Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | A koja je bila cijena makete i postarine? |
Misliš na moju? Nisam ju platio, jer sam ju dobio kao poklon za ustupljene fotografije Su-27. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hrvoje Napisao/la: | | Low Napisao/la: | | Paket bi trebao biti oko 1000 kuna sa postarinom, sa hobby stranice, ne sa ebaya |
Pripremi cca 250kn za PDV i 18.50kn za trošak obrade. Mada možda prođeš samo sa tih 18.50 kao i ja prošli mjesec za paket iz Japana. |
Ako je samo to, onda okej, ako jos i neide carina i štajaznam
@mariok
Da mislio sam na tvoj paket. Kuzim da je bio poklon, ali koja bi bila vrijednost te makete sa postarinom? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 4:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | Hrvoje Napisao/la: | | Low Napisao/la: | | Paket bi trebao biti oko 1000 kuna sa postarinom, sa hobby stranice, ne sa ebaya |
Pripremi cca 250kn za PDV i 18.50kn za trošak obrade. Mada možda prođeš samo sa tih 18.50 kao i ja prošli mjesec za paket iz Japana. |
Ako je samo to, onda okej, ako jos i neide carina i štajaznam
@mariok
Da mislio sam na tvoj paket. Kuzim da je bio poklon, ali koja bi bila vrijednost te makete sa postarinom? |
20 dolara je bilo napisano na kutiji |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 6:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo sam naso na stranici porezne:
Pošiljke zanemarive vrijednosti do 150 EUR
Za pošiljke poslane izravno iz treće zemlje primatelju u EU, čija stvarna vrijednost ne prelazi 150 EUR po pošiljci (odnosno kunske protuvrijednosti do 1.135 kuna) primjenjuje se oslobođenje od plaćanja carine pri uvozu.
Ovo carinsko oslobođenje se ne može primijeniti na alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode te duhan i duhanske proizvode.
Od 01. srpnja 2021. na komercijalne pošiljke bez obzira na vrijednost obračunava se PDV kod uvoza.
Znaci, po tome, trebao bih platiti pdv-a 25% i onih 18 kuna otvaranja paketa _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako oni procijene da pošiljka ne vrijedi više od toga. Može na računu pisat svašta, ne dira njih to. Naravno, navedu ti i rok žalbe.
Pozz. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
A ima li neko objašnjenje zašto paketi stoje na carini morbidno vrijeme? Evo gledam tracking s aliexpressa, paketić oštrica za skalpel piše da stoji na carini od 28.Kolovoza....? _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Svašta je moguće, ali već dugo od nekolicine ljudi koji rade u Pošti čujem da je u glavnom sabirnom centru kaos i rasulo (kao i općenito u toj firmi). Kronično nedostaje ljudi, puno ih je pobjeglo glavom bez obzira, sve ovo naravno prema tim navodima, ako lažu oni lažem i ja. Moguće i zato (Carina = Pošta, pretpostavljam još uvijek imaju licencu za carinske poslove).
Uredno zapakiran paket, sa jasno vidljivim i točno napisanim podacima dobije mi status ''Vratiti pošiljatelju''. Trči na svoju poštu urgirat, zove gospođa na sve strane, tada sortirnicu Jankomir, pa trči u Branimirovu. Poštar tvrdi nepostojeća adresa i zato paket označi sa ''Vratiti pošiljatelju''. Naravno da je nepostojeća ako koristiš Google maps, jer je ime iste na G.M. kolokvijalno, neslužbeno - pretpostavljam da je to izvor ''greške''. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je prije par dana došlo par pošiljaka koje su u Hrvatsku po trakinzima ušle tijekom 5 i 6 mj., dakle naručene davno.
Već sam se bio oprostio od njih i vjerovao da neće ni doći, kad ono stigle par mjeseci nakon što su ušle u HR. naravno za svaku od njih su naplatili tih 18 kn i još par kn PDV-a, pa su sam pošiljke svaku platio dodatnih cca 24 kn. Vrijednost svake je bila oko 30ak kuna.
Vjerujem da je u sortrnom centru gužva, ali meni ovo izgleda predugo odugovlačenje i čekanje da prođe 1.7. i sama naplata PDV-a
Nova stvar naručena prije 2-3 tjedna uredno je već stigla, nisu ništa dodatno naplatili, jer u startu na stranici obračunavaju PDV.
A super mi je da za pošiljku od npr 20 kn iz koje se naplate proizvođač sirovine, tvornica koja je napravila proizvod, prodavač koji mi je to prodao i pošta koja je poslala, no dodatnih 18 kn (bez PDV-a) dođe par sekundi nečijeg kakti razmišljanja jer ovo treba cariniti ili ne, a u paketu npr. najobičnija maskica za mobitel.
Ispada da sama naljepnica NE TREBA CARINITI dođe 18 kn. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 11:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| MAK2020 Napisao/la: | Svašta je moguće, ali već dugo od nekolicine ljudi koji rade u Pošti čujem da je u glavnom sabirnom centru kaos i rasulo (kao i općenito u toj firmi). Kronično nedostaje ljudi, puno ih je pobjeglo glavom bez obzira, sve ovo naravno prema tim navodima, ako lažu oni lažem i ja. Moguće i zato (Carina = Pošta, pretpostavljam još uvijek imaju licencu za carinske poslove).
Uredno zapakiran paket, sa jasno vidljivim i točno napisanim podacima dobije mi status ''Vratiti pošiljatelju''. Trči na svoju poštu urgirat, zove gospođa na sve strane, tada sortirnicu Jankomir, pa trči u Branimirovu. Poštar tvrdi nepostojeća adresa i zato paket označi sa ''Vratiti pošiljatelju''. Naravno da je nepostojeća ako koristiš Google maps, jer je ime iste na G.M. kolokvijalno, neslužbeno - pretpostavljam da je to izvor ''greške''. |
Manje sad bitno, al sortirni centar više nije na Jankomiru, sve je premješteno u Veliku Goricu, radio sam u skladištu do njihovog na Jankomiru kad su se selili....a što se uvijeta tiče, koma su, rođak radi u sortirnom centru, noćna smjena, plaća mizerija...tako da iako je potpuno nov i moderniziran taj sortirni centar, ne može on bez ljudi puno...a rekao mi je i moj poštar u par navrata da se i krade, žalio sam mu se da paketi ne dolaze, kaže on ne dolaze ni meni a radim tamo.... _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Uto Ruj 28, 2021 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Eto na....jučer nadjem cedulju u sandučiću da danas mogu pokupiti paket jer nisam bio doma, dodjem sad na poštu, ove blenu tamo i kažu da je uručen jučer u 10:20(kad je cedulja napisana)....i sad su oni to skenirali, zvat će poštara ujutro da vide gdje šta i kako...a dobar sam si s likom, znam da nije do njega nego je garant njima pod nosom il wte....
#kadjehitnošaljipoštom _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Čet Ruj 30, 2021 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije da mislim braniti HR carinsku službu, naprotiv. Ali moja 3 recentna primjera govore drastično drugačije od ovih priča o kasnoj dostavi, gubljenju
Inače često sam u Njemačkoj i znam kako funkcionira tamošnja carinska služba. Ljubazniji su od naših i profesionalniji ali usluga je daleko skuplja (ako ima posrednika u carinjenju tj. ne donesete sami račun nego netko to radi za vas). Ljudu često rade 8-17 i ne stignu do carine......
Uglavnom moji primjeri sa domaćom carinom
1. Dupli CD poslan iz Los Angelesa 20.08.2021. je dospio do carine 30.08.2021. pa su naplatili pregled i PDV te mi je do kraja tog tjedna bio doma
2. Dvije knjige iz Velike Britanije poslane su 13.09.2021. a carina ih je dobila 22.09.2011. Naplatili su samo pregled jer je PDV već unaprijed naplačen preko EU sustava uvoza prilikom kupnje.
3. Platz 1/72 maketa F-15J neka luda japanska shema poslano je 14.09.2021. iz Japana. Na carini je bio 21.09.2021. Naplačen pregled i PDV te je 25.09.2021 otišao na dostavu meni
Oni se uopće ne trude otvarati paket i provjeriti priložene račune. Što piše na kutiji tako obračunaju PDV...dobro je da HLJ napiše samo cijenu makete bez poštarine jer po pravilu i to ulazi u osnovicu za obračun PDV-a.....
sretno s uvoznim paketima..
Marko _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|