Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SturmmannDado
 | | Član od: 12 Svi 2012 | | Poruke: 328 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 26, 2022 7:10 pm Naslov poruke: Isopropil Alkohol za skidanje boje |
|
|
Znam da postoje maketarska sredstva za skidanje boje, uglavnom dobro odrade svoj posao, ali su jako skupe.
Tražim drugo riješenje.
Inače sam koristio alkohol etanol 96%, ali problem je kad ga se ostavi u posudi ili kantici nakon par sati počne hlapit i slabit.
Ako je u zatvorenoj kanti svakim satom gubi jačinu i za par dana je pre slab za skidanje boje.
Zanima me jel netko koristio izopropil alkohol za skidanje boje i kako se on ponaša? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 26, 2022 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Skidao sam s njim Ammo akrilne boje i dosta je dobro išlo. Bilo je problema na nekim mjestima s primerom (One shot). Natopit, upregnt četkicu za zube i i češi. I koristi rukavice! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Ned Lip 26, 2022 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
U čipoteci ima za kupit isopropyl alkohol (IPA), u bočici je i ne hlapi, probaj s tim. Al najbolja stvar za skidanje boje je paint remover od VMS-a, taj skida sve a ne oštećuje ništa
https://www.vms-supplies.com/clean-slate-remover |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 324 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2022 7:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Baš sam ovaj vikend sa IPA-om skidao boju. Preporučio bi ga za MrColor lacquer boje. za ove druge nije baš efikasan, bar mi se tako čini. Koristio sam IPA koji mi stoji u zatvorenoj posudi oko dva tjedna. u tu posudu sa IPA-om stavljam 3d print i onda ide u ultrazvučnu čistilicu. Znači IPA je več dosta odstajao i MrColor je super skidao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2022 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Funkcionira i sintetičko ulje za kočnice. Ja koristim INA Uka 5.1. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | | Član od: 29 Stu 2006 | | Poruke: 562 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2022 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| kad se permetal prestao koristit? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2022 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ipa skida ono sto permetal i domestos ne mogu
Evo ja nedavno skidao enamel boju bojanu kistom prije 17 godina
Malo teze je isao dio koji je bio metalizer, ali generalno je islo sve dolje uz mjestimicno pomaganje četkicom _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|