Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 11:28 am Naslov poruke: Crni 4 i crni 10 - oznake |
|
|
Bitno je napomenuti da ti decali nisu potpuni, nažalost nedostaje im grb koji prikazuje glavu koze u skeletnom kvadratnom okviru,koji se nalazio ispod kabine.No koliko čujem i to će uskoro biti rješeno!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Bitno je napomenuti da ti decali nisu potpuni, nažalost nedostaje im grb koji prikazuje glavu koze u skeletnom kvadratnom okviru,koji se nalazio ispod kabine.No koliko čujem i to će uskoro biti rješeno!  |
a gdje to čuješ i koliko uskoro? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 1:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| DavorŠotman Napisao/la: |
....
ostala je jedino crna 4ka i nešto štencila ,pa ako ti zatreba, mogu ti poslati bar to
|
Hvala na ponudi ali ajde da pričekamo tigerov odgovor pa ako bude zadovoljavajući neće trebati u suprotnom bi uzeo pa probao pomoću ove nešto iskemijat
Što se tiće oznake s kozom jel ona bila i na obje strane ili samo na desnoj? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DavorŠotman
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 375 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| pretpostavlja se da su koze bile na obje strane, ja sam ju nacrtao teh.olovkom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vidio sam i to si super odradio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koga interesuje "crni 4" sa bedzom koze ali u razmeri 1/72 imace ga uskoro na novom Lift Here setu dekala... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Koga interesuje "crni 4" sa bedzom koze ali u razmeri 1/72 imace ga uskoro na novom Lift Here setu dekala... |
E to je super vijest, kad se već radi 1/72 napravite i pokojeg 1/48  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 6:21 pm Naslov poruke: |
|
|
pa videcemo, verovatno cemo da ga ponovimo nesto kasnije u 48 (isti ili izmenjen)
Na setu su "balkanski" axis gustavi - hrvatski, nemacki, madjarski, bugarski i rumunski i svaki moze da se napravi jer nema oznaka koje se poklapaju!
U zavisnosti kako ovaj set prodje u planu je jos jedan slican, ali i jedan od Gustavima iz '46-'50, znaci u posleratnim oznakama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2005 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="hornet"] | DavorŠotman Napisao/la: |
....
Što se tiće oznake s kozom jel ona bila i na obje strane ili samo na desnoj? |
Bila je na obe strane-vidi slike pod topicom: predzadnji broj Hrvatskih krila.Mislim da je sa jedne strane amblem koze žut, a sa druge crn (to nije grb-nema heraldičke karakteristike) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Neka ga zove kako tko želi, riječ je o oznaci 2. lovačkog zrakoplovnog jata ZNDH. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 1:28 am Naslov poruke: |
|
|
E o toj kozi sam čuo priče kakvih nema... Pa evo i par pitanja od mene:
JEL SIGURNO BILA KOZA SA JEDNE STRANE ŽUTA, A S DRUGE CRNA? Kakve to logike ima i što je predstavljala?
KAKO SE BOJA UOPĆE MOŽE ZNATI KADA NE POSTOJE VALJANE FOTKE U BOJI? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 1:40 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Bila je na obe strane-vidi slike pod topicom: predzadnji broj Hrvatskih krila.Mislim da je sa jedne strane amblem koze žut, a sa druge crn |
Tamo se vidi samo na lijevoj strani a na nju sam i mislio jer do sad sam uglavnom i vidio fotke samo sa lijeva di je koza uočljiva, a kamo li da se vidi boja žuto-crno. Gore kad sam spomenuo desnu stranu mislio sam u stvari na lijevu
EDITIRANO BY JA nekoliko min posli
Našao sam sliku crne 4 iz falconara s desna di se vidi, slabo ali se ipak vidi
| Citat: | | Neka ga zove kako tko želi, riječ je o oznaci 2. lovačkog zrakoplovnog jata ZNDH. |
Ma znamo mi to ali je jednostavnije reći koza ili oznaka s kozom nego 2. lovačkog zrakoplovnog jata ZNDH. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 1:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Mislim da je jarac/koza na obje strane žute boje, samo što zbog svjetle podloge izgleda tamno. Usporedite samo s trokutićem koji označava tip goriva na gornjem dijelu trupa, a koji je pouzdano žut - čini se da je to ista boja. Njemačka žuta je bila prilično tamna (skoro oker), pa može ostaviti jaki kontrast prema svjetloj podlozi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2005 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
Ma naravno, to je koza
Nema logike da je na jednoj strani zrakoplova oznaka u jednoj, a na drugoj strani u drugoj boji. Ali je očigledno riječ o šabloni kroz koju se zračnim kistom nanjela oznaka.
Na 'crnom 4' oznaka bi mogla biti u žutoj boji.
Na 'crnom 10' oznaka djeluje tamno, ali bi isto mogla biti u žutoj boji.
Postoji fotografija Bückera Bü 181 koji ima istu oznaku u svijetloj boji, moguće žutoj. (Zrakoplovstvo NDH, Frka/Novak/Pogačić, str. 279) Zanimljivo je da se ta fotografija datira 2.12.1944. što znači da oznaka potječe iz 1944. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Pon Stu 28, 2005 8:33 pm Naslov poruke: crni 4 i 10 |
|
|
| Sto se to dogodilo, je li netko pobrisao postove na drugoj stranici??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|