Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

17. CRNA kRALJICA
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mig-28

Član od: 07 Sij 2018
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:

Blue thunder je helikopter, jelda?

Ne blue thunder vec plavi grom. Kategorija V3
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mig-28 Napisao/la:
Duka Napisao/la:
A da usporedite i dužine piše? Možda vam to pomogne odrediti tko je više u pravu.

Pa vidim ja da Ivča hoce jedan dick measuring contest. Ali meni ne pada na pamet doxxat se radi duzine kurca...

Opa, sad smo malo i u vrijeđanje otišli. Sada ću ja lijepo kao Mark Twain....
Natrag na vrh
Mig-28

Član od: 07 Sij 2018
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:

Opa, sad smo malo i u vrijeđanje otišli. Sada ću ja lijepo kao Mark Twain....

kolega, ti si prvi poceo sa optuzbama na velicinu ega i ostalih pogrdnih naziva, nemojmoj se sad pravit da smo zaboravili

uostalom, cime sam te uvrijedio? sto sam rekao da zelis dick measuring contest a ocito zelis jer vec drugi me cimas da se doxxam
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 5:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Dario Napisao/la:
2851cz Napisao/la:
Ma nisam ja tu da sudim
Nemam ništa protiv da ga ispričaš naravno

A onda ništa. Neda mi se tipkat toliko ako nije neki interes. 😜

Mene interesira

Kolege suci sude za stolom do. Zbog velikog broja maketa sudi se po principu "izdvajamo vrhunske za detaljan pregled za prva tri mjesta", ostali sa strane. Ostaje 5-6 najboljih izdvojeno. Dolazi organizator u panici kako treba završit i objavit rezultate i podijelit nagrade. Suci kažu da nisu još pregledali detaljno najbolje uratke. Organizator s metar od stola pokazuje prstom, ova prva, ova, druga, ova treća, kraj. Taman da će otić, jedan od sudaca napomene da još moraju izabrat naj rad u specijalnoj kategoriji (neka posebna nagrada ili nešto je bila). Organizator, opet s metra daleko, 2 sekunde gleda, upre prstom u jednu, daj ovom i ode.

Namještanje i pogodovanje, ne.
Pošteno suđenje, ne.

Da ljudi katkad precjenjuju svoje radove, da.
Da organizator katkad ide prečacem i to prešućuje, da.

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
werewolf

Član od: 21 Velj 2008
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na šta ja čitajući trošim vrijeme! Shocked

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

werewolf Napisao/la:
Na šta ja čitajući trošim vrijeme! Shocked

A tek jos sa odgovorom?😃

Natrag na vrh
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2022 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ak ne padne neka fajn šora, sve je ovo za ćurac. Prosim lepo. Very Happy
Natrag na vrh
blaž

Član od: 21 Tra 2010
Mjesto: Ivanić-Grad
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2022 8:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moje najbolje rješenje:jednostavno odlučim ne ić na CK više i to je to,i tak ima još drugih natjecanja,tak da me to ne dira previše,jedino na buvljak i pogledat makete,malo druženje i bok
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2022 8:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dario Napisao/la:
Iwtcha Napisao/la:
Dario Napisao/la:
2851cz Napisao/la:
Ma nisam ja tu da sudim

Mene interesira

Kolege suci sude za stolom do. Zbog velikog broja maketa sudi se po principu "izdvajamo vrhunske za detaljan pregled za prva tri mjesta", ostali sa strane. Ostaje 5-6 najboljih izdvojeno. Dolazi organizator u panici kako treba završit i objavit rezultate i podijelit nagrade. Suci kažu da nisu još pregledali detaljno najbolje uratke. Organizator s metar od stola pokazuje prstom, ova prva, ova, druga, ova treća, kraj. Taman da će otić, jedan od sudaca napomene da još moraju izabrat naj rad u specijalnoj kategoriji (neka posebna nagrada ili nešto je bila). Organizator, opet s metra daleko, 2 sekunde gleda, upre prstom u jednu, daj ovom i ode.

Pošteno suđenje, ne.

Jel ovo od ove godine ili?? Svake godine netko izađe sa istom ili sličnom pričom... povijest se ponavlja....
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2022 12:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde ljudi daj te se smirite i shvatite da ovo radite iz svog gušta (valjda) ,a ne iz zarade i slave... na kraju dana kad podvućete crtu i kad se pogledate u ogledalo mi i dalje slažemo plastične igračke..

Ne branim ni jednu stranu ,nisam ni ćesto na natjecanjima ni kako posjetitelj ,a odavno ni kako natjecatelj (iako imam dosta medalja iza sebe, ako to netkomu znaći nešto ,meni osobno ne ,ćak ne znam ni gdje su mi). U doba kad sam se ja natjecao početak dvijetisučitih (pred internetsko doba Smile )to je bila dobra prilika za upoznavanje maketara ,razmjenu informacija i novosti i pokazati šta si radio to su prvenstveni razlog zašto sam se natjecao tada.. Evo ove godine sam bio zbog klinca koji se želio natjecati i isto zamjetio par stvari većinom iz svijeta klinaca i juniora ove regularne makete natjecateljske nisam previše ni ogledavao nisam ni jednu od ovih koje vi tvrdite da su best of show ili bi trebale bit previše zgledavao jel eto nisu moj đir pa su mi stoga bolje bile neke diorame i neke druge stvari...

Suzdržavam se već par dana hoću li il ne ovo reći ,al evo reči ću pa nek me hejta tko hoće...
U "vitrini" recimo gdje su bile izložene makete iz domovinskog rata sam vidio na jednom tenku ono kardinalnu grešku ,ali ono krivi dio tenka na tenku za koji postoji 10tak fotki i zna se da taj dio nije imao, ali eto netko ga je izložio (ako sam dobro shvatio to su makete iz fundusa Policijskog muzeja???
Bilo je tu dosta krivo prijavljenih maketa (ja sam najviše obraćao pozornost na dječje kategorije jel mi se mali tamo natjeco) tako sam vidio juniore koji su se natjecali u kategoriji djece DO 12g.
Zatim bilo je tu i maketa jako dobro odrađeno s airbrushem.... teško za djete DO 12g. Confused al vjerujem da ima svakojakih lumena danas... A zanimljivo ćuo sam priču (dakle ne znam jel istina ,ali osoba me uvjerava) da se klinac natječe sa tatinom starom maketom...
Tako da ima u maketarstvu DOOOOOOSTA ega i svakojakih slučajeva tako da sumljam da je sve krivica samo organizatora....
CK i dalje po meni ostaje najveće natjecanje u Hr svidjele se to nekom il ne... Meni se osobno ne sviđa stil HVMUa oko nekih stvari ,ali ne mogu reć da su svi u HVMU krivi za to ,opet ekipa se skupila ,organizirala i napravila neke stvari u organizacijskom smislu koji neki Klubovi /udruge mogu samo sanjati ,a nekima je jedini odgovor na to sprdanje ,što je opet po meni dno...... Ja eto nisam dio nikakvih klubova ni udruga ,imam svoj mali krug maketara poznanika sa kojima rado komentiram makete, neke eto zbog raznoraznih životnih mogučćnosti vidim vrlo rijetko a rado bih sa njima uz pivicu trabunjao 3-4sata o maketama,maketarstvu i povjesti...

I sad zaključak Very Happy: zašto smo mi kao narod toliko u qurtzu da ne vidimo da bi nam bilo svima bolje da skupimo glave i probamo razumjeti jedni druge ,a ne konstantno se glođati oko svega ,kad se skupimo možemo postići vrhunske stvari ,ali mi se rađe svađamo i ogovaramo/podjebavamo zato nam makete rade drugi, zato nam dekale za naše povjesne objekte rade drugi, zato knjige o našoj povjesti pišu neki drugi... Ajde MIG i Ivča na pivo i zapite se ko ljudi i vidjet čete da imate više toga zajedničkog nego različitog Pivo
Moky

Član od: 15 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2022 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Ajde ljudi daj te se smirite i shvatite da ovo radite iz svog gušta (valjda) ,a ne iz zarade i slave... na kraju dana kad podvućete crtu i kad se pogledate u ogledalo mi i dalje slažemo plastične igračke..

Ne branim ni jednu stranu ,nisam ni ćesto na natjecanjima ni kako posjetitelj ,a odavno ni kako natjecatelj (iako imam dosta medalja iza sebe, ako to netkomu znaći nešto ,meni osobno ne ,ćak ne znam ni gdje su mi). U doba kad sam se ja natjecao početak dvijetisučitih (pred internetsko doba Smile )to je bila dobra prilika za upoznavanje maketara ,razmjenu informacija i novosti i pokazati šta si radio to su prvenstveni razlog zašto sam se natjecao tada.. Evo ove godine sam bio zbog klinca koji se želio natjecati i isto zamjetio par stvari većinom iz svijeta klinaca i juniora ove regularne makete natjecateljske nisam previše ni ogledavao nisam ni jednu od ovih koje vi tvrdite da su best of show ili bi trebale bit previše zgledavao jel eto nisu moj đir pa su mi stoga bolje bile neke diorame i neke druge stvari...

Suzdržavam se već par dana hoću li il ne ovo reći ,al evo reči ću pa nek me hejta tko hoće...
U "vitrini" recimo gdje su bile izložene makete iz domovinskog rata sam vidio na jednom tenku ono kardinalnu grešku ,ali ono krivi dio tenka na tenku za koji postoji 10tak fotki i zna se da taj dio nije imao, ali eto netko ga je izložio (ako sam dobro shvatio to su makete iz fundusa Policijskog muzeja???
Bilo je tu dosta krivo prijavljenih maketa (ja sam najviše obraćao pozornost na dječje kategorije jel mi se mali tamo natjeco) tako sam vidio juniore koji su se natjecali u kategoriji djece DO 12g.
Zatim bilo je tu i maketa jako dobro odrađeno s airbrushem.... teško za djete DO 12g. Confused al vjerujem da ima svakojakih lumena danas... A zanimljivo ćuo sam priču (dakle ne znam jel istina ,ali osoba me uvjerava) da se klinac natječe sa tatinom starom maketom...
Tako da ima u maketarstvu DOOOOOOSTA ega i svakojakih slučajeva tako da sumljam da je sve krivica samo organizatora....
CK i dalje po meni ostaje najveće natjecanje u Hr svidjele se to nekom il ne... Meni se osobno ne sviđa stil HVMUa oko nekih stvari ,ali ne mogu reć da su svi u HVMU krivi za to ,opet ekipa se skupila ,organizirala i napravila neke stvari u organizacijskom smislu koji neki Klubovi /udruge mogu samo sanjati ,a nekima je jedini odgovor na to sprdanje ,što je opet po meni dno...... Ja eto nisam dio nikakvih klubova ni udruga ,imam svoj mali krug maketara poznanika sa kojima rado komentiram makete, neke eto zbog raznoraznih životnih mogučćnosti vidim vrlo rijetko a rado bih sa njima uz pivicu trabunjao 3-4sata o maketama,maketarstvu i povjesti...

I sad zaključak Very Happy: zašto smo mi kao narod toliko u qurtzu da ne vidimo da bi nam bilo svima bolje da skupimo glave i probamo razumjeti jedni druge ,a ne konstantno se glođati oko svega ,kad se skupimo možemo postići vrhunske stvari ,ali mi se rađe svađamo i ogovaramo/podjebavamo zato nam makete rade drugi, zato nam dekale za naše povjesne objekte rade drugi, zato knjige o našoj povjesti pišu neki drugi... Ajde MIG i Ivča na pivo i zapite se ko ljudi i vidjet čete da imate više toga zajedničkog nego različitog Pivo

Svaka čast Poky. Prvi koji je u cijeloj ovoj papazjaniji rekao pravu stvar.
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2022 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
Dario Napisao/la:
Iwtcha Napisao/la:
Dario Napisao/la:
2851cz Napisao/la:
Ma nisam ja tu da sudim

Mene interesira

Pošteno suđenje, ne.

Jel ovo od ove godine ili?? Svake godine netko izađe sa istom ili sličnom pričom... povijest se ponavlja....

Ne, jedna od prijašnjih.

Natrag na vrh
Nerz

Član od: 08 Lip 2022
PorukaUpisano: Pet Ruj 30, 2022 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moja žena je bila na CK i rekla je da ste si mogli podijeliti sve nagrade među sobom, jer 50% radova kao grupa znate tko ih je napravio. Bili ste nepravedni pri ocjenjivanju i njen je prijedlog da promijenite suce ili da svoje radove samo izložite. Eto to je njezina ocjena o suđenju. .Vjerujem da su neki članovi čuli njen komentar. Lep pozdrav
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Lis 11, 2022 2:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tko uopce vise ide na CK Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Texmex

Član od: 29 Ožu 2017
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Čet Lis 20, 2022 12:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svi pričamo o suđenju a ne pričamo kako su cijene ne baš jeftinog hobbya otišle u nebesa..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Naprijed
Stranica 10/12

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma