Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| uljicni88
| | Član od: 05 Pro 2021 | | Poruke: 7 | |
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 7:33 am Naslov poruke: Predstavljanje & upoznavanje |
|
|
Pozdrav svima na forumu, mladi sam (friški) učitelj tehničke kulture i informatike iz Kaštela te trenutno radim u osnovnoj školi u Splitu. Zovem se Dragan može i Dado, a dugogodišnja mi je želja bila krenuti s modelarstvom, barem s nekim osnovama. Apsolutni sam početnik i zaista ne znam gotovo ništa o ovoj divnoj aktivnosti. Da imamo i grupu modelarstvo u školi ali to je iz propozicija nastave i bavimo se samo izradom uporabnih tehničkih tvorevina od drva.
Volio bih naučiti ponešto o maketama o drva i izraditi pokoji čamac, ili pak brod, a i diorame me jako zanimaju.
Ako vas bilo što zanima o meni slobodno pitajte. Ja ću imati puno pitanja, pa nemojte zamjeriti ako neke odgovore previdim.
LP Dado |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Dobrodosli na forum! Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje iz razloga sto je svojedobno (Prije 25+g) upravo moj tadasnji nastavnik tehnickog odgoja imao veliki utjecaj na moje profesionalno usmjerenje kasnije... Takodjer smo imali modelarsku sekciju gdje se razvila moja ljubav prema tehnickoj kulturi, maketarstvu i zrakoplovstvu. Nadam se da cete svojim zalaganjem imati isti utjecaj na neke danasnje klince!
LP
Gak |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| uljicni88
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Gak Napisao/la: | Dobrodosli na forum! Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje iz razloga sto je svojedobno (Prije 25+g) upravo moj tadasnji nastavnik tehnickog odgoja imao veliki utjecaj na moje profesionalno usmjerenje kasnije... Takodjer smo imali modelarsku sekciju gdje se razvila moja ljubav prema tehnickoj kulturi, maketarstvu i zrakoplovstvu. Nadam se da cete svojim zalaganjem imati isti utjecaj na neke danasnje klince!
LP
Gak |
Pa u dotičnooj sam školi sve živo pokrenuo što sam mogao, pa tako i modelarsku grupu. Doduše djelujemo zajedno sa školskom zadrugom pa kako su oni u nekim projektima do sada smo radili drvene poslužavaonike, drvene ukrase za bor, jaslice, pa i saonice itd što na sajmu dajemo u zamjenu za donacije za nezbrinutu djecu. To sve što radimo sam pokupio free nacrte s interneta ili neke sam ručno osmislio i nacrtao. Ali meni to nekako nije modelarstvo u pravom smislu riječi. Svjestan sam da današnja djeca nemaju veliki dodir s onim što smo mi u "moje" vrijeme radili na tim sekcijama. Nas je 6 radilo neku brodicu od 84 cm dužine i 24 cm širine koja je još u mojoj osnovnoj školi. I od tad stalno imam neku želju napraviti neki čamac ili brod...
Koliko ću utjecati na djecu iz svoje grupe trenutno mi nije važno, samo mi je bitno da rade s rukama, osjete drvo i nauče ponešto o alatima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1636 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 12:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| uljicni88
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 12:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bruce Napisao/la: | | Dobrodošao. |
Hvala! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5785 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 734 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao! Radost vidjeti da u tehničkom odgoju postoji mogućnist sagraditi most, kao sto smo mi radili od drveta. Da nije sve prepusteno virtualnoj stvarnosti, koja u tim mladim godinama ne moze adekvatno za sve formirati osobu, id promjene rastalnog osiguraca, kojeg jos mnoga kucanstva imaju, do postavljanja police na zid.
Mi smo morali napravit u 5. osnovne kompletnu dokumentaciju za izradu visećeg mosta i onda isti izraditi. U timovima. Odradili smo ih tako da im se i danas divim kad ih vidim na stalazi u ucionici.
Lijepi pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| uljicni88
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| MAK2020 Napisao/la: | Dobrodošao! Radost vidjeti da u tehničkom odgoju postoji mogućnist sagraditi most, kao sto smo mi radili od drveta. Da nije sve prepusteno virtualnoj stvarnosti, koja u tim mladim godinama ne moze adekvatno za sve formirati osobu, id promjene rastalnog osiguraca, kojeg jos mnoga kucanstva imaju, do postavljanja police na zid.
Mi smo morali napravit u 5. osnovne kompletnu dokumentaciju za izradu visećeg mosta i onda isti izraditi. U timovima. Odradili smo ih tako da im se i danas divim kad ih vidim na stalazi u ucionici.
Lijepi pozdrav! |
Sad u planu rade most, ali od kartona, i nije viseći, naravno ne moram govorit na šta to liči, 2 šk sata predviđena za to. Počinjem krasti i skraćujem te puste teorije i samo vježbe radim s njima.. Ponavljam da osjete svoje ruke i nauče držat skalpel, škare.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 734 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ono što je možda i najbitnije. Kad profa izloži svoje radove i zaljubi učenike u tematiku. Tad je posao napravljen, bitno je dati volju za ribolov i pokazati kako....sve drugo je time rješeno. Mi si uvijek moramo utuvljivati u glavu za koliko stvari djeca nisu niti čula, .... posebno ovih "starinskih" kao što je modelarstvo. A modelarstvo uz to što je razonoda, gradi osobu, u tehničkom i umjetničkom smislu. Tjera na razmišljanje itd. Uvijek se šalim sa frendovima koji su u zborovima - pa nemremo svi mrdat glasnicama i bavit se obim što nestane tek što si proizveo (glazba). Samo naprijed, i mudro (nemojte se javno hvaliti da mrdate po nastavnom planu i programu....može biti štetno). Da ne privatiziram temu dalje.
Pozz! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| uljicni88
|
Upisano: Pon Pro 06, 2021 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| MAK2020 Napisao/la: | Ono što je možda i najbitnije. Kad profa izloži svoje radove i zaljubi učenike u tematiku. Tad je posao napravljen, bitno je dati volju za ribolov i pokazati kako....sve drugo je time rješeno. Mi si uvijek moramo utuvljivati u glavu za koliko stvari djeca nisu niti čula, .... posebno ovih "starinskih" kao što je modelarstvo. A modelarstvo uz to što je razonoda, gradi osobu, u tehničkom i umjetničkom smislu. Tjera na razmišljanje itd. Uvijek se šalim sa frendovima koji su u zborovima - pa nemremo svi mrdat glasnicama i bavit se obim što nestane tek što si proizveo (glazba). Samo naprijed, i mudro (nemojte se javno hvaliti da mrdate po nastavnom planu i programu....može biti štetno). Da ne privatiziram temu dalje.
Pozz! |
ma odradim ja sve po planu i programu samo mi je fokus sve više na praktični dio. ne mrdam ga ja, unutar njega sam. šta ćeš ne smijem bježat van toga. Samo bih volio da nam taj predmet ima više školskih sati pa da možeš pošteno s djecom odraditi neke stvari.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|