Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Ožu 25, 2022 6:41 pm Naslov poruke: Pakiranje maketa za transport ili koliko čvrste spo |
|
|
Nemojte ovo shvatiti preozbiljno, ali nakon današnjeg razgovora sa kolegom nametnulo mi se pitanje koje nije skroz zezanje.
Koliko čvrsto radite makete odnosno spojeve?
Odnosno koliki "stres" mogu podnijeti vaše makete.
OK, ne mislim da trebaju izdržati raketni udar ili potres, ali realno nisu skroz imune ns određena opterečenja.
Bilo kod transporta kad ih nosite na natjecanja i sl. ali i kad "samo malo" najdraža briše "oko" njih.
Ne mislim na najosjetljivije djelove, sntene, pitoove cijevi i sl. nego generalno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pet Ožu 25, 2022 9:17 pm Naslov poruke: Re: Pakiranje maketa za transport ili koliko čvrste |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | | ... ali i kad "samo malo" najdraža briše "oko" njih... |
Nema ona šta brisati oko njih  _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2022 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima jedan sitan problem, doslovce sitan.
Neke moje majete najdeaža ne vidi ☺️ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 548 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2022 9:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Stavi ih pod ključ, najsigurnija opcija !!! _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2022 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo, neke tvoje makete vjerojatno ni ti ne vidis ...
Moje su sve ucvrscene na podlogu, za ljepsu polovicu je uvijek COVID stanje - udaljenost najmanje 1 metar .... _________________ [IMG]https://i.imgur.com/68bXnSZ.gif?1[/IMG] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2022 10:21 am Naslov poruke: |
|
|
Dvije od tri stvari koje mi u maketarstvu najteže padaju...
kada ljudi makete gledaju rukama i kada najdraža najviše prašine vidi oko maketa.
Kako je netko gore napisao, uveo sam karantenu na 1m oko maketa. Samo se ja smijem kretati u tom krugu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Stu 23, 2025 7:02 pm Naslov poruke: Box Now |
|
|
Nisam vidio na forumu neki topik o slanju maketa (Tisak, pošta i sl.) ali da ne otvaram novi, samo bih se htio osvrnuti na jedan, po meni, vrlo zgodan način slanja u Hrvatskoj (ne znam dali radi i izvan Hrvatske).
Radi se o paketomatima BoxNow - ništa revolucionarno novo, osim:
- šalje se SA paketomata NA paketomat - znači morate slati sami i podizati sami - nešto slično kao TISAK
- nema standardiziranih paketa/kutija (kao kod Tiska) već je ograničenje sa dimenzijama - no kako su im paketomati uglavnom vrlo niski (oni 'pretinci' za slanje/primanje - za najmanji 'paket' je dimenzija 45x60x8 cm - 8 cm je visina) čine mi se vrlo povoljni za slanje maketa.
- cijena je vrlo niska (manje od 2 eura za taj najmanji paket) i plaća se online
- cijela aplikacija je naravno dostupna na mobitelu (uključujući i plaćanje) tako da je vrlo elegantno slati i plaćati.
Oni obećavaju vrlo brzu dostavu (nekih 2 radna dana) iako sam ja koristio do sada samo 2-3 puta i bilo je uglavnom 4 dana.
Eto, pa ako netko Ĺľeli slati jeftino ....
Vojo
PS - na BoxNow me navukao kolega leo_zd, on ga je 'otkrio' tj. skuĹľio kako radi ....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|