Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ammo One Shot primer - nova formula?
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 12:14 pm    Naslov poruke: Ammo One Shot primer - nova formula? Citiraj ovaj komentar

Kupio sam neki dan crni Ammo One Shot primer u novoj bočici, sav sretan kaj ima novi čep, a ne onaj govnasti koji je zasral pol bočice. Sad sam ga išao špricat, odmah sam skužio da ima nekak drukčiji miris i da se, za razliku od starog, brže sušio na vrhu igle. Kad sam išao čistit AB sa nitrom, zgrušavao se ostatak (nitro je prije odmah otopio ostatke ko od šale). Ima tko slična iskustva?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MAK2020

Član od: 25 Velj 2020
PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 4:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

.,

MAK2020: poruka promijenjena dana: Sri Lis 02, 2024 8:10 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E moj Miže Himeneže...
Btw, si ga probao šmirglat, kakav je?
Natrag na vrh
MAK2020

PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro se šmirgla. Pokusaj razmutit tako da imas 25% alkohola u smjesi, tad nesto sporije susi. Ali opet ces morat relativno brzo u rastavljanje ABa. I da, kad je dobro osusen, i nakon 7 dana, alkohol i nitro ga omeksava. E tu mi je lagano zlo doslo, isao sam ga isprat alkoholom (maketu) i dobro da sam na vrijeme primjetio pa sam fingerprints ostavio samo tamo gdje se lako uklone (presmirglaju).

Nisam zadovoljan.

MAK2020: poruka promijenjena dana: Ned Jul 18, 2021 7:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 7:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hmm gledao sam ga za možda probati, e sad neću... kad čujemo zgrušvanje s nitrom preskok plus

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@skuki...
a gle, dosadašnji su funkcionirali savršeno(velim, oni sa debilnim čepom) i nemrem ih dovoljno nahvalit (i sivi i crni i zeleni i rotbraun, pa čak donekle i bijeli, pokrivanje super, brzo suši, šmirgla se bez beda, nitro ga rastopi i očisti iz airbruša sam tak...). Fala bogu pa ih imam još na zalihi nešto...
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Jul 18, 2021 9:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gunze surfacer... crni, sivi... obadva 1500. Nakon toga nikakav one shot ti neće tribat Wink
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pon Jul 19, 2021 9:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daneel Napisao/la:
gunze surfacer... crni, sivi... obadva 1500. Nakon toga nikakav one shot ti neće tribat Wink

Stvar je u tome da je One Shot akrilni primer, pa se poslije njega ne pojavljuju Ghost Seams, kao što je to moguće nakon Mr. Surfacera.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Ned Lis 31, 2021 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Update:
Otkrio da se ovaj u novoj bočici da razrijedit a bogami i zračni kist fino očistit od njega sa bezacetonskim skidačem laka za nokte.
Eto, ak nekom pomogne, super.
Natrag na vrh
MAK2020

PorukaUpisano: Sub Stu 27, 2021 3:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Update. Sivi primer. Temperatura prostorije 18°C, primer dobro izmućkan, bočica ugrijana u toploj vodi, zračni kist ugrijan u toploj vodi (ovo sve s otkrivanjem tople vode jer ih ne čuvam na tih 18°C). Tlak nanošenja 1.5 bar. Promjer dize 0.2 mm. Rezultat fantastičan. Čini se da jednostavno ne trpi (crni primer) suho ljetno vrijeme, sa temperaturama preko 25 °C.
Natrag na vrh
MAK2020

PorukaUpisano: Uto Pro 14, 2021 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Update. Crni primer. Zar je moguće da je jedina greška diza od 0.2 mm umjesto 0.3 mm ili veća, kako piše na ambalaži (?). Svi uvjeti su bili kao i sa sivim kad sam špricao.

Uspio sam obojati čak dio blatobrana i pola kutije na njemu. Nakon toga se kist komplet zaštopao. Osim pljuckanja krupnih kapi - ništa. Doslovice nekoliko sekundi špricanja sam imao. I ovo što sam obojao jedva.

Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Uto Pro 14, 2021 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupi u Mulleru skidač laka za nokte bez acetona (Aveo, crna bočica) i malo razrijedi s njim (špricao sa starim AB-om, dizna 0,5, podvozje Pantsira komplet pofarbano s njim). S njim se da i očistit.
Definitivno nije isti ko onaj u starom pakiranju.
Natrag na vrh
MAK2020

PorukaUpisano: Uto Pro 14, 2021 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Thnx.

Probao sam industrijski aceton, i Ebelin za nokte ... napravilo mi odmah žgance i vrlo brzo osušilo....čini se da na sivom djeluje kao ubrzavač....naravno kist se odmah zaštopao kad sam ga pokušao očistit.

Crnog je isto taj tren plastificiralo.

Kupit ću po tvojoj preporuci. Pozz.
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Sri Pro 15, 2021 1:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj. Ovaj Ebelin je banana, taj mi je i farbe u gumenastu smjesu pretvaral.
To ti je ovaj:
https://eurodeal.shop/collections/beauty-personal-care/products/2xpack-aveo-rice-germ-oil-nail-polish-remover-350-ml
Natrag na vrh
alem_dog

Član od: 01 Kol 2012
Mjesto: zenica
PorukaUpisano: Uto Pro 28, 2021 12:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Novi one shot primer je akrilni, zgusnuće se na i na alkohol i na nitro, probaj sa vodom i sredstvom za prozore sa amonijakom. Nisam još radio s njim ali sam ga naručio, pa kad saznam više javim.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma