Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Ivo P.
 | | Član od: 21 Pro 2013 | | Poruke: 85 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Pro 11, 2025 11:00 pm Naslov poruke: Temeljna boja |
|
|
Pozdrav,
imam pitanje vezano uz temeljnu boju, zanimaju me vaša iskustva... Postoji li neka temeljna boja koja se ne treba razrjeđivati? Prije sam koristio AK, samo sam je ulio u airbrush i špricao. U zadnje vrijeme koristim također, AK 3rd generation, ali nisam zadovoljan, primer je sive boje. Naime, ako ga koristim nerazrijeđenog, nekako je gust, zrnat, isto tako, ako ga razrijedim, isto mi se brzo zaštopa airbrush. Koristim iglu 0,3. Eventualno nešto krivo radim... Hvala! _________________ Lijepi pozdrav!
Ivo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Pro 12, 2025 8:03 am Naslov poruke: |
|
|
Mr. Surfacer 1000 ili 1200. Možeš dodavati Tamiya ili Real color boje da dobiješ tamniji ili pink/zeleni/whatever primer. Ja ga razredjujem sa nitro razredjivaćem.
Alternativno koristim Tamiya crnu + nitro. Mix mi je cca 1:1, 2-3 tanka sloja. Spreman je da primi boju par minuta nakon nanošenja, super se brusi. Nije ni skupo, kad gledaš da ti treba par kapi Tamiya boje, a litar nitra ti je par € i izdrži xyz maketa + čiščenja airbrusha. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | | Član od: 29 Stu 2006 | | Poruke: 556 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 12, 2025 7:58 pm Naslov poruke: Re: Temeljna boja |
|
|
| Ivo P. Napisao/la: | Pozdrav,
Naime, ako ga koristim nerazrijeđenog, nekako je gust, zrnat, isto tako, ako ga razrijedim, isto mi se brzo zaštopa airbrush. Koristim iglu 0,3. Eventualno nešto krivo radim... Hvala! |
imam ista iskustva sa AK primerom i na kraju ga koristim kao sivu boju ali samo sa kistom na raznim malim djelovima. AK u AB nikad više bilo razrjeden sa AK thinnerom, alkoholom ili vodom
AMMO boje su mi bolje, za njih ni nemam primer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivo P.
 | | Član od: 21 Pro 2013 | | Poruke: 85 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Sij 02, 2026 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na odgovorima! Bitno da nemam samo ja problema  _________________ Lijepi pozdrav!
Ivo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2026 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Za mene postoji samo jedan odgovor, Mr Surfacer 1200 ili 1500, razrijeden 1:1 sa Mr. Leveling Thinnerom.
Ja cuvam stare bocice od Mr surfacera, i tamo ga razrijedim tako da ne moram svaki put. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|