Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Sri Velj 25, 2026 1:56 pm Naslov poruke: Model Factory Hiro - Alfa Romeo Tipo 33 Stradale |
|
|
Jednog dana, prije koju godinu, zove mene moj dobri prijatelj Miha i kaze - čuj, neki tip na fejsu prodaje hrpu MFH maketa, cijene su dobre, aj vidi jel ti sta interesantno. I tak ja bacim oko i među 20ak maketa stoji ova Alfa, a trazio sam ju vec neko vrijeme, al je cijena bila presudni faktor, nekako mi je uvijek bila preskupa. I tak mi u neki dogovor, Miha naso nesto za sebe, čovjek jos spustio cijenu i gratis postarina. I tako je ova ljepotica sletila kod mene, a nema mi draže nego slagat Alfe i Lancie
Sve čvrsto spakirano, maketa je sva metalna osim resinskog bodyja. resin bez rupica, čvrst formom, a mekan za obrađivanje. Jedini problem je sto straznja svjetla nisu bila u kutiji, ne znam jesu li se izgubila ili što, ali nije ih bilo. Mailao sam MFH-u, ali nikakav odgovor nisam dobio, taman je gazda bio preminuo pa su mozda bili i malo u rasulu sto se dalo sa interneta procitat
Srecom su svjetla sa Lancie 037 pasala, a imao sam jednu viška
I tako se krenulo
Sa maketom se dobiju sve Ĺľice i kablovi koji su potrebni
Jedino sto sam dodao su unutarnji paneli vrata, štanga iza sjedala na koju se vežu pojasevi i zadebljanje na rubu zadnje haube radi sigurnijeg pricvrscivanja pokrova motora
malo mokapiranja i savijanja metalnih okvira prozora i svjetala
To je bio najgori dio cijelog builda, vacuform prozori i PE okviri, uzelo Ĺľivaca ....
složeno sve, spremno za šarafljenje
Malo mokapiranja još prije poliranja, skupljanje motivacije za 5 sati trljanja
sve polirano, zacrnjeno i poljepljeno
podnica i body se drže sa 4 šarafa, sve je prilično teško
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 547 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Sri Velj 25, 2026 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
 _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Velj 25, 2026 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | Prelijepo!! FantastiÄŤno!!
Koja ljepila si koristio za sav ovaj metal i PE s vacuformom?? |
Sve CA ljepilo
Negdje jako malo, negdje premalo pa ponovio, al bolje tako nego da ga je previse _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 26, 2026 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
Brutalno zgleda sve. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Sub Velj 28, 2026 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super, ovi prozori s okvirima se zbilja čine kao noćna mora. Interesantno da tvoja ima brisač s gornje strane, a ove za primjer s donje. To su čari tih automobila u malim serijama da ne možeš pronaći dva ista na slikama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Velj 28, 2026 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ova moja je mislim bila prototip, prva, zato je sa gornje strane _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|