo... _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 06, 2006 9:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto mi nije jasno .
Ja recimo ne vidim fotku .
Jel možda obrisana ili vi to virtualno .... ?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 07, 2006 1:14 am Naslov poruke: |
|
|
Kad smo već kod prepoznavanja letilišta, može li još netko sa sigurnošću potvrditi da je ovo Rajlovac (Jeras kaže da jest, a i ja sam gotovo uvjeren).
No, u principu me više zanima koji povod je ovog postrojavanja i tko je "ujo" u čiju počast je ono priređeno.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Čet Pro 07, 2006 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| bebonja Napisao/la: | Nešto mi nije jasno .
 |
Fotka se prije vidjela ali je više nema, zašto ? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Cigla
 | | Član od: 07 Svi 2006 | | Poruke: 63 | | Mjesto: Karađorđija |
|
Upisano: Čet Pro 07, 2006 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Na slici je verovatno Ante Vokić, verovatno na proslavi godišnjice NDH, 10. aprila 1942. ili 43. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Pro 07, 2006 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | | bebonja Napisao/la: | Nešto mi nije jasno .
 |
Fotka se prije vidjela ali je više nema, zašto ? |
zato što se koriste hostevi koji brišu fotke nakon nekog vremena, nažalost ovo nije jedina tema na kojima se ostalo bez fotki, a još je žalosnije što je tako s večinom fotki upravo u ovom dijelu foruma koja se tiće HR povijesti.
npr. ja koristim imageshack (kod svih foruma koji nemaju upload na svoj server) i dosad nisam primjetio da je nestala bilo koja fotka s tog servera |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 07, 2006 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: |
zato što se koriste hostevi koji brišu fotke nakon nekog vremena, nažalost ovo nije jedina tema na kojima se ostalo bez fotki, a još je žalosnije što je tako s večinom fotki upravo u ovom dijelu foruma koja se tiće HR povijesti.
npr. ja koristim imageshack (kod svih foruma koji nemaju upload na svoj server) i dosad nisam primjetio da je nestala bilo koja fotka s tog servera |
Kod mene sasvim obrnuta situacija. Sa Imageshackom nikad nisam imao srece, a sa photobucketa mi se nikad slika nije izbrisala sama od sebe tako da ga ja ne bih svrstao u "hosteve koji brisu fotke nakon nekog vremena"...
Oprostite na OT.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
|
Upisano: Čet Pro 07, 2006 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ustaša na fotki ima tri 'čvarka' na orukavlju...satnik? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|