Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 1:43 pm Naslov poruke: Trenutno stanje primanja paketa izvan eu |
|
|
Kolege, ima li neke promjene u izvangraničnom poslovanju sa paketima u odnosu na 5-6 godina, kad sam zadnji puta nesto primao iz hong konga?
Prije se carina određivala po tipu uvezenog artikla, da li je igračka, komad elektronike ili nesto trece, to je bilo u nekom postotku, na to su isle neke fiksne dadžbine u vidu troska otvaranja paketa, špedicijske naknade itd. I onda je na to sve isao pdv
Tako da je trosak obrade otprilike bio oko 35-40%, dodan na trosak artikla sa postarinom
E sad, nisam narucivao izvan eu nekoliko godina, je li se nesto promjenilo, jel to jos uvijek na oko 40%, moze li netko navesti neki nedavni primjer svojeg obracuna?
Hvala unaprijed _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 245 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
eBay je uveo porez koji se automatski obračunava na cijenu, i onda na pošiljci piše da je VAT included.
Ja tako dobio neke resinske kotače, bez dodatne carine.
E sad, ako će to carina otvarati, to je dodatnih 18.50 samo za otvaranje.
A ako treba i cariniti nešto, to ide gore...
Za kupnju direktno iz Kine ne znam... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Knjigu od 3 kg sam dobio bez lipe carine, lutkicu od 10 dkg za klinku mi je uzelo tih 18.50 lipa. UK oboje. Od k.... kao i uvijek. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Paket bi trebao biti oko 1000 kuna sa postarinom, sa hobby stranice, ne sa ebaya _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 245 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | Paket bi trebao biti oko 1000 kuna sa postarinom, sa hobby stranice, ne sa ebaya |
Sretno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 5:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Prilicno striktno se drze propisa. Sve mi ocarine, obracunaju pdv bas prema propisima. Vise puta unazad nekoliko mheseci. Ebay kupovina.
Primjer decali, jedan list papira cca A4 iz UK - procijenili su pdv na 25 kuna (procijenili, nisu se bavili računom), te uzeli 18kn 50lp za carinski postupak.
Pozz. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je stigla jedna stvar, gore pisalo 5 EUR, zaračunali 29,50 kn
Prijateljima ništa nije prošlo ispod radara, tako da mislim da će manje-više na sve lupati... _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 638 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 7:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni danas lupili na posiljku iz Koreje. Morao sam pod krivičnom i kaznenom odgovornosti napisati neku izjavu da je u pošiljci dar/uzorak (što zaista i je) i vrijednost od oko $20... carina i porez - 90kn.
M _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
A sta nije da pakete do 20ak eura pustaju bez troskova? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne, to je ukinuto. Sada ide na sve.
Ako trgovac ima deal sa EU (zaboravih kako se zove), onda on naplati i sve prođe bez naše carine.
Ako nema, sve ide na carinu ... _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2021 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Nekad je bio limit 160 kn, toga više nema. Prošle godine jedan paket iz Japana, a drugi iz Koreje i oba carinjena. Do sad bi me uvijek kontaktirali s carine, a taj puta je to išlo preko DHL-a koji me tražio i EORI broj. Taj EORI broj sam onda izvadio na carini u Krapini.
Da li je možda netko u zadnje vrijeme probao kupiti nešto s Hiroboya?
Nakon brexita je bila obavijest da ne šalju u EU, ali sad više te obavijesti nema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 8:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Meni je u srpnju stigao GWH SU-27 DHL-om, i platio sam 31,36 HRK DHL-u...čim sam platio maketa je u roku dva dana bila kod mene. E sada to je bio poklon, nije bilo računa niti ikakvih oznaka.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
A koja je bila cijena makete i postarine? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | | Član od: 16 Sij 2015 | | Poruke: 568 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2021 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | Paket bi trebao biti oko 1000 kuna sa postarinom, sa hobby stranice, ne sa ebaya |
Pripremi cca 250kn za PDV i 18.50kn za trošak obrade. Mada možda prođeš samo sa tih 18.50 kao i ja prošli mjesec za paket iz Japana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|