Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dejan_206
 | | Član od: 23 Stu 2016 | | Poruke: 102 | |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2021 4:42 pm Naslov poruke: Airbrush i revellov kompresor |
|
|
Pozdrav! Da pitam: da li bi mogao ovaj ak interactive airbrush double action raditi sa kompresorom od revellova basic seta gdje je airbrush single action?
Ima li da je netko isprobavao mozda?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shadowotaku
| | Član od: 13 Pro 2015 | | Poruke: 83 | |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2021 6:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Po meni je taj revellov puno preslabi za farbanja općenito. Bolje uzmi neki kompresor sa bocom. Ja sam bio kupio komplet sa 2 kineska airbrush i dodatcima za negdje 1000kn. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2021 7:00 pm Naslov poruke: |
|
|
nema razloga zašto ne bi mogao radit... kompresor stvara zrak, airbrush guta zrak... to je to...
druga je stvar što ti možda nećeš bit zadovolhjan s tom kombinacijom...
ovo je ok za početak, al za bilo kakvo ozbiljnije farbanje ti treba komp s bocom i ventilom, tako da možeš nmajestit izlazni pritisak. Naime, neke boje trebaju viši tlak, neke niži... i ak sve budeš farbao sa istim tlakom, a nisi prije radio sa boljim kompresorom, mislit ćeš da boja niš ne valja itd... a zapravo je nešto drugo u pitanju...
Općenito mislim da je to najgore kod ovih low-end kombinacija, kaj neke od njih znaju bit toliko loše (za ovaj revell ne znam, nisam ga isprobao), da je tolika muka s njima radit da ljudi jednostavno odustanu, jer misle da je airbrush težak za ssavladat... i nikad ne osjete koji je to zapravo gušt... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dejan_206
 | | Član od: 23 Stu 2016 | | Poruke: 102 | |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2021 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav ekipa i hvala na odgovorima! Ovaj revellov airbrush imam vec 4 godine i sa njime sam vec ofarbao preko 70 maketa i sa njim sam stvarno zadovoljan s obzirom da i je jeftin,ali stvarno super sprica gunze,ak interactive air series,real colors,surfacere..,ali sa njime se ne mogu raditi neke fine linije,motling za svabe avioni 2 svj. rat,pa zato gledam ovaj airbrush od ak-a da mogu sam kontrolirati protok zraka. A posto zivim u zgradi bas i ne bih galamio sa nekim jacim kompresorom,ovaj kakav je ne buci previse,pa kad bude boja situacija onda cijeli set bolji kupiti,a za sada bih samo airbrush zamijenio. Onda cu ga uzeti pa probati,zasto ne. Hvala jos jednom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2021 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pazi jedino odgovara li priključak. Imam ovaj mali Revellov kompresor, naravno da Steenbeck AB ne paše na njega, ali savršeno paše ozbiljnom mini kompresoru za cca 150 eura; usput taj mini kompresor (gabarit sa bocom 30x30x15 cm) ne buči jače od ove Revellove igračke. Već po izgledu priključak se koliko vidim razlikuje od Revellova AB. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Sub Sij 23, 2021 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
Uzmi slobodno kompresor sa bocom. Ja sam uzeo takav u kompletu sa 2 airbrusha za cca 120 eura. Kompresor je iznenađujuće tih i definitivno se može koristiti u stanu, Također, kako ima bocu ne radi konstantno nego se samo povremeno pali. _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|