Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

SU-24 Zvezda 1/72
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
hugo
Gost
PorukaUpisano: Pon Stu 27, 2006 6:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kao pravi,a najviše mi se sviđa kako si ga obojao Very Happy
Natrag na vrh
beginner
Gost
PorukaUpisano: Pon Stu 27, 2006 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim darevell ima zvezdinu plastiku. Na okviru mu je embosirano piše zvezda i nacrtan je logo zvezde.
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Stu 27, 2006 8:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ustvari, radi se o kvaliteti plastike, kalup ko kalup, no kako je maketa dosta neprecizna sto se tice sastavljanja, puno lakse bi bilo raditi s revell plastikom, koja je tvrdja od zvezdine pa me zato zanimalo dali se radi samo o istom kalupu ili o istoj plastici....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
beginner
Gost
PorukaUpisano: Pon Stu 27, 2006 9:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni se plastika ponašala kao i na svakoj drugoj revell maketi, a sa zvezdom još nikad nisam radio pa ne znam
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pon Stu 27, 2006 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma zvezdina je meni osobno dosta mekana, sto ja znam, nekako ljigava pogotovo kod urezivanja panela, dok s revell plastikom nikakvih problema.......

Natrag na vrh
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sub Pro 09, 2006 6:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper,kakve si to boje koristio?Imas negdje reference,ili nekaj?
Sad cemo vidit kad ja slozim svog konverziranog C>B koji ce ispast bolje! Mr. Green

eh sto volim taj avion.... Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Reaper

PorukaUpisano: Sub Pro 09, 2006 1:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sto se boja tice, ako se ne varam, po zvezdinoj shemi bojanja, koriste se military brown / sand kombinacija gore, te light ghost gray??? dolje..... no meni to nikako nije sjelo, jer (iako su ovakve maskirne sheme rijetke, vecina ih je sivo-bijela, barem sto se rusa tice) military brown mi je jednostavno pretamno djelovala, dok je donji dio vise vukao na plavkasto..... revell, s druge strane navodi svoje boje, 16 i 88 za gore, a 55 za dolje....

no, ni ovo mi nije djelovalo realno, 55-tica je jednostavno preplava, dok je 88 pre-krem, tako da me ni to nije zadovoljilo.... daljnom potragom nasao sam 3 ili 4 varijacije na temu, no sve te boje mi jednostavno nisu sjedale, ili su bile pretamne ili presvjetle....

tako da sam se ja, vise na osnovu svog osjecaja, nego neke reference, odlucio za ovu kombinaciju, dali je to 100% tocno, vjerovatno nije, no djeluje mi puno realnije nego revell ili zvezda prijedlog boja.... no, da skratim, koristio sam slijedece boje....

revell 16 - sand
revell 382
donja strana je prvo spricana revell 55, a onda jos jedan sloj revell 49

s time sto je gornja strana prvo shejdana sa crnom, granit sivom i tamno smedjom, tako da je i sama nijansa s s gornje strane ovisila o podlozi na koju je dosla.....

koliko je realno - nemam pojma, meni je ok, ljudi kazu da je ovako na maketi gledano pogodjeno fino, a ti procjeni koliko se ova prica na tebe odnosi, jel ti odgovara moj izbor boja ili ces nesto drugo..... Very Happy

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma